ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συναγερμός και έκτακτη συνεδρίαση για τους προπονητές ποδοσφαίρου

Παύλος Nτοκόουπιλ 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε κατά­σταση συνα­γερ­μού βρί­σκο­νται οι προ­πο­νη­τές ποδο­σφαί­ρου ενόψει της ψήφισης του νέου αθλη­τι­κού νόμου του υφυ­πουρ­γού Αθλη­τι­σμού, Λευτέρη Αυγε­νάκη.

Οι αλλαγές που φέρνει στα του οίκου τους, καθώς και τα πολλά «θολά» σημεία που παρα­μέ­νουν αδιευ­κρί­νι­στα, οδή­γη­σαν τον πρόεδρο του Συν­δέ­σμου Προ­πο­νη­τών Ποδο­σφαί­ρου Δωδε­κα­νή­σου, Βαγγέλη Χατζηα­ντω­νίου, να συγκα­λέ­σει για σήμερα στις 8:30 το βράδυ δια­δι­κτυακή έκτακτη συνε­δρί­αση των μελών της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής, προκειμένου-και με δεδο­μένο πως η πρό­σκληση για συμ­με­τοχή είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη του Συνδέσμου-να ανα­λυ­θούν τα δεδο­μένα και να συμ­φω­νη­θεί μία κοινή γραμμή δράσης και διεκ­δί­κη­σης.

Ο Βαγ­γέ­λης Χατζηα­ντω­νίου απευ­θύν­θηκε στα μέλη του ΣΠΠΔ μέσα από την παρα­κάτω ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση:

«Αξιό­τι­μοι Συνά­δελ­φοι,

Στον σύν­δε­σμό μας είναι εγγε­γραμ­μένα 137 μέλη προ­πο­νη­τές ποδο­σφαί­ρου από όλα τα Δωδε­κά­νησα και προ­έρ­χο­νται είτε από τα ΣΕΦΦΑ με ειδι­κό­τητα ποδο­σφαί­ρου ,είτε από τις σχολές Προ­πο­νη­τών της ΓΓΑ ,είτε τα τελευ­ταία χρόνια (μετά το 2006) από τις σχολές UEFA της ΕΠΟ.

Άδεια ασκή­σεως επαγ­γέλ­μα­τος κατέ­χουν μόνο οι κάτοχοι ειδι­κό­τη­τας ποδο­σφαί­ρου από ΣΕΦΑΑ (κατη­γο­ρία Α) και όσοι συνά­δελ­φοι τέλειω­σαν τις σχολές της ΓΓΑ (κατη­γο­ρία Α,Β & Γ)

Οι υπό­λοι­ποι συνά­δελ­φοι με διπλώ­ματα UEFA δεν έχουν το δικαί­ωμα από­κτη­σης αδείας ασκή­σεως επαγ­γέλ­μα­τος .

Με αφορμή τις εξαγ­γε­λίες του υφυ­πουρ­γού αθλη­τι­σμού και το Σχέδιο νόμου όπως συζη­τεί­ται για να κατα­τε­θεί στην βουλή και αφορά ρύθμιση θεμάτων προ­πο­νη­τών:

“Εθνική Σχολή Προ­πο­νη­τών ΓΓΑ, άδειες και επαγ­γελ­μα­τικά δικαιώ­ματα”

•Δημιουρ­γεί­ται σύγ­χρονο θεσμικό πλαίσιο για το επάγ­γελμα του προ­πο­νητή, τα δικαιώ­ματα και τις υπο­χρε­ώ­σεις

•Ιδρύ­ε­ται Εθνική Σχολή Προ­πο­νη­τών

•Δημιουρ­γεί­ται Μητρώο Προ­πο­νη­τών, συμ­βάλ­λο­ντας στη δια­φά­νεια και την επαγ­γελ­μα­τική πιστο­ποί­ηση

•Κατο­χυ­ρώ­νο­νται οι από­φοι­τοι ΣΕΦΑΑ με κύρια ειδι­κό­τητα το ποδό­σφαιρο

•Εξα­σφα­λί­ζε­ται η εκπρο­σώ­πηση των προ­πο­νη­τών στα Δ.Σ. των αθλη­τι­κών ομο­σπον­διών

• λόγω των ασα­φειών και τον δια­φαι­νό­μενο δια­χω­ρι­σμό των συνά­δελ­φων προ­πο­νη­τών και των προ­βλη­μά­των που θα προ­κύ­ψουν από τούτο.

• λόγω του εργα­σια­κού απο­κλει­σμού (από την ΕΠΟ) των συνά­δελ­φων με άδεια ασκή­σεως επαγ­γέλ­μα­τος κατη­γο­ρίας Α’ και τον εργα­σιακό απο­κλει­σμό (από το κράτος) των συνα­δέλ­φων με δίπλωμα UEFA C’ ,δεν θα λάβουν άδεια ασκή­σεως επαγ­γέλ­μα­τος από την ΓΓΑ.

*Επι­διώ­ξαμε συνά­ντηση με τους βου­λευ­τές του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος για να μας ανα­λύ­σουν με λεπτο­μέ­ρειες τι ακριβώς προ­βλέ­πε­ται στο εν λόγω νομο­σχέ­διο όμως δεν λάβαμε απά­ντηση

• Δια τον λόγο ότι δια­κυ­βεύ­ο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα δικαιώ­ματά μας, συγκαλώ έκτακτη συνε­δρί­αση της ΕΕ την προσεχή Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 20:30 (δια­δι­κτυακά στην πλατ­φόρμα zoomhttps://us02web.zoom.us/j/81639637595) για να συζη­τη­θεί η αντί­δρασή μας στις επερ­χό­με­νες αλλαγές και να υπο­δεί­ξουμε τις περαι­τέρω κινή­σεις και αντι­δρά­σεις μας. Η πρό­σκληση είναι ανοιχτή και καλούμε όλους τους συνά­δελ­φους να συμ­με­τέ­χουν και να κατα­θέ­σουν τις απόψεις και προ­τά­σεις τους σε όσα δια­δρα­μα­τί­ζο­νται».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.