Τοπικές Ειδήσεις

Στο Απέρι δεύτερη φωτιά από τα μεσάνυχτα. Τραγική η νύχτα στην Κάρπαθο

Δεν έφτανε η πρώτη φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, περίπου στις 17.00 στους Μύλους των Σπόων και κατευθύνθηκε προς Άγιο Νικόλαο. Μια νέα φωτιά, 8 χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη, άναψε στο Απέρι. Η φωτιά αυτή ξεκίνησε περίπου από το ύψος της διακλάδωσης για την Κυρά Παναγιά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από το νεκροταφείο του Απερίου.

Οι Πυροσβέστες της Καρπάθου έδωσαν μάχη τη νύχτα ενώ όλο το νησί  περιμένει με αγωνία να ξημερώσει και εμφανιστούν τα εναέρια μέσα για να τη «χτυπήσουν» και να προλάβουν τα χειρότερα. Ας κρατήσουμε αυτό που λένε αρκετοί Καρπάθιοι που βρέθηκαν και στις δυο φωτιές, κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Αν δε φανούν τα εναέρια μέσα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, η περιοχή είναι γεμάτη σπίτια ενώ και ο δυνατός άνεμος, ο οποίος είναι βορειοδυτικός, την οδηγεί προς τα Πηγάδια.

Πηγή karpathiakanea.gr

Στις δύο πυρκαγιές σύμφωνα με το ΑΠΕ επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Επίσης με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος θα μεταβεί στο νησί μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και ακτοπλοϊκώς 13 πυροσβέστες με πέντε πέντε οχήματα από τη Κρήτη και 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από τη Ρόδο.

Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί του παρόντος δεν απειλούνται κατοικίες από τα πύρινα μέτωπα.

Στο νησί πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ, με ριπές που φτάνουν και τα εννέα μποφόρ.

Οπως αναφέρουν τα karpathiakanea.gr σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Μανώλη Παραγιού στην Κάρπαθο κατεβαίνουν για την αντιμετώπιση των δυο φωτιών:

Ακόμη τρια ελικόπτερα και δυο καναντέρ (ήδη επιχειρεί ένα ελικόπτερο). Επίσης θα έρθουν πέντε οχήματα με πλοίο από τη Σητεία καθως και ένα Super puma με πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής. Όπως διευκρινίζει ο κ. Παραγιός πρόκειται για δυο διαφορετικές φωτιές, μια στο Σπόα και μια στο Απέρι, «δυο τεράστια μέτωπα με ισχυρότατους ανέμους».

φωτο Πόπη Χαλκιά (facebook)

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου