ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕ Δωδ/σου: Η κυβέρνηση της ΝΔ κοροϊδεύει ωμά τους αγρότες για τα ελάφια

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Η κυ­βέρ­νη­ση δια του Υφυ­πουρ­γού Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και των βου­λευ­τών της, ξε­κα­θά­ρι­σε πως δεν μπο­ρούν να απο­ζη­μιω­θούν οι αγρό­τες της Ρόδου για τις ζη­μιές από τα ελά­φια. Η στάση αυτή απο­δει­κνύ­ει τον συ­νει­δη­τό εμπαιγ­μό διαρ­κεί­ας της κυ­βέρ­νη­σης, για ένα τόσο σο­βα­ρό πρό­βλη­μα.

Από το 2013 που άρ­χι­σε να εμ­φα­νί­ζε­ται το πρό­βλη­μα των εκτε­τα­μέ­νων κα­τα­στρο­φών σε αγρο­τι­κές καλ­λιέρ­γειες από τα ελά­φια, όλες οι κυ­βερ­νή­σεις δεν ασχο­λή­θη­καν ου­σια­στι­κά ώστε να δώ­σουν λύ­σεις, παρά μόνο προ­έ­βαι­ναν σε γε­νι­κό­λο­γες δη­λώ­σεις στε­λε­χών τους. Δη­λώ­σεις και προ­τά­σεις που μο­να­δι­κό στόχο είχαν να κω­λυ­σιερ­γούν, πα­ρα­πέ­μπο­ντας την όποια λύση στο μα­κρι­νό μέλ­λον.

Στην αρχή η ΝΔ και ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ έλε­γαν πως θα λυθεί το πρό­βλη­μα με με­λέ­τη που θα χρη­μα­το­δο­τή­σει η πε­ρι­φέ­ρεια, με­λέ­τη τε­λι­κά που έβγα­λε πα­ρά­νο­μη την χρη­μα­το­δό­τη­ση της το ίδιο το κρά­τος!

Το 2016 μας είπαν πως θα υπάρ­ξει απο­ζη­μί­ω­ση από τον ΕΛΓΑ, ψη­φί­ζο­ντας τότε η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, σχε­τι­κή τρο­πο­λο­γία στην βουλή. Αλλά όμως τε­λι­κά η τρο­πο­λο­γία δεν μπο­ρού­σε να εφαρ­μο­σθεί από τον ΕΛΓΑ, καθώς χρεια­ζό­ταν τρο­πο­ποί­η­ση κα­νο­νι­σμού. Όμως η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΑΝΕΛ και στην συ­νέ­χεια η ση­με­ρι­νή της ΝΔ δεν έπρα­ξαν το πα­ρα­μι­κρό τόσα χρό­νια ώστε να μπο­ρούν να απο­ζη­μιώ­νο­νται οι αγρό­τες του νη­σιού.

Η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ υπο­σχέ­θη­κε στους αγρό­τες λύση η οποία θα προ­κύ­ψει με την ολο­κλή­ρω­ση της με­λέ­της του δα­σαρ­χεί­ου Ρόδου. Αλλά τε­λι­κά όπως απο­κά­λυ­ψαν μόνοι τους κυ­βερ­νη­τι­κοί βου­λευ­τές και στε­λέ­χη του υπουρ­γεί­ου αγρο­τι­κής ανά­πτυ­ξης, τε­λι­κά ούτε αυτή η με­λέ­τη επαρ­κεί αλλά χρειά­ζε­ται μια νέα τρίτη με­λέ­τη!

Κάπως έτσι φτά­νου­με σή­με­ρα στην ομο­λο­γία του Υφυ­πουρ­γό Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης, πως η κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ δεν προ­τί­θε­ται να απο­ζη­μιώ­σει τους αγρό­τες για τις ζη­μιές των ελα­φιών.

Είναι προ­κλη­τι­κό σή­με­ρα, που το πρό­βλη­μα έχει πάρει τε­ρά­στιες δια­στά­σεις, θέ­το­ντας επι­πλέ­ον και σο­βα­ρό θέμα οδι­κής ασφά­λειας στην ύπαι­θρο του νη­σιού, η κυ­βέρ­νη­ση αντί να βρει λύση, επι­λέ­γει να κο­ροϊ­δεύ­ει ωμά τους αγρό­τες και τους κα­τοί­κους των χω­ριών.

Το ΚΚΕ απαι­τεί από την κυ­βέρ­νη­ση άμεσα να δώσει σή­με­ρα λύση σε αυτό το σο­βα­ρό πρό­βλη­μα με γνώ­μο­να:

· Την οδική ασφά­λεια στην ύπαι­θρο του νη­σιού.

· Την προ­στα­σία της αγρο­τι­κής πα­ρα­γω­γής από νέες κα­τα­στρο­φές και την απο­ζη­μί­ω­ση στο 100% για κάθε νέα ζημιά.

· Την απο­ζη­μί­ω­ση των αγρο­τών για την με­γά­λη οι­κο­νο­μι­κή ζημιά που έχουν υπο­στεί όλα αυτά τα χρό­νια.

· Την προ­στα­σία του ελα­φιού της Ρόδου ως σπά­νιο ανα­πό­σπα­στο είδος του φυ­σι­κού πε­ρι­βάλ­λο­ντος του νη­σιού.

Το ΚΚΕ στη­ρί­ζει τα δί­καια αι­τή­μα­τα και τους αγώ­νες των αγρο­τών και των κα­τοί­κων των χω­ριών για να δοθεί επι­τέ­λους λύση στο πρό­βλη­μα των ελα­φιών. Στις 1/12/2021 η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομάδα του ΚΚΕ κα­τέ­θε­σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση στη Βουλή προς τους υπουρ­γούς Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Πε­ρι­βάλ­λο­ντος.

Το επό­με­νο διά­στη­μα ως κόμμα θα συ­νε­χί­σου­με όλες τις προ­σπά­θειες και πρω­το­βου­λί­ες ώστε να ανα­δει­χτεί το θέμα στο κοι­νο­βού­λιο, σε πε­ρι­φε­ρεια­κό, δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο και γε­νι­κό­τε­ρα στην κοι­νω­νία.

Η κυ­βέρ­νη­ση και το κρά­τος σή­με­ρα θε­ω­ρούν πε­ριτ­τό κό­στος την προ­στα­σία της αγρο­τι­κής πα­ρα­γω­γής και της οδι­κής ασφά­λειας στο νησί, όμως την ίδια στιγ­μή δια­θέ­τουν δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ σε με­γά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους για την πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη και την ψη­φια­κή με­τά­βα­ση. Αυτή την πο­λι­τι­κή μπο­ρούν να την ανα­τρέ­ψουν οι αγρό­τες και ο λαός της Ρόδου μόνο με τους συλ­λο­γι­κούς, ορ­γα­νω­μέ­νους και μα­ζι­κούς αγώ­νες τους.

Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμμα Ελ­λά­δας

Το­με­α­κή Επι­τρο­πή Νό­τιας Δω­δε­κα­νή­σου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.