ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8η εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ “Με οδηγό το διαβήτη” – Οκτώ χρόνια προσφοράς στους κατοίκους της άγονης γραμμής

news room 1 λεπτό ανάγνωση
διαβήτης

Την Παρα­σκευή 26 Μαΐου το ιστιο­πλοϊκό της ΑΜΚΕ “Με οδηγό το διαβήτη” ανοίγει πανιά για όγδοη χρονιά και με στόχο την πρόληψη και την ενη­μέ­ρωση των κατοί-κων των απο­μα­κρυ­σμέ­νων νησιών του Αιγαίου.

Πάτμος, Νίσυρος, Αστυ­πά­λαια, Τήλος και Χάλκη είναι τα νησιά στα οποία φέτος θα ρίξει άγκυρα το ιστιο­πλοϊκό, μετα­φέ­ρο­ντας μια ομάδα εξει­δι­κευ­μέ­νων γιατρών που θα ενη­με­ρώ­σουν για το διαβήτη, θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν μετρή­σεις και προ­λη­πτι­κές εξε­τά­σεις στους κατοί­κους των νησιών. Ανθρώ­πων που, λόγω της γεω­γρα­φι­κής θέσης του τόπου δια­μο­νής τους, δεν έχουν άμεση πρό­σβαση σε προ­λη­πτι­κές εξε-τάσεις ρου­τί­νας.

Μέχρι σήμερα, η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” έχει εξε­τά­σει 70.000 κατοί­κους στα νησιά και στην ηπει­ρω­τική Ελλάδα στις 7 Πανελ­λα­δι­κές Εκστρα­τείες Πρό­λη­ψης, Εκπαί­δευ­σης και Ενη­μέ­ρω­σης που προη­γή­θη­καν, εντο­πί­ζο­ντας συνο­λικά 800 α-διάγνωστα περι­στα­τικά διαβήτη!

 

Πέντε σπου­δαίοι επι­στή­μο­νες, υπο­στη­ρί­ζουν ανελ­λι­πώς την εκστρα­τεία μας και προ­σφέ­ρουν αφι­λο­κερ­δώς τις υπη­ρε­σίες τους. Το “πλήρωμα” των ειδικών μας α-ποτελούν οι:

• Λέπου­ρας Αντώ­νιος, Παθολόγος- Δια­βη­το­λό­γος, Διευ­θυ­ντής Δια­βη­το­λο­γι­κού Κέντρου Metropolitan General

• Παπαν­δρι­νο­πού­λου Δήμητρα, Πνευ­μο­νο­λό­γος –Εντα­τι­κο­λό­γος, τ. επι­με­λή­τρια Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η Σωτηρία

• Χαρα­κί­δας Αντώ­νιος, Χειρουργός- Οφθαλ­μί­α­τρος, Διδά­κτωρ του Πανε­πι­στη­μίου Κρήτης

• Βασι­λείου Λένα, Ποδο­λό­γος, Συνερ­γά­τις του Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγ­γε­λι­σμός”

• Δήμητρα Κοκκόρη, Επι­σκέ­πτρια Υγείας

 

Ανα­λυ­τικά, το πρό­γραμμα των επι­σκέ­ψεών μας δια­μορ­φώ­νε­ται ως εξής:

• Πρώτος προ­ο­ρι­σμός μας είναι η Πάτμος (27 &28 Μαΐου)

• 29 & 30 Μαΐου θα βρι­σκό­μα­στε στην Αστυ­πά­λαια

• 31 Μαΐου επι­σκε­πτό­μα­στε τη Νίσυρο

• 1η Ιουνίου κάνουμε μετρή­σεις στην Τήλο

• Και 2 Ιουνίου εξε­τά­ζουμε τους κατοί­κους της Χάλκης

 

Σε κάθε νησί θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ενη­μέ­ρωση των κατοί­κων για το διαβήτη και τον εμβο­λια­σμό και ΔΩΡΕΑΝ μετρή­σεις Γλυ­κό­ζης, Γλυ­κο­ζυ­λιω­μέ­νης Αι-μοσφαιρίνης, Σπι­ρο­με­τρή­σεις, Έλεγχος Συν­δρό­μου Δια­βη­τι­κού ποδιού και Αρτη­ρια­κής Πίεσης.

 

Σας περι­μέ­νουμε!

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

·

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.