Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στο Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας Ν. Δωδεκανήσου

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στο Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας Ν. Δωδεκανήσου. Ένα νεοσύστατο δίκτυο, που ως σκοπό έχει την προώθηση και εφαρμογή δράσεων για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους τομείς.

Οι τριάντα ένα φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο αποφάσισαν την πρώτη εκδήλωση να την αφιερώσουν στην καταπολέμηση του φαινομένου της βίας. Έτσι από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου επιθυμεί να διοργανώσει την Κυριακή 29 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα Ημέρα Αθλητισμού (SportsDay) από τις 9:00πμ έως 12:00μμ. Η βία μπορεί να καταπολεμηθεί με τον αθλητισμό, με τον οποίο καλλιεργείται η ευγενή άμιλλα, η υπομονή, η επιμονή, η αυτοπεποίθηση και εν κατακλείδι το «εύ ζην».

Η εκδήλωση θα έχει διπλό σκοπό. Αφενός να περάσει το μήνυμα κατά της βίας και αφετέρου με τη συμβολική είσοδο που θα έχει να ενισχύσει με επιλεγμένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, παιδικό γάλα εβαπορέ, κτλ) τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και το Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο αθλητικός σύλλογος:

Θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το άθλημά του.
Θα το παρουσιάζει μέσω επίδειξης.
Θα δώσει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, εάν το επιθυμεί, να το δοκιμάσει.

Καλούμε τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για την Ημέρα Αθλητισμού. Η αίτηση θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες

κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός 22410-79801, κ. Γιώργος Γιακουμάκης 22410-32722 και κα. Χριστίνα Καραγιάννη 22410-30198

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου