ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπαθανάσης: «Φρένο» στις αυξήσεις παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος με διάταξη νόμου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΕΗ

Με διάταξη νόμου που θα κατα­τε­θεί αύριο από τον υπουργό Ενέρ­γειας κ. Κ. Σκρέκα, η κυβέρ­νηση βάζει φρένο στις αυξή­σεις των παγίων στους λογα­ρια­σμούς ρεύ­μα­τος. Μάλιστα θα έχει ανα­δρο­μική ισχύ από τις 4 Ιουλίου. Αυτό υπο­στή­ριξε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων Νίκος Παπα­θα­νά­σης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN TV.

Όπως σημεί­ωσε ο υπουρ­γός, όσοι κατα­να­λω­τές είδαν αυξή­σεις στα πάγια δεν θα ισχύ­σουν. «Αύριο περνάει η διάταξη νόμου και θα διορ­θω­θεί».

Για τις αυξή­σεις στα τιμο­λό­για ο κ. Παπα­θα­νά­σης τόνισε πως: «1,1 δισ. ευρώ για να μπο­ρέ­σουμε να στη­ρί­ξουμε τα τιμο­λό­για. Αυτό ανα­στέ­λει πλήρως την ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής, μειώνει κατά 100% τα κοι­νω­νικά τιμο­λό­για, κατά 90% τα οικιακά και 80% τα εμπο­ρικά. Πολύ γρήγορα η κυβέρ­νηση κάλυψε όλο το πρόβλμα της ακρί­βειας. Πολύ γρήγορα αντα­να­κλα­στικά, πολλά δισ. ευρώ για να στη­ρί­ξουμε αυτή την ενρ­γειακή κρίση. Η ανα­στολή έχει ανα­κοι­νω­θεί για ένα χρόνο. Ανα­στέλ­λο­νται οι αυξή­σεις των παγίων».

«Οι πολίτες θα δουν τι προ­σφέ­ρει κάθε πάροχος και θα επι­λέ­ξει χωρίς να έχει κανένα πέναλτι. Δεν θα υπάρξει πρό­στιμο αν θελή­σετε να επι­λέ­ξετε πάροχο» δια­βε­βαί­ωσε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην ακρί­βεια, σημεί­ωσε ότι «Έλεγχοι καθη­με­ρινά, ίνονται χιλιά­δες έλεγχοι. Το μήνυμα είναι μην θελή­σετε να αισχρο­κερ­δί­σετε αυτή την εποχή γιατί θα κλείσει η επι­χεί­ρηση».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.