Ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη  – Μια ανάσα οι φλόγες από τα πρώτα σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Στα πρώτα σπίτια φτάνουν οι φλόγες.

Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά ενώ η Πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα: Ένα μέτωπο που κινείται προς το βουνό και ένα δεύτερο που κινείται προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies». Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν τους κατοίκους στην εκκένωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει φτάσει στα εκατό μέτρα από τα πρώτα σπίτια και έχει στηθεί φράγμα, προκειμένουν να εμποδίσουν τις φλόγες να περάσουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει φτάσει στα εκατό μέτρα από τα πρώτα σπίτια και έχει στηθεί φράγμα από πυροσβέστες με οχήματα και υδροφόρες προκειμένουν να εμποδίσουν τις φλόγες να περάσουν.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος, αλλά και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής δέχθηκαν κλήση από το 112 με το μήνυμα “να είστε σε ετοιμότητα” για την περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσουν οι αρχές σε περαιτέρω ενέργειες στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού, Διώνη και Καλλιτεχνιούπολη.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 78 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρα τμήματα, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό. Από αέρος επιχειρούσαν έντεκα αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Ωστόσο, οι Air Tractors δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και αποχώρησαν, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Τα ελικόπτερα συνεχίζουν να επιχειρούν και ενισχύονται και με άλλα από την περιφέρεια. Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

«Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Για μία «δύσκολη φωτιά στο Νταού Πεντέλης» μίλησε στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε: «Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου