ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Καστελόριζο ο ΥΦΕΘΑ, επιθεώρηση μονάδων

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Ο Υφυ­πουρ­γός Εθνικής Άμυνας κ. Νικό­λαος Χαρ­δα­λιάς, στο πλαίσιο της διή­με­ρης παρου­σίας του στο Καστελ­λό­ριζο για τη συμ­με­τοχή του στο συνέ­δριο της Παγκό­σμιας Δια­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ένωσης Ελλη­νι­σμού, επι­σκέ­φθηκε Μονάδες του Στρατού Ξηράς και του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, συνο­δευό­με­νος από τον Διοι­κητή της Ανώ­τα­της Στρα­τιω­τι­κής Διοί­κη­σης Εσω­τε­ρι­κού & Νήσων Αντι­στρά­τηγο Δημή­τριο Χούπη, ως ακο­λού­θως: Χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 επι­σκέ­φθηκε το ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ, όπου έλαβε χώρα ενη­μέ­ρωση από τον Κυβερ­νήτη Πλω­τάρχη Νικόλαο Γκρέκα ΠΝ και ξενά­γηση στα βασικά δια­με­ρί­σματα του πλοίου.

Σήμερα, Παρα­σκευή 22 Ιουλίου μετέβη στην έδρα της Διοί­κη­σης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγί­στης, όπου ενη­με­ρώ­θηκε από τον Διοι­κητή της Συνταγ­μα­τάρχη Βασί­λειο Μήτσιο, για τις τρέ­χου­σες επι­χει­ρη­σια­κές και εκπαι­δευ­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες της Διοί­κη­σης και συνο­μί­λησε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας. Επίσης, ενη­με­ρώ­θηκε και επι­θε­ώ­ρησε την πρόοδο των εργα­σιών για την κατα­σκευή του νέου κτηρίου για τη διαμονή του προ­σω­πι­κού.

Επι­πρό­σθετα, ο Υφυ­πουρ­γός Εθνικής Άμυνας κ. Νικό­λαος Χαρ­δα­λιάς και ο Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος του Δια­χει­ρι­στή του Ελλη­νι­κού Δικτύου Δια­νο­μής Ηλε­κτρι­κής Ενέρ­γειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) κ. Ανα­στά­σιος Μάνος επι­θε­ώ­ρη­σαν και παρέ­δω­σαν προς χρήση χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, εγκα­τά­σταση στατού μετα­τρο­πέα (converter) επ’ ωφελεία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού στον λιμένα του Καστελ­λό­ρι­ζου.

Το σημα­ντικό αυτό έργο υπο­δο­μής, που θα καλύ­πτει πλήρως τις ανάγκες ηλε­κτρο­δό­τη­σης των πλοίων του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού κατά τον ελλι­με­νι­σμό τους, πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε με πρω­το­βου­λία της πολι­τι­κής Ηγεσίας του Υπουρ­γείου Εθνικής Άμυνας, σε στενή συνερ­γα­σία με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τη συμβολή της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μεγί­στης. Απο­τε­λεί έργο που συμ­βάλ­λει, αφενός μεν στην επαύ­ξηση των επι­χει­ρη­σια­κών δυνα­το­τή­των του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού για την υπο­στή­ριξη των επι­χει­ρή­σεων στην ευρύ­τερη περιοχή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γείου, της Κρήτης και του Ανα­το­λι­κού Αιγαίου, αφε­τέ­ρου δε στη μείωση του περι­βαλ­λο­ντι­κού θορύβου, καθώς και του περι­βαλ­λο­ντι­κού απο­τυ­πώ­μα­τος στη νήσο.

Παρό­ντες ήταν ο εντε­ταλ­μέ­νος Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Παι­δείας της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Μπάρδος ως εκπρό­σω­πος του Περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου, o Δήμαρ­χος Μεγί­στης κ. Γεώρ­γιος Σαμ­ψά­κος, ο Αρχιε­πι­στο­λέας του Αρχη­γείου Στόλου Αρχι­πλοί­αρ­χος Χρήστος Ντε­γιάν­νης ΠΝ, ο Διοι­κη­τής της ΔΑΝ Μεγί­στης Συνταγ­μα­τάρ­χης Βασί­λειος Μήτσιος, ο Κυβερ­νή­της του ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ Πλω­τάρ­χης Νικό­λαος Γκρέκας ΠΝ, αντι­προ­σω­πεία στε­λε­χών των Ενόπλων Δυνά­μεων, καθώς και του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Πηγή defence-point.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.