ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β’ΕΛΜΕ Δωδ/σου- Καταγγελλία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε θέματα και απαντήσεις διαγωνισμάτων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εξετάσεις σχολείο

«Συ­μπε­ρι­φο­ρές σαν την κα­ταγ­γελ­λό­με­νη  είναι αυ­το­νό­η­το ότι θα βρουν απέ­να­ντι τους το σύ­νο­λο των συ­να­δέλ­φων αλλά πρώτα από όλα και του σω­μα­τεί­ου»

Μια κα­ταγ­γε­λία που προ­κα­λει αί­σθη­ση έκανε σή­με­ρα η Β’ΕΛΜΕ Δω­δε­κα­νή­σου. Οπως ανα­φέ­ρει,  έγινε απο­δέ­κτης πα­ρα­πό­νων και δια­μαρ­τυ­ριών  συ­να­δέλ­φων ,για  την απαί­τη­ση της διεύ­θυν­σης του σχο­λεί­ου τους να  πα­ρα­δώ­σουν  σε αυτήν τα θέ­μα­τα των δια­γω­νι­σμά­των των τε­τρα­μή­νων μαζί με τις απα­ντή­σεις επί των θε­μά­των!

Η ΕΛΜΕ το­νί­ζει ότι από που­θε­νά δεν προ­κύ­πτει τέ­τοια δι­καιο­δο­σία των διευ­θυ­ντών, και απο­τε­λεί  αυ­θαι­ρε­σία  , αυ­ταρ­χι­σμό , ασφυ­κτι­κό έλεγ­χο και κα­τά­χρη­ση εξου­σί­ας

Η ΑΝΑ­ΚΟΙ­ΝΩ­ΣΗ ΤΗΣ Β΄ΕΛ­ΜΕ ΔΩ­ΔΕ­ΚΑ­ΝΗ­ΣΟΥ

Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δω­δε­κα­νή­σου έγινε απο­δέ­κτης πα­ρα­πό­νων και δια­μαρ­τυ­ριών  συ­να­δέλ­φων ,για  την απαί­τη­ση της διεύ­θυν­σης του σχο­λεί­ου τους να  πα­ρα­δώ­σουν  σε αυτήν τα θέ­μα­τα των δια­γω­νι­σμά­των των τε­τρα­μή­νων μαζί με τις απα­ντή­σεις επί των θε­μά­των.

Το ΔΣ της Β’ΕΛΜΕ θα προ­βεί σε διά­βη­μα στο συ­γκε­κρι­μέ­νο σχο­λείο για να ζη­τή­σει εξη­γή­σεις , κα­θό­τι από που­θε­νά δεν προ­κύ­πτει τέ­τοια δι­καιο­δο­σία των διευ­θυ­ντών. Απο­τε­λεί  αυ­θαι­ρε­σία  , αυ­ταρ­χι­σμό , ασφυ­κτι­κό έλεγ­χο και κα­τά­χρη­ση εξου­σί­ας την οποία ,όπου εμ­φα­νί­ζε­ται ,την κα­τα­κρί­νου­με απε­ρί­φρα­στα. Οι συ­νά­δελ­φοι ,με ευ­συ­νει­δη­σία διεκ­πε­ραιώ­νουν και την δια­δι­κα­σία των τε­τρα­μη­νιαί­ων δια­γω­νι­σμά­των όπως προ­βλέ­πε­ται από τις σχε­τι­κές δια­τά­ξεις και είναι εντε­λώς πα­ρά­τυ­πη τέ­τοιου εί­δους πα­ρέμ­βα­ση στην δου­λειά τους. Επί­σης αντι­δε­ο­ντο­λο­γι­κή και αντι­συ­να­δελ­φι­κή.

Θε­ω­ρού­με υπο­χρέ­ω­ση των ΔΔΕ, των  διευ­θύν­σε­ων των σχο­λεί­ων και των συ­ντο­νι­στών εκ­παι­δευ­τι­κού έργου ( σχο­λι­κοί  σύμ­βου­λοι )   να στέ­κο­νται  δίπλα στους συ­να­δέλ­φους , βοη­θώ­ντας τους στο εκ­παι­δευ­τι­κό τους έργο . Συ­μπε­ρι­φο­ρές σαν την κα­ταγ­γελ­λό­με­νη  είναι αυ­το­νό­η­το ότι θα βρουν απέ­να­ντι τους το σύ­νο­λο των συ­να­δέλ­φων αλλά πρώτα από όλα και του σω­μα­τεί­ου.

Πηγή alfavita.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.