ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mε εντολή δημάρχου κλείνει η «άτυπη δομή» φιλοξενίας μεταναστών στα «Σφαγεία»!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
παλαια σφαγεια1

Σειρά πρω­το­βου­λιών για την άμεση και ορι­στι­κή σφρά­γι­ση της πα­ντε­λώς πα­ρά­νο­μης και χα­ρα­κτη­ρι­σμέ­νης ως «άτυ­πης» δομής φι­λο­ξε­νί­ας με­τα­να­στών στα πρώην «Σφα­γεία», ανέ­λα­βε ο Δήμος Ρόδου.

Ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης κα­τό­πιν επι­κοι­νω­νί­ας με όλους του συ­ναρ­μό­διους φο­ρείς κα­τέ­στη­σε σαφές ότι η κα­τά­στα­ση «δεν πάει άλλο» και κινεί άμεσα την δια­δι­κα­σία για την υπο­βο­λή μη­νύ­σε­ως για δια­τά­ρα­ξη οι­κια­κής ει­ρή­νης και κα­τά­λη­ψη κατά πα­ντός υπευ­θύ­νου, ενώ ταυ­τό­χρο­να ζητά την άμεση επέμ­βα­ση της ΕΛΑΣ για την εκ­κέ­νω­ση του χώρου, που έχει εξε­λι­χθεί σε γκέτο πα­ρα­νο­μί­ας στην καρ­διά της πόλης της Ρόδου.

Σε πρό­σφα­τη σύ­σκε­ψη στο υπουρ­γείο Με­τα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου απο­φα­σί­στη­κε να τερ­μα­τι­στεί η απα­ρά­δε­κτη κα­τά­στα­ση που επι­κρα­τεί στην άτυπη δομή που δεν δια­φέ­ρει από μία κα­τά­λη­ψη.

Η «ατυπη δομή» στα πα­λαιά σφα­γεία λει­τουρ­γεί επί 5ετία χωρίς να έχει δοθεί λύση παρά τις συ­νε­χείς δε­σμεύ­σεις για την με­τα­φο­ρά τους σε ορ­γα­νω­μέ­νη δομή στην εν­δο­χώ­ρα.

Ση­μειώ­νε­ται ότι εμ­φα­νί­στη­καν πέραν των άλλων κρού­σμα­τα κο­ρω­νοϊ­ού με απο­τέ­λε­σμα σε συ­νε­δρί­α­ση του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Ρόδου να χα­ρα­κτη­ρι­στεί­και ως «υγειο­νο­μι­κή βόμβα».

Πέραν τού­του δεν είναι λίγες οι υπο­θέ­σεις δια­κί­νη­σης με­τα­να­στών από ορ­γα­νω­μέ­να κυ­κλώ­μα­τα που δρούν με συ­νερ­γά­τες από την «άτυπη δομή» όπως προ­έ­κυ­ψε από έρευ­νες του Τμή­μα­τος Ασφα­λεί­ας του Κε­ντρι­κού Λι­με­ναρ­χεί­ου Ρόδου καθώς και υπο­θέ­σεις δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών.

Επι­πλέ­ον διαρ­κείς είναι οι υπο­θέ­σεις βίας τόσο εντός ομά­δων στην «άτυπη δομή» δια­φο­ρε­τι­κών εθνι­κο­τή­των όσο και εκτός με ημε­δα­πούς.

Την δομή έχουν επι­σκε­φθεί εκ­πρό­σω­ποι της Με­τα­να­στευ­τι­κής Υπη­ρε­σί­ας του ΟΗΕ ενη­με­ρώ­νο­ντας τούς προ­σω­ρι­νά φι­λο­ξε­νού­με­νους για το πρό­γραμ­μα επα­να­πα­τρι­σμού – εθε­λού­σιων επι­στρο­φών (δη­λα­δή για όσους εν­δια­φέ­ρο­νται να γυ­ρί­σουν στην πα­τρί­δα τους).

Ως επί το πλεί­στον, οι πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες που περ­νούν από τη Ρόδο και γε­νι­κώς τα νησιά μας, δεν επι­θυ­μούν να επι­στρέ­ψουν στις χώρες από τις οποί­ες προ­έρ­χο­νται αλλά επι­θυ­μούν να προ­ω­θη­θούν σε ευ­ρω­παϊ­κές χώρες.

Επι­πλέ­ον, τους πα­ρέ­χουν οι­κο­νο­μι­κή βο­ή­θεια με την μορφή χο­ρή­γη­σης επι­δό­μα­τος ανά άτομο ή την φι­λο­ξε­νία τους σε άλλο χώρο, ξε­νο­δο­χείο ή  hotspot σε άλλο νησί.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Βασιλειάδης Παντελής

    με κάθε ευθύνη λέγω ..μπλα μπλα μπλα ..ρωμά , μεταναστες ωραιες λέξεις ,πιασαρικες για πλοεκλογικη καμπάνια ειλικρινα κουραστικα να διαβάζω περι αυτων και πιθανότατα δεν ειμαι ο μόνος …ας σοβαρευτουμε ,χάνουμε την Ρόδο μας και την πατρίδα μας, το ωχ αδελφέ και το θα το δούμε αργότερα γιατι τωρα εχουμε αλλα επείγοντα να δούμε ,ας το ξεχάσετε κύριοι ,επιμερισμος καθηκόντων σε ικανότατους αν υπάρχουν προισταμένους , υπαλλήλους , συνεργατες κ.λ.π .Αχ βρε πατρίδα μας τι σου κάνουμε ..!!! με αχρωματιστους χαιρετισμους την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου !!