ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακάρ: Επιθυμούμε τη δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ακάρ

Θε­τι­κή και απο­τε­λε­σμα­τι­κή χα­ρα­κτή­ρι­σε τη συ­νά­ντη­ση  Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη – Ταγίπ Ερ­ντο­γάν ο Τούρ­κος υπουρ­γός Άμυ­νας, Χου­λου­σί Ακάρ, ωστό­σο δεν έκανε πίσω στα αι­τή­μα­τα της Τουρ­κί­ας.

Όπως είπε, σύμ­φω­να με το skai.gr, η Τουρ­κία επι­θυ­μεί να γίνει “δί­καιη μοι­ρα­σιά του πλού­του του Αι­γαί­ου”.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις σχέ­σεις Ελ­λά­δας-Τουρ­κί­ας, ο Τούρ­κος υπουρ­γός Άμυ­νας δή­λω­σε: “Εκ­φρά­σα­με την επι­θυ­μία μας να ζή­σου­με ει­ρη­νι­κά ως δύο χώρες. Επα­να­λά­βα­με ότι θα πρέ­πει να απο­φεύ­γο­νται ενέρ­γειες και ρη­το­ρι­κή που αυ­ξά­νουν την έντα­ση.”

Και προ­σέ­θε­σε: “Ανα­μέ­νου­με πα­ρό­μοια συ­μπε­ρι­φο­ρά από την Ελ­λά­δα. Θέ­λου­με ει­ρή­νη, ηρε­μία και στα­θε­ρό­τη­τα. Ανα­μέ­νου­με από την άλλη πλευ­ρά να ακο­λου­θή­σει μια πιο εποι­κο­δο­μη­τι­κή πο­ρεία το επό­με­νο διά­στη­μα. Θέ­λα­με να μι­λή­σουν οι ει­δι­κοί επει­δή υπάρ­χουν θέ­μα­τα βά­θους. Οι ει­δι­κοί πήγαν στην Ελ­λά­δα, στη συ­νέ­χεια η απο­στο­λή ήλθε στην Τουρ­κία και μετά πήγε στην Ελ­λά­δα. Με­τέ­φε­ρα στον Υπουρ­γό ότι τους πε­ρι­μέ­νου­με τώρα στην Τουρ­κία. Ήρθε στην Τουρ­κία ο Έλ­λη­νας πρω­θυ­πουρ­γός. Φυ­σι­κά, εί­πα­με ότι εδώ δεν πρέ­πει να συ­ζη­τεί­ται μόνο η άμυνα και η ασφά­λεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρ­χει το Αι­γαίο και το ιστο­ρι­κό υπό­βα­θρο. Ανα­μέ­νου­με θε­τι­κές εξε­λί­ξεις με τη γει­το­νι­κή Ελ­λά­δα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.