Ειδήσεις

Κάνουν «ταμείο» τα κόμματα και σε τοπικό επίπεδο

Τα κέρδη και τις ζημίες από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν να αποτιμούν από χθες τα στελέχη των κομμάτων στη Ρόδο.
Ομιλώντας στη «δ» η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή τόνισε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στα Δωδεκάνησα είναι πολύ σημαντικό.

«Είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στα Δωδεκάνησα. Η ΝΔ ήρθε πρώτη και αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό. Η ανατροπή που ήθελε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαφορά δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να κλονίσει την κυβερνητική σταθερότητα. Ο κόσμος ίσως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά παράλληλα έδειξε πως δεν επιθυμεί την κατάρρευσή της. Οι πολίτες δείχνουν πως θέλουν να συνεχιστεί η πορεία προς την ανάπτυξη», δήλωσε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών της αυτοδιοίκησης.
«Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους στο Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια για τον όμορφο εκλογικό αγώνα που έδωσαν και τον πολιτικό πολιτισμό που είχαν. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο», δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρόσθεσε πως ήταν εξαιρετική και η εμφάνιση που έκανε ο κ. Στράτος Καρίκης.

«Συγχαίρω και τον κ. Στράτο Καρίκη για την εξαιρετική εμφάνιση την οποία έκανε παρά τα προβλήματα τα οποία υπήρξαν και τη διάσπαση των δυνάμεών μας. Είμαι σίγουρη πως η παρουσία του θα είναι πολύ δυναμική στο δημοτικό συμβούλιο», είπε η κ. Βενετοκλή.

Σε ερώτηση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ δήλωσε, πως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη.
«Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη. Χαίρομαι που η ανεξάρτητη παράταξή του ήταν εκείνη που εκτιμήθηκε περισσότερο από τους πολίτες. Ήταν ο συνδυασμός που είχαμε επιλέξει από την αρχή και θελήσαμε να στηρίξουμε. Ο κόσμος έδειξε πως ήθελε κάτι καινούργιο», δήλωσε η κ. Βενετοκλή και τόνισε πως με την επιλογή τους οι πολίτες έδειξαν πως το Νότιο Αιγαίο έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα σαν αυτό που παρουσίασε και ανέλυσε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Για μια νίκη ιστορική στις ευρωεκλογές έκανε λόγο, μιλώντας στη «δ», ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτό που έγινε χθες το βράδυ είναι ιστορικό για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά οι πολίτες ψήφισαν αριστερά. Είναι μια καθαρή νίκη που δεν είχε να κάνει με τις ευρωεκλογές αλλά με τα διλήμματα που τέθηκαν από όλους τους πολιτικούς χώρους», είπε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Η Αριστερά ζήτησε από τους πολίτες να καταψηφίσουν το μνημόνιο και εκείνοι το έκαναν. Η Αριστερά ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν την ελπίδα και όχι το φόβο και εκείνοι το έκαναν. Η διαφορά του 4% είναι σημαντική και ξεκάθαρη. Αποτελεί αφετηρία για νέες πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τη διενέργεια εθνικών εκλογών, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε:
«Νομίζω πως η κυβέρνηση είναι σε δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ίσα που κινούνται στο 30% του εκλογικού σώματος. Καταλαβαίνει κανείς πως ο λαός έχει διαφορετικές απόψεις, δεν θέλει μέτρα και τα μνημόνια που έρχονται. Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές για να πάρουμε την εντολή του λαού για το πώς θα πορευτούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Την άποψη ότι με τις επιλογές τους οι πολίτες δήλωσαν πως επιθυμούν την συνεργασία όλων για τον καλό της Ελλάδας, εξέφρασε, ομιλώντας στη «δ», ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Τιμόθεος Παρασκευάς.
«Τα τελευταία χρόνια υποστήριζα πως ο λαός δεν έχει δίκιο σε εκλογές. Μετά τις ευρωεκλογές συμπέρανα πως ο κόσμος έπραξε σωστά. Το λέω αυτό γιατί δεν έβγαλε νικητή και έστειλε μηνύματα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Ζήτησε ουσιαστικά συνεργασία όλων για να βγούμε από το αδιέξοδο. Αυτό είναι το μήνυμα. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να θριαμβολογεί κανείς», δήλωσε ο κ. Τιμόθεος Παρασκευάς και προέβλεψε πως θα υπάρξουν εξελίξεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πετύχει το στόχο της διενέργειας εθνικών εκλογών, ο κ. Τιμόθεος Παρασκευάς δήλωσε:
«Δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Η ΝΔ μπορεί να έχασε αλλά έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούται η αξιωματική αντιπολίτευση να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα και να βγάζει άναρθρες κραυγές. Ο λαός έδωσε άλλες εντολές».

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Τιμόθεος Παρασκευάς δήλωσε:
«Από τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα προκύπτουν διάφορα συμπεράσματα. Σε αυτές τις εκλογές παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες. Θα έχουμε νέους αυτοδιοικητικούς άρχοντες. Σημασία έχει ο τόπος να πάει μπροστά».
Ο κ. Παρασκευάς εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιδόσεις της Χρυσής Αυγής.
«Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι λάθη κάνουμε και πώς θα προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ.

Για την ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ο κ. Τιμ. Παρασκευάς, δήλωσε:
«Εμείς δεν δώσαμε χρίσματα. Κάναμε μια προσπάθεια. Δεν έχασε το ΠΑΣΟΚ. Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Πρέπει να αναλύσουμε τα αποτελέσματα και να δούμε τι θα γίνει από δω και στο εξής».
Για ένα αποτέλεσμα «πολύ βαρύ» έκανε λόγο, ομιλώντας στη «δ», ο γραμματέας της ΝΕ της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Καλαποδάκης.

«Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν μια πολύ μεγάλη ήττα για το κόμμα μας. Η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αναλύσει τα στοιχεία, να αλλάξει την πολιτική και το πολιτικό της στίγμα. Πρέπει να εξετάσουμε την φυσιογνωμία του κόμματος», δήλωσε ο κ. Καλαποδάκης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας του κόμματος, ο κ. Καλαποδάκης δήλωσε:

«Φθάσαμε ως εδώ εξαιτίας της πολιτικής πρότασης και φυσιογνωμίας του κόμματος. Το θέμα δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο κ. Καλαποδάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου