ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκλωβισμένοι στην Τήλο οι ξένοι τουρίστες

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Τήλος

Ανα­στά­τωση και εκνευ­ρι­σμό δημιουρ­γεί η αδυ­να­μία έκδοσης πιστο­ποι­η­τι­κών rapid tests, στην Τήλο.

Οι του­ρί­στες που επι­σκέ­πτο­νται το νησί, δεν έχουν πρό­σβαση σε ιδιω­τικό κέντρο πραγ­μα­το­ποί­η­σης του ελέγχου.

Δεν υπάρχει στο νησί και κατά συνέ­πεια δεν μπορούν λάβουν το απα­ραί­τητο πιστο­ποι­η­τικό για την επι­στροφή στις πατρί­δες τους.

Το πρό­βλημα διο­γκώ­νε­ται καθώς η μετά­βαση στη Ρόδο, απαιτεί δια­νυ­κτέ­ρευση. Κάτι που ανα­τρέ­πει σημα­ντικά τους σχε­δια­σμούς τους για τις δια­κο­πές.

Σε αυτό το πλαίσιο η δήμαρ­χος του νησιού κυρία Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, μιλώ­ντας στο Tourism Today, εκφρά­ζει την αγωνία της. Ζητώ­ντας ταυ­τό­χρονα την άμεση επίλυση του προ­βλή­μα­τος.

«Πως θα κρα­τή­σουμε τον του­ρι­σμό στο νησί μας;» ανα­ρω­τιέ­ται. Και συνε­χί­ζει: «Δεν μπορούν να κάνουν το rapid test, καθώς δεν έχουμε εδώ ιδιω­τικά κέντρα.

Στο αγρο­τικό ιατρείο μπορεί να προ­σέλ­θει κάποιος για το test, μόνο αν δια­θέ­τει ΑΜΚΑ.»

Οι παθια­σμέ­νοι εραστές της Τήλου

Στην προ­σπά­θεια επί­λυ­σης του προ­βλή­μα­τος, πραγ­μα­το­ποιού­νται συνε­χείς δια­βου­λεύ­σεις καθώς και το ενδια­φέ­ρον των δυνη­τι­κών επι­σκε­πτών είναι αμείωτο.

«Η Τήλος, δια­θέ­τει παθια­σμέ­νους εραστές και οι σχε­τι­κές συζη­τή­σεις σε φόρουμ αλλά και σε κοι­νω­νικά δίκτυα, είναι συνε­χείς» θα μας πει η κυρία Καμμά – Αλιφέρη.

Η δήμαρ­χος αυτή τη στιγμή βρί­σκε­ται σε επι­κοι­νω­νία με ιδιω­τική κλινική στη Ρόδο  εξε­τά­ζο­ντας το ενδε­χό­μενο συνερ­γα­σίας.

Στόχος είναι να κατα­φέ­ρουν να έρχεται στο νησί, ιατρός ή νοση­λευ­τής του κέντρου, ο οποίος θα πραγ­μα­το­ποιεί τα τεστ και στη συνέ­χεια θα μπορεί με την κατάλ­ληλη υποδομή μα εκδίδει τα απα­ραί­τητα έγγραφα.

Βέβαια αξίζει να σημειώ­σουμε, ότι για να επι­τευ­χθεί αυτή η λύση, απαι­τεί­ται να επι­λυ­θούν τεχνικά θέματα σε συνερ­γα­σία με τους αρμό­διους φορείς.

Πολλά μικρά νησιά με το ίδιο θέμα

Το ίδιο πρό­βλημα, αντι­με­τω­πί­ζουν και άλλα μικρά νησιά της χώρας μας, τα οποία δεν έχουν ιδιω­τικά κέντρα όπου πραγ­μα­το­ποιού­νται τα rapid tests.

Κλεί­νο­ντας η κυρία δήμαρ­χος σημειώ­νει: «Απαι­τεί­ται μία συλ­λο­γική λύση, η οποία θα μας βοη­θή­σει να έχουμε μία ήρεμη και χαλαρή του­ρι­στική περίοδο.

Χρειά­ζε­ται επιμονή από όλους μας ώστε να ξεπε­ρά­σουμε αυτά τα προ­βλή­ματα και να προ­σφέ­ρουμε ένα άρτιο και ταυ­τό­χρονα ποιο­τικό του­ρι­στικό προϊόν».

Πηγή tourismtoday.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.