Αθλητικά

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: Υπενθύμιση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου ενόψει της ημερίδας κλειστού στίβου

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΔΑΚ Καλλιπάτειρα θα διεξαχθεί η ημερίδα κλειστού στίβου που διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την επωνυμία «Χειμώνας 2022».
Η ΕΑΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπενθύμισε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που ισχύει ενόψει της διοργάνωσης.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στη διοργάνωση, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν, καθορίζεται υποχρεωτική η προσκόμιση των παρακάτω πιστοποιητικών ανά ηλικιακή κατηγορία συμμετοχής:
Κ12, Κ14, Κ16 & Κ18: με Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων παρουσία του υπεύθυνου covid του συλλόγου ή του προπονητή (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ).
Κ20: με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ).
Κ23 & Α/Γ: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ
Ενημερωτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται:
α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,
β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένου και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).
Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων:
– Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 8.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης .1.2022.
– Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η .11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.
Παρουσία θεατών
Η παρουσία θεατών στο χώρο διεξαγωγής της διοργάνωσης, δεν επιτρέπεται για το λόγο ότι δεν διατίθεται οργανωμένος χώρος καθήμενων θεατών.
Χρήστη μάσκας (ιατρική χειρουργική μάσκα προσώπου, μάσκα προστασίας N95 ή FFP-2)
Η χρήση μάσκας, η οποία απαραίτητα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, θα είναι υποχρεωτική εντός της εγκατάστασης ή του χώρου διεξαγωγής της διοργάνωσης για όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι αθλήτριες-τες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς και όταν αγωνίζονται.
Απονομές
Δεν επιτρέπονται οι απονομές μεταλλίων στους νικητές των αγωνισμάτων. Η παραλαβή των μεταλλίων θα γίνεται από τους ίδιους τους αθλητές και σε ελεγχόμενο χώρο που θα ορίζει ο διοργανωτής προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός καθώς και οι επαφές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου