ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσωρινά κρατούμενος Παλαιστίνιος εμπλεκόμενος σε σπείρα διακίνησης μεταναστών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση

Προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος κρίθηκε μετά την απο­λο­γία του, με ομόφωνη απόφαση Ανα­κρί­τριας και Εισαγ­γε­λέως, ένας 23χρονος Παλαι­στί­νιος κατη­γο­ρού­με­νος για μετα­φορά και διευ­κό­λυνση εισόδου στο ελλη­νικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υπο­βλη­θούν στον προ­βλε­πό­μενο έλεγχο, και στην περαι­τέρω προ­ώ­θηση αυτών στο εσω­τε­ρικό της χώρας αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. και για εγκλη­μα­τική οργά­νωση.

Την Δευτέρα θα απο­λο­γη­θεί ένας 49χρονος υπήκοος Ουγ­γα­ρίας, ξενο­δό­χος, συγκα­τη­γο­ρού­με­νός του.

Οι ανωτέρω, όπως απε­κά­λυψε η dimokratiki.gr, συνε­λή­φθη­σαν από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου.

Οι δύο συλ­λη­φθέ­ντες φέρο­νται ειδι­κό­τερα να διευ­κό­λυ­ναν την παρά­νομη διαμονή πολιτών τρίτων χωρών, παρέ­χο­ντάς τους κατά­λυμα χωρίς να τηρη­θούν οι προ­βλε­πό­με­νες από τον Κώδικα Μετα­νά­στευ­σης και Κοι­νω­νι­κής Ένταξης κ.λπ. δια­τά­ξεις δυσχε­ραί­νο­ντας τις έρευνες των αστυ­νο­μι­κών αρχών για εντο­πι­σμό, σύλληψη και απέλασή τους.

Από την αστυ­νο­μική έρευνα που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε με σκοπό τον εντο­πι­σμό των ξενο­δο­χείων και λοιπών χώρων δια­μο­νής, που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν από τα μέλη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης κατά την δρα­στη­ριο­ποί­ησή τους στο νησί της Ρόδου, προ­έ­κυψε ότι προ­βαί­νουν σε μίσθωση δωμα­τίων σε ξενο­δο­χείο της Ιαλυσού ιδιο­κτη­σίας του πρώτου.

Την 29η Αυγού­στου 2023 το πρωί αστυ­νο­μι­κοί μετέ­βη­σαν στο ξενο­δο­χείο και κατά την έρευνα κατε­λή­φθη­σαν να δια­μέ­νουν σε δωμάτια 90 αλλο­δα­ποί.

Ο 23χρονος Παλαι­στί­νιος εργα­ζό­με­νος στο ξενο­δο­χείο είχε τον ρόλο της είσπρα­ξης των χρη­μά­των από τους μετα­νά­στες.

Ο 23χρονος ισχυ­ρί­στηκε ότι ήρθε στο νησί προ δεκαη­μέ­ρου από το Μαρ­μα­ρίς με ακόμη 20 άτομα περίπου.

Στη Ρόδο συνά­ντησε κάποιους ομο­ε­θνείς του και του είπαν για το ξενο­δο­χείο και επειδή δεν είχε μάζευε χρήματα από τους αρα­βό­φω­νους και τα έδινε στον υπεύ­θυνο. Ισχυ­ρί­στηκε πως από κάθε άτομο ελάμ­βανε 30 ευρώ ενώ ο ίδιος αμει­βό­ταν με 20-30 ευρώ για τα έξοδα δια­τρο­φής του ενώ διέμενε στο ξενο­δο­χείο δωρεάν.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρέστη ο κ. Ιωάννης Κοκ­κι­νο­γέ­νης ενώ ο 49χρονος έχει διο­ρί­σει συνή­γορό του τον κ. Δημήτρη Απο­στολά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.