ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και ξανά προς τη δόξα τράβα ο Κολοσσός!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Μέγεθος γραμμάτων

Κά­νο­ντας ένα εξαι­ρε­τι­κό τε­λευ­ταίο δε­κά­λε­πτο (28-9 το επι­μέ­ρους σκορ)… ο Κο­λοσ­σός κέρ­δι­σε και μά­λι­στα άνετα τη Λά­ρι­σα με 93-75, στο παι­χνί­δι της 14ης αγω­νι­στι­κής, με το οποίο άνοι­ξε η αυ­λαία του β’ γύρου στη Basket League και επέ­στρε­ψε στις νίκες, μετά τις δύο συ­νε­χό­με­νες ήττες.

Κα­λύ­τε­ρος ήταν ο Κο­λοσ­σός στο με­γα­λύ­τε­ρο μέρος του α’ ημι­χρό­νου στο Παλέ ντε Σπορ της Καλ­λι­θέ­ας. Οι «θα­λασ­σί» ξε­κί­νη­σαν κα­λύ­τε­ρα και προη­γή­θη­καν 6-2 (2.30’) και 9-5 (3’) με «ζεστό» τον Τιλί και τη Λά­ρι­σα να μειώ­νει σε 12-10 με τον Κρου­μπά­λι (5.30’) και 14-13 (6.30’) με τον Μού­ντι. Με την εί­σο­δο του ο Φλόιντ έδωσε λύ­σεις στον Κο­λοσ­σό (19-13), για να τε­λειώ­σει το α’ δε­κά­λε­πτο με 21-16. Οι Ρο­δί­τες ήταν αρ­κε­τά εύ­στο­χοι, είχαν ρυθμό και παί­ζο­ντας καλή άμυνα, πε­ριό­ρι­σαν αι­σθη­τά τους Θεσ­σα­λούς.

Στο β’ δε­κά­λε­πτο η ομάδα του Φώτη Τα­κια­νού ξε­κί­νη­σε κα­λύ­τε­ρα και βρήκε λύ­σεις με τους Τσαϊ­ρέ­λη και Σπυ­ρό­που­λο, παίρ­νο­ντας για πρώτη φορά το προ­βά­δι­σμα στο σκορ (23-24 στο 13’). Αμέ­σως σή­μα­νε… συ­να­γερ­μός και ο Κο­λοσ­σός ανέ­βα­σε στρο­φές. Οι «θα­λασ­σί» έκα­ναν σερί 20-6(!) και με πολύ κα­λούς τους Ού­λιαμς και Μαρ­γα­ρί­τη κα­τά­φε­ραν να ξε­φύ­γουν με +13 (43-30 στο 17’), με τη Λά­ρι­σα να απα­ντά­ει με σερί 0-8 και να μειώ­νει με τους Χάν­τσον και Κρου­μπά­λι σε 43-38, που ήταν και το απο­τέ­λε­σμα του α’ ημι­χρό­νου.

Στο β’ ημί­χρο­νο η Λά­ρι­σα ξε­κί­νη­σε κα­λύ­τε­ρα και με αιχ­μές του δό­ρα­τος τους Μού­ντι και Τσαϊ­ρέ­λη κα­τά­φε­ρε να κάνει επι­μέ­ρους σκορ 3-10 και να πάρει το προ­βά­δι­σμα με 46-48. Οι «θα­λασ­σί» επέ­στρε­ψαν (51-50 στο 23’) με τρί­πο­ντο του Ποτ, με τους φι­λο­ξε­νού­με­νους να απα­ντούν με σερί 0-8 (51-58 στο 26’). Ο Κο­λοσ­σός βρήκε λύ­σεις και μεί­ω­σε σε 58-60 (27.30’), με τους διαι­τη­τές σε με­γά­λο βαθμό να κά­νουν πολλά λάθος σφυ­ρίγ­μα­τα. Το παι­χνί­δι κύ­λη­σε πόντο-πόντο, με τη Λά­ρι­σα να κλεί­νει το γ’ δε­κά­λε­πτο με 65-66.

Στην τε­λευ­ταία πε­ρί­ο­δο μετά το 68-68 (31’), ο Κο­λοσ­σός πά­τη­σε το πόδι στο γκάζι και με τους Ουί­λιαμς, Μαρ­γα­ρί­τη και Φλόιντ ξέ­φυ­γε με 76-68 (33’). Από κει και πέρα μία ομάδα υπήρ­χε στο παι­χνί­δι και αυτή ήταν ο Κο­λοσ­σός. Οι Ρο­δί­τες επέ­βα­λαν πλή­ρως το ρυθμό τους και συ­νο­λι­κά το σερί έφτα­σε το 18-1(!) στο πιο κομ­βι­κό ση­μείο του αγώνα. Το σκορ έγινε 86-69 (35’) και η σεμνή τε­λε­τή έλαβε τέλος, αφού το νερό είχε μπει στο αυ­λά­κι με τη Λά­ρι­σα να μειώ­νει (88-75 στο 38’). Ο Κο­λοσ­σός πα­νη­γύ­ρι­σε τη σπου­δαία νίκη αν και ζο­ρί­στη­κε για τρία δε­κά­λε­πτα και πα­ρέ­μει­νε στην πρώτη τε­τρά­δα.

Τα δε­κά­λε­πτα ήταν: 21-16, 43-38(ημ.), 65-66, 93-75

Διαι­τη­τές: Κο­ρο­μη­λάς- Λόρ­τος- Μη­λα­πί­δης

ΚΟ­ΛΟΣ­ΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καν­τζού­ρης): Πρά­πας, Κα­μπού­ρης, Μο­μί­ροφ, Ουί­λιαμς 16(2), Μαρ­γα­ρί­της 23(3), Μπιλ­λής 5(1), Μίλερ 7, Τιλί 13(1), Φλόιντ 22(3), Χα­τζη­δά­κης 2, Σλα­φτσά­κης, Ποτ 5(1).

ΛΑ­ΡΙ­ΣΑ (Τα­κια­νός): Χάν­τσον 16(1), Κρου­μπά­λι 13, Τσαϊ­ρέ­λης 13, Σπυ­ρό­που­λος 4, Γκριν 2, Μπέρ­ζινς 3, Ζάρας 7(1), Κα­ρά­μπε­λας, Πα­πα­ντω­νί­ου, Μά­ριτς, Μού­ντι 17(5)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.