ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: Αναμένουμε ισχυρή αύξηση Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα

news room 4 λεπτά ανάγνωση
ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Ο υπουρ­γός του­ρι­σμού εξέ­φρασε την ικα­νο­ποί­ησή του για την επέν­δυση που κάνουν οι αερο­πο­ρι­κές εται­ρείες και οι Tour operators στην Ελλάδα και τόνισε ότι η εικόνα από τους επαγ­γελ­μα­τίες του χώρου στη Ρου­μα­νία είναι πολύ θετική αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας.

Ισχυρή αύξηση του αριθμού των Ρου­μά­νων του­ρι­στών ανα­μέ­νε­ται να σημειω­θεί τη φετινή σεζόν, όπως προ­έ­κυψε από τα στοι­χεία που παρου­σί­α­σαν στον υπουργό Του­ρι­σμού Βασίλη Κικίλια, εκπρό­σω­ποι μεγάλων του­ρι­στι­κών εται­ρειών με τους οποίους είχε επαφές στο Βου­κου­ρέ­στι, όπου πραγ­μα­το­ποιεί διήμερη επί­σκεψη.

Όπως ανέφερε ο κ.Κικί­λιας, η ρου­μα­νική αγορά είναι πολύ σημα­ντική για την Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά τον οδικό του­ρι­σμό όσο και τις αερο­πο­ρι­κές συν­δέ­σεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημα­ντικά και συν­δέ­ουν εκτός από το Βου­κου­ρέ­στι και πολλές άλλες πόλεις με την Αθήνα, τη Θεσ­σα­λο­νίκη τα νησιά μας αλλά και ηπει­ρω­τι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. «Βλέπω ισχυρή αύξηση και των θέσεων και των προ­ο­ρι­σμών», τόνισε ο υπουρ­γός και επι­σή­μανε ότι αυτή η εξέλιξη ”πατάει” στη στρα­τη­γική που έχει χαράξει το υπουρ­γείο να στη­ρί­ξει και άλλους προ­ο­ρι­σμούς, εκτός από τους ήδη πολύ δημο­φι­λείς, καθώς οι Ρου­μά­νοι πέρα από τα ελλη­νικά νησιά και τη Χαλ­κι­δική, επι­λέ­γουν προ­ο­ρι­σμούς όπως η Πιερία, η Θάσος, η Εύβοια κτλ.

Ο υπουρ­γός του­ρι­σμού εξέ­φρασε την ικα­νο­ποί­ησή του για την επέν­δυση που κάνουν οι αερο­πο­ρι­κές εται­ρείες και οι Tour operators στην Ελλάδα και τόνισε ότι η εικόνα από τους επαγ­γελ­μα­τίες του χώρου στη Ρου­μα­νία είναι πολύ θετική αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας.

«Επειδή μαί­νε­ται ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης και αυτό μας δημιουρ­γεί ζήτημα με τη ρωσική και την ουκρα­νική αγορά -συντελείται ανθρώ­πινη τρα­γω­δία στην Ουκρανία- απο­φα­σί­σαμε να κάνουμε ξανά ένα roadshow στις βαλ­κα­νι­κές χώρες και όχι μόνο, έτσι ώστε να μπο­ρέ­σουμε να υπο­στη­ρί­ξουμε αυτές τις περιο­χές που ενδε­χό­μενα θα πλήτ­το­νταν από ένα, όχι σημα­ντικό ρεύμα, αλλά υπαρκτό. Η Ρου­μα­νία είναι μια τέτοια χώρα», επι­σή­μανε ο κ.Κικί­λιας, προ­σθέ­το­ντας: «Είναι μια χώρα με ισχυρές σχέσεις και δεσμούς με την Ελλάδα και την Ορθο­δο­ξία επίσης. Οι Ρου­μά­νοι επι­λέ­γουν την Ελλάδα για το θρη­σκευ­τικό μας του­ρι­σμό αλλά και για τη γαστρο­νο­μία μας. Τους αρέσουν τα βουνά, η ορει­βα­σία, το hiking, όπως επίσης τους αρέσει να έρχο­νται και να νοι­κιά­ζουν μικρά ιστιο­πλοϊκά. Και πιο μαζικά βέβαια, στα μεγάλα νησιά μας και σε περιο­χές τέτοιες οι οποίες δεν απο­τε­λούν πρώτη προ­τε­ραιό­τητα ταξι­διω­τών από άλλες χώρες».

