Ρεπορτάζ

Συνελήφθη ένας 31χρονος για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Συνελήφθη την 24η Ιουνίου 2022 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών προσώπων.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 23χρονος συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προσφάτως έγινε αποδέκτης πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορούμενοι, πριν λίγες ημέρες προμηθεύτηκαν ικανή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία και διακινούν από κοινού σε τοξικομανείς της Ρόδου, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
Κατόπιν τούτου, το απόγευμα της 24ης Ιουνίου 2022 τους αναζήτησαν και την 18:00 ώρα οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά την οικία του δεύτερου κατηγορούμενου στην περιοχή των Δασκάλων διαπίστωσαν να εξέρχεται από αυτήν ο πρώτος.
Στη θέα των αστυνομικών, οι οποίοι τον προσέγγισαν, γνωστοποιώντας του την ιδιότητά τους, αρχικά απώθησε βίαια έναν αστυνομικό ενώ στη συνέχεια, στην απόπειρα των υπολοίπων να τον δεσμεύσουν, προσπάθησε με λακτίσματα και με γροθιές να αποφύγει την σύλληψη. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να κάμψουν την αντίστασή του.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 24,1 γραμμ., το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του δεύτερου από την οποία μόλις είχε εξέλθει, και στην οποία είχε πρόσβαση και ο ίδιος αφού κατείχε αντικλείδι. Διενεργήθηκε έρευνα παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής αρχής και βρέθηκαν εντός φούρνου στην κουζίνα μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.008 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 80 γραμμαρίων και δύο λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, με εύρος ζύγισης από 0,1 έως 500 γραμμάρια.
Εν συνεχεία, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του πρώτου κατηγορούμενου, στην Μεσαιωνική Πόλη, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής αρχής. Βρέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 2,7 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με την Δίωξη Ναρκωτικών η αξία της συνολικά ανευρεθείσας ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης (ήτοι 1.114,8 γραμμάρια) κυμαίνεται από 3.344,4 ευρώ έως 11.148 ευρώ.
Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για ληστεία και πέρυσι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου