Τοπικές Ειδήσεις

Αυξάνονται καθημερινά στη Ρόδο τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό

Ανησυχία επικρατεί στο νησί της Ρόδου, καθώς μόνο τον μήνα Ιανουάριο του νέου έτους κατεγράφη κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε καθημερινή βάση, όπως και οι νοσηλείες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ενώ παρουσιάζεται και αύξηση σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Όπως υπογράμμισε, με δηλώσεις του στην «δ», ο διοικητής του Γ.Ν.Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, το συντριπτικό ποσοστό των περιπτώσεων τόσο σε νοσηλείες, βαριά περιστατικά όσο και σε θανάτους αφορά σε συμπολίτες μας που είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε είναι ηλικιωμένοι, εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την ενισχυτική – αναμνηστική, τρίτη δόση.
«Ο νέος μήνας Φεβρουάριος του 2022, μπήκε με έναν ακόμη θάνατο. Μία συμπολίτισσά μας, 65 ετών ανεμβολίαστη, έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο του νέου έτους καταγράφηκαν συνολικά 16 θάνατοι –αριθμός ο οποίος αποτελεί ένα πολύ μεγάλος για τα τοπικά δεδομένα.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως πάρα πολλοί συμπολίτες μας, άνω των 65, αλλά και υπερήλικες παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Στο Γ.Ν.Ρόδου νοσηλεύονται 43 άτομα (ένας αριθμός που δυστυχώς δεν πέφτει, αλλά παραμένει σχεδόν…. σταθερός για αρκετό καιρό) ενώ υπάρχουν ήδη τρεις διασωληνωμένοι.
Οι αριθμοί είναι μεγάλοι για τα τοπικά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Ρουμάνης.
Σημειώνεται πως τα κρούσματα και οι απώλειες ανθρώπινων ζωών αφορούν τόσο σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους ή υπερήλικες, όσο και σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με τις δύο δόσεις κι ενώ παρήλθε το 7μηνο, δεν είχαν κάνει την τρίτη.
Όλες οι περιπτώσεις θανάτων οφείλονται κατά κύριο λόγο στην μετάλλαξη ‘Δέλτα’ και όπως εκτιμούν οι γιατροί, είναι τα… μεθεόρτια της εορταστικής περιόδου.
Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί γιατροί της περιοχής μας, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επικείμενη ‘χαλάρωση’ των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η Ρόδος ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις περιοχές εκείνες που οι δείκτες του ιού παρουσιάζουν επιβράδυνση.
Μιλώντας στην «δ» ο κ. Στέλιος Καραταπάνης, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, απηύθυνε για πολλοστή φορά έκκλησε προς όλους τους συμπολίτες μας, να είναι προσεκτικοί και να εμβολιάζονται:
«Δυστυχώς, ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων στη Ρόδο δεν μας επιτρέπει να μιλάμε για ‘επιβράδυνση’ της επιδημιολογικής κατάστασης της πανδημίας στο νησί. Καθημερινά έχουμε εισαγωγές στις μονάδες Covid ενώ καταγράφονται πολλοί θάνατοι για τα τοπικά δεδομένα. Θα ήθελα να επισημάνω προς όλους, να μην μένουν ανεμβολίαστοι (κυρίως οι ηλικιωμένοι άνω των 60 κ.λπ.) οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, και φυσικά, να μην περιμένουν πολύ για την αναμνηστική δόση.
Μετά τους τρεις μήνες, πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο κορωνοϊός
δεν αστειεύεται!
Οι συμπολίτες μας, πρέπει να προσέχουν τις επαφές τους, και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Να μην χαλαρώνουν.
Καθημερινά, υπάρχει μεγάλη πίεση στο Γ.Ν.Ρόδου. Μετά την εορταστική περίοδο, κατεγράφη αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες από 20 – 40 ετών και τώρα, βλέπουμε ότι ο ιός χτυπάει τους άνω των 60 και τις ευπαθείς ομάδες ή όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Τα περιστατικά αφορούν κυρίως στην μετάλλαξη Δέλτα αλλά και την μετάλλαξη Όμικρον».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου