ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από 6 νίκες Κολοσσός και Περιστέρι!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2020

Στη Ρόδο θα ανοί­ξει αύριο (16:00) η αυ­λαία του δεύ­τε­ρου γύρου της κα­νο­νι­κής πε­ριό­δου της Basket League με τον Κο­λοσ­σό να υπο­δέ­χε­ται το Πε­ρι­στέ­ρι. Οι Ρο­δί­τες έκλει­σαν τον πρώτο γύρο με μία άνετη (94-74) επι­κρά­τη­ση επί του Ιω­νι­κού Νι­καί­ας και με­τρούν τρεις νίκες σε πέντε εντός έδρας παι­χνί­δια τους. Οι «κυα­νο­κί­τρι­νοι» από την πλευ­ρά τους, προ­έρ­χο­νται από δύο συ­νε­χό­με­νες νίκες επί του ΠΑΟΚ εντός και του Άρη εκτός έδρας, ενώ συ­νο­λι­κά μα­κριά από την έδρα τους με­τρούν τρεις νίκες σε πέντε ματς.

Η ΠΡΟΪ­ΣΤΟ­ΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑ­ΔΩΝ

Μοι­ρα­σμέ­νη είναι η πα­ρά­δο­ση ανά­με­σα στον Κο­λοσ­σό και το Πε­ρι­στέ­ρι, που με­τρούν από έξι νίκες και η νι­κή­τρια αύριο θα απο­κτή­σει ελα­φρύ προ­βά­δι­σμα. Στο παι­χνί­δι του πρώ­του γύρου, το Πε­ρι­στέ­ρι επι­κρά­τη­σε του Κο­λοσ­σού με 84-81, αφού προη­γή­θη­κε 10 λεπτά πριν το τέλος με 15 πό­ντους (69-54), ο αντί­πα­λος του πλη­σί­α­σε στον πόντο στα 26” (82-81) αλλά κρά­τη­σε τη νίκη, έχο­ντας ως κο­ρυ­φαