ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρίαμβος στη δεύτερη παράταση για τον Κολοσσό!

Μάκης Δούβαλης 3 λεπτά ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένας απί­στευ­τος Κολοσ­σός “μάδησε” το Περι­στέρι, το κέρδισε στη δεύτερη παρά­ταση με 1043-93 και ξεκί­νησε με το δεξί στη Basket League απέ­να­ντι σ’ έναν πολύ δυνατό και φιλό­δοξο αντί­παλο. Η ομάδα του Κούρο Σεγούρα, έπαιξε εξαι­ρε­τικά, έθελξε με την απόδοση της, «βρα­χυ­κύ­λωσε» την… πανά­κριβη και φιλό­δοξη ομάδα του Βασίλη Σπα­νούλη και έκανε θριαμ­βευ­τική αρχή για τη νέα χρονιά. Όλοι οι «θαλασσί» έδωσαν και τη ψυχή τους στο σημε­ρινό παι­χνίδι. Ο Μπράϊ­κο­βιτς ήταν καθο­ρι­στι­κός, ο Πόλι εντυ­πω­σια­κός και ο Γιόρ­γκεν­σεν έκανε όργια. Ο Περά­ντες ακόμη μοι­ρά­ζει ασίστ (14), ενώ όλοι όσοι αγω­νί­στη­καν έδωσαν και τη ψυχή τους.

Εξαι­ρε­τικά αμφίρ­ροπο ήταν το α’ ημί­χρονο στο κλειστό γυμνα­στή­ριο της Καλ­λι­θέας… Όσες φορές το Περι­στέρι προ­σπά­θησε να ξεφύγει στο σκορ, ο Κολοσ­σός επέ­στρεψε δυνα­μικά και κοίταξε στα μάτια τους αντι­πά­λους τους. Η ομάδα του Βασίλη Σπα­νούλη μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και μετά το αρχικό 4-2, ξέφυγε 4-11 (4’) με τον «καυτό» Ουί­λιαμς. Οι Ροδίτες όμως πλη­σί­α­σαν σε 12-13 με γκολ-φάουλ του Πόλι, ενώ ισο­φά­ρι­σαν 15-15 με τον Ουτόμι. Το Περι­στέρι έχοντας περισ­σό­τε­ρες λύσεις κατά­φερε να ξεφύγει με τον Κασε­λάκη (20-27), για να μειώσει με τρί­πο­ντο ο Πετρό­που­λος σε 23-27.

Στο β’ δεκά­λε­πτο, οι «πρί­γκι­πες της δυτικής όχθης», ξεκί­νη­σαν και πάλι δυνατά και με τρί­πο­ντο του Μήτρου- Λόνγκ πήραν τη μέγιστη τιμή τους (23-32). Στο σημείο εκείνο με την είσοδο του Κολο­βέ­ρου στο παρκέ, ο Κολοσ­σός άρχισε να λει­τουρ­γεί καλύ­τερα, βρήκε λύσεις με τους Μπραϊ­κο­βιτς και Πόλι και ροκά­νισε τη διαφορά. Με επι­μέ­ρους σκορ 15-2(!), ο Κολοσ­σός περιό­ρισε σε χαμηλές πτήσεις το Περι­στέρι και προη­γή­θηκε 38-34, επι­βάλ­λο­ντας πλήρως το ρυθμό του στο παρκέ. Στο διά­στημα αυτό η ομάδα του Κούρο Σεγούρα, έπαιξε εξαι­ρε­τική άμυνα και περιό­ρισε το Περι­στέρι στους 12 πόντους στο β’ δεκά­λε­πτο, με το ημί­χρονο να τελειώ­νει 42-39.

Στο γ’ δεκά­λε­πτο ο Κολοσ­σός ήταν απλά εξαι­ρε­τι­κός… «Κλεί­δωσε» τα ατού του Περι­στε­ρίου και με σερί 11-0 μετέ­τρεψε το 45-44 σε 56-44! Οι Ροδίτες με τον αστα­μά­τητο Γιόρ­γκεν­σεν και τον Ουτόμι να τον «σιγο­ντά­ρει» έθελξαν με την απόδοση τους και ξέφυγαν με +12. Το Περι­στέρι αντέ­δρασε και μείωσε σε 56-50 και 58-52 (25’), αλλά, ο Κολοσ­σός με όπλο την ευστο­χία του έξω από τα 6.75 βρήκε λύσεις και έκλεισε το γ’ δεκά­λε­πτο με 66-59.

Στην τελευ­ταία περίοδο «έσπασαν καρδιές»… Ο Κολοσ­σός ξέφυγε με 69-62 για να μειώσει στον πόντο το Περι­στέρι (69-68 και 71-70). Οι Ροδίτες βρήκαν λύσεις (75-70), με το Περι­στέρι όμως να περνάει μπροστά 77-78 με τον Ουί­λιαμς και 78-80 με τον Ράγκλαντ. Ο Κολοσ­σός ισο­φά­ρισε με τον Μπράι­κο­βιτς και στην εκπνοή ο Ράγκλαντ αστό­χησε σε τρί­πο­ντο, οπότε το παι­χνίδι πήγε στην παρά­ταση.

Εκεί ο Κολοσ­σός προη­γή­θηκε με 82-80 και 84-82 για να ισο­φα­ρί­σει ο Ρένφρο σε 84-84. Ο Μπρα­ΐ­κο­βιτς στα 29’’ έκανε το 86-84 για να ισο­φα­ρί­σει με κάρφωμα ο Ρένφρο σε 86-86 στα 5’’. Στην εκπνοή ο Γιόρ­γκεν­σεν αστό­χησε σε νέο τρί­πο­ντο και το παι­χνίδι πήγε στη δεύτερη παρά­ταση. Στο δεύτερο έξτρα πεντά­λε­πτο, το Περι­στέρι προη­γή­θηκε δύο φορές (86-88 και 88-90), αλλά ο Κολοσ­σός έκανε σερί 7-0 με καθο­ρι­στι­κούς τους Μπράι­κο­βιτς και Περά­ντες και το σκορ έγινε 95-90, δύο λεπτά πριν από το τέλος. Οι Ροδίτες συνέ­χι­σαν να «σφυ­ρο­κο­πούν» το Περι­στέρι και ο Πόλι στην εκπνοή δια­μόρ­φωσε το τελικό απο­τέ­λε­σμα. Τερά­στια νίκη τ

Τα δεκά­λε­πτα ήταν: 23-27, 42-39(ημ.), 66-59, 80-80(κ.α.), 86-86(1η παρ.), 104-93

Διαι­τη­τές: Τσαρούχα- Χριστινάκης- Μπα­κά­λης

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σεγούρα): Γιόρ­γκεν­σεν 21(5), Ουτόμι 13(2), Κολο­βέ­ρος 3, Μπραϊ­κο­βιτς 18, Παπα­γιάν­νης, Πετρό­που­λος 8(2), Καμα­ρια­νός 2, Γόντι­κας 6(1), Σίμονς 5(1), Πόλι 19(1), Περά­ντες 9.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπα­νού­λης): Μήτρου- Λόνγκ 16(1), Ράγκλαντ 25(2), Ντάν­γκου­μπιτς, Ξαν­θό­που­λος, Χαντς 6, Που­λια­νί­της 3(1), Κασε­λά­κης 4, Ρένφρο 12, Ουί­λιαμς 21(3), Χουγκάζ, Ζούγρης 4.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.