ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Φτου Ξελευτερία» – 1ο Βραβείο μυθοπλασίας για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Στον 12ο Διε­θνή Μα­θη­τι­κό Δια­γω­νι­σμό ται­νιών «Σι­νε­μά Διά­βα­σες; »

Το 2ο Δη­μο­τι­κό σχο­λείο Ρόδου κα­τα­κτά με την ται­νία μι­κρού μή­κους «Φτου Ξε­λευ­τε­ρία» το πρώτο βρα­βείο μυ­θο­πλα­σί­ας στον διε­θνή δια­γω­νι­σμό «Σι­νε­μά διά­βα­σες;» τον οποίο συν-διορ­γα­νώ­νουν οι: Διεύ­θυν­ση Πρω­το­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης Σερ­ρών, Drama International ShortFilmFestival – Φε­στι­βάλ Μι­κρού Μή­κους Δρά­μας, ΓΓ Επι­κοι­νω­νί­ας & Ενη­μέ­ρω­σης / SecGen for Communication &Media, Educational Radiotelevision&DigitalMedia, ΕΡΤ Α.Ε., Cyprus EmbassyAthens – Σπίτι της Κύ­πρου, με την έγκρι­ση του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των και τη στή­ρι­ξη του Ιδρύ­μα­τος Μι­χά­λης Κα­κο­γιάν­νης – MichaelCacoyannisFoundation.

Οι μα­θη­τές της Β τάξης (σχο­λι­κή πε­ρί­ο­δος 2020-21) απο­τυ­πώ­νουν με μο­να­δι­κό τρόπο μέσα από τις θε­α­τρι­κές τε­χνι­κές του σω­μα­τι­κού θε­ά­τρου την πε­ρί­ο­δο του Κο­ρω­νοϊ­ού : την ζωή πριν τον κο­ρω­νο­ϊό την κα­ρα­ντί­να και την ελ­πί­δα για το μέλ­λον. Η δι­δα­σκα­λία των παι­διών και η προ­ε­τοι­μα­σία για την ται­νία έγινε μέσω τη­λεκ­παί­δευ­σης στα πλαί­σια του μα­θή­μα­τος της Θε­α­τρι­κής Αγω­γής. Τα γυ­ρί­σμα­τα της ται­νί­ας έγι­ναν κατά την επά­νο­δο των μα­θη­τών στη δια ζώσης δι­δα­σκα­λία, το Μάιο του 2021. Η ται­νία πα­ρου­σιά­στη­κε αρ­χι­κά στο πρώτο δια­δι­κτυα­κό φε­στι­βάλ εκ­παι­δευ­τι­κών θε­α­τρι­κής αγω­γής « Με το σα­κί­διο του θε­ά­τρου» , εν συ­νε­χεία στο Διε­θνές φε­στι­βάλ νε­α­νι­κού κι­νη­μα­το­γρά­φου της Ολυ­μπί­ας «Camerazizanio» και τέλος στον 12ο Διε­θνή Δια­γω­νι­σμό «Σι­νε­μά Διά­βα­σες;» όπου και πέ­τυ­χε αυτή τη ση­μα­ντι­κή διά­κρι­ση. Είναι η δεύ­τε­ρη φορά που το 2ο Δη­μο­τι­κό σχο­λείο Ρόδου κα­τα­κτά το 1ο βρα­βείο Μυ­θο­πλα­σί­ας στον συ­γκε­κρι­μέ­νο δια­γω­νι­σμό. Η πρώτη φορά ήταν κατά τη σχο­λι­κή πε­ρί­ο­δο 2019-20 με την ται­νία «Η Σο­κο­λά­τα της Έρι­δος». Δη­μιουρ­γός και των δύο βρα­βευ­μέ­νων ται­νιών είναι η θε­α­τρο­λό­γος Σοφία Κου­τσά­κη .

Μπο­ρεί­τε να πα­ρα­κο­λου­θή­σε­τε τη ται­νία « Φτου Ξε­λευ­τε­ρία» στον ακό­λου­θο σύν­δε­σμο : https://youtu.be/9GuP3i6Vk58

 

Μπο­ρεί­τε να πα­ρα­κο­λου­θή­σε­τε την ται­νία «Η Σο­κο­λά­τα της Έρι­δος» στον ακό­λου­θο σύν­δε­σμο: https://youtu.be/kwZ3znBvUEo

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.