Ευνοϊκή εξέλιξη για την αύξηση του του­ρι­στι­κού ρεύ­μα­τος από τη Ρου­μα­νία έδωσε και το ”άνοιγμα” της Ελλάδας και η άρση περιο­ρι­στι­κών μέτρων για την παν­δη­μία, το οποίο, όπως επι­σή­μανε ο κ.Κικί­λιας, «είναι κάτι το οποίο ζητού­σαν επι­στα­μέ­νως από τη Ρου­μα­νία. Το υγειο­νο­μικό πλαίσιο, μετά την εισή­γηση της Επι­τρο­πής Εμπει­ρο­γνω­μό­νων, διευ­κο­λύ­νει περαι­τέρω την άφιξη αυτών των ταξι­διω­τών στη χώρα».

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο κ.Κικί­λιας πραγ­μα­το­ποί­ησε συνά­ντηση με τον Διευ­θυ­ντή Πωλή­σεων της Christian Tour Ionut Bunea και τον CEO της Animawings Τάσο Ραυ­τό­πουλο. Η Animawings είναι το νέο αερο­πο­ρικό εγχεί­ρημα της Christian Tours σε συνερ­γα­σία με την Aegean AirlinesΑΡΑΙΓ +1,31% και συνδέει με τακτι­κές και ναυ­λω­μέ­νες πτήσεις τις πέντε μεγα­λύ­τε­ρες πόλεις της Ρου­μα­νίας με τη Ζάκυνθο, το Ηρά­κλειο και τη Ρόδο.

Παράλ­ληλα, η Aegean airlines, η οποία επι­χει­ρεί στην αγορά της Ρου­μα­νίας για περισ­σό­τερα από 15 χρόνια, συνε­χί­ζει και αυτό το καλο­καίρι με προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες πτήσεις που συν­δέ­ουν την Αθήνα με το Βου­κου­ρέ­στι και το Κλουζ.

Για θεα­μα­τική αύξηση των δρο­μο­λο­γίων και των προ­ο­ρι­σμών στην Ελλάδα, μίλησε ο Alexandru Marginean, γενικός διεύ­θυ­ντής του Karpaten Turism και της αερο­πο­ρι­κής εται­ρείας Air Connect.

«Πετάμε από την Τιμι­σο­άρα και το Βου­κου­ρέ­στι στην Κεφα­λο­νιά, κάτι που δεν υπήρχε ούτε προ παν­δη­μίας και θα καλύ­ψουμε επίσης πολλές μικρό­τε­ρες πόλεις της Ρου­μα­νίας, τις οποίες θα συν­δέ­σουμε με πολλά ελλη­νικά νησιά. Για παρά­δειγμα, συν­δέ­ουμε με απευ­θείας πτήση την πόλη Μπακάου με την Κέρκυρα, και φυσικά η μεγάλη μας βάση είναι το Βου­κου­ρέ­στι το οποίο συν­δέ­ουμε με διάφορα ελλη­νικά νησιά με 22 πτήσεις την εβδο­μάδα. Είναι σημα­ντικό να πούμε ότι αυξή­σαμε τρεις φορές πάνω τη δια­θε­σι­μό­τητα των θέσεων ως εται­ρεία σε σχέση με το 2019», σημεί­ωσε ο κ.Marginean.

«Θα λέγαμε κατά μία έννοια ότι οι Ρου­μά­νοι ”ανα­κα­λύ­πτουν” ξανά την Ελλάδα», είπε η Simona Metea, Sales Director της Blue Air, σημειώ­νο­ντας ότι «από τα 18 δρο­μο­λό­για μεταξύ Ελλάδας και Ρου­μα­νίας, με τα οποία συν­δέ­ουμε και άλλες ρου­μά­νι­κες πόλεις με τα ελλη­νικά νησιά, τα 11 δρο­μο­λό­για είναι και­νούρ­για για τη ρου­μά­νικη αγορά. Επι­πλέον, η εται­ρεία φέτος υπερ­δι­πλα­σί­ασε τον αριθμό των εβδο­μα­διαίων πτήσεών της προς ελλη­νι­κούς του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Είμαστε πολύ ενθου­σια­σμέ­νοι με την σεζον που έρχεται. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος σε προ­τί­μηση καλο­και­ρι­νός προ­ο­ρι­σμός για τους Ρου­μά­νους», προ­σέ­θεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.