ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι ακυρώσεις πτήσεων από και προς Pόδο έφεραν τα πάνω-κάτω στους εμβολιασμούς!

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Νοσοκομείο Ρόδου 2

Προ­βλή­ματα στην προ­μή­θεια των νέων δόσεων του εμβο­λίου κατά του κορω­νοϊού προ­κά­λεσε η κακο­και­ρία που πλήττει από τη Δευτέρα τη Ρόδο. Λόγω των ισχυρών ανέμων, ακυ­ρώ­θη­καν τη Δευτέρα και την Τρίτη πτήσεις από την Αθήνα (και την Κρήτη) προς το αερο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» και αντί­στροφα, με απο­τέ­λε­σμα να μην φτάσουν οι ανα­γκαίες δόσεις για τη συνέ­χεια των εμβο­λια­σμών.

Το εμβόλιο της Pfizer, μπορεί να δια­τη­ρη­θεί μέχρι πέντε μέρες σε συν­θή­κες «ψυχρής αλυ­σί­δας», σε θερ­μο­κρα­σίες δύο έως οκτώ βαθμών Κελσίου. Προ­κει­μέ­νου ακριβώς να μη δια­κο­πεί η «ψυχρή αλυσίδα», οι δόσεις που προ­ο­ρί­ζο­νται για τη Ρόδο επε­στρά­φη­σαν στα κέντρα απο­θή­κευ­σης και θα σταλούν αμέσως μόλις το επι­τρέ­ψουν οι και­ρι­κές συν­θή­κες.

Η βελ­τί­ωση του καιρού ανα­με­νό­ταν χθες το βράδυ και πιθα­νό­τατα ακόμη και σήμερα το πρωί να παρα­λά­βει το νοσο­κο­μείο τις νέες δόσεις του εμβο­λίου κατά του κορω­νοϊού.

Η πορεία των εμβο­λια­σμών στη Ρόδο είναι μέχρι τώρα ομαλή. Η δια­δι­κα­σία ξεκί­νησε στις 12 Ιανουα­ρίου από το ιατρικό και υγειο­νο­μικό προ­σω­πικό του νοσο­κο­μείου και των δομών πρω­το­βάθ­μιας φρο­ντί­δας υγείας, των στρα­τιω­τι­κών και των μελών των σωμάτων ασφα­λείας, συνε­χί­σθη­καν με τους ιδιώτες ιατρούς και φαρ­μα­κο­ποιούς και το γενικό πλη­θυ­σμό (άνω των 85 και άνω των 80 ετών).

Σε καθη­με­ρινή βάση εμβο­λιά­ζο­νται 100 με 110 άτομα στο νοσο­κο­μείο όπου μέχρι στιγμής απο­τε­λεί το μόνο εμβο­λια­στικό κέντρο στο νησί. Οι εμβο­λια­σμοί θα συνε­χί­ζο­νταν από χθες με τη δεύτερη δόση σε όσους έκαναν την πρώτη.

Προ­έ­κυψε όμως το πρό­βλημα με την προ­μή­θεια των νέων δόσεων λόγω της κακο­και­ρίας και θα καθυ­στε­ρή­σει η δια­δι­κα­σία μία με δύο μέρες. Όσοι «έχασαν» το ραντε­βού τους, ανα­μέ­νε­ται να ενη­με­ρω­θούν για το νέο τους ραντε­βού.

«Λόγω των και­ρι­κών συν­θη­κών και της ακύ­ρω­σης των πτήσεων, δεν ήταν εφικτή η προ­μή­θεια των νέων δόσεων του εμβο­λίου. Θα λάβουμε τα εμβόλια αμέσως μόλις το επι­τρέ­ψει ο καιρός.

Πλέον περνάμε στη χορή­γηση της δεύ­τε­ρης δόσης σε όσους έκαναν την πρώτη και εκτι­μούμε ότι θα καθυ­στε­ρή­σει μία με δύο ημέρες ο εμβο­λια­σμός. Όσοι επρό­κειτο να εμβο­λια­στούν χθες και σήμερα, θα ενη­με­ρω­θούν για το νέο τους ραντε­βού», δήλωσε ο διοι­κη­τής του Γενικού Νοσο­κο­μείου Ρόδου, Γρη­γό­ρης Ρου­μά­νης.

Ενί­σχυση του Νοσο­κο­μείου

Στο μεταξύ, το Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου στο ευρύ­τερο σχέδιο ενί­σχυ­σης των νοση­λευ­τι­κών ιδρυ­μά­των της χώρας, δέχεται νέο ιατρικό προ­σω­πικό.

Συγκε­κρι­μένα, την περα­σμένη εβδο­μάδα, προ­σε­λή­φθη­σαν δύο μόνιμοι ιατροί στην παι­δια­τρική κλινική του νοσο­κο­μείου που ως γνωστό αντι­με­τώ­πιζε το τελευ­ταίο διά­στημα σοβαρό πρό­βλημα υπο­στε­λέ­χω­σης.

Η πρό­σληψη δύο επι­πλέον ιατρών προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στεί ο μεγάλος όγκος των περι­στα­τι­κών στην παι­δια­τρική κλινική απο­τε­λούσε βασική προ­τε­ραιό­τητα.

Οι δύο νέοι ιατροί ανα­μέ­νε­ται να συμ­βά­λουν στην εύρυθμη λει­τουρ­γία της παι­δια­τρι­κής κλι­νι­κής. Προ­βλέ­πε­ται τέλος, η ενί­σχυση και άλλων κλι­νι­κών του νοσο­κο­μείου Ρόδου με εξει­δι­κευ­μέ­νους ιατρούς στο προ­σε­χές διά­στημα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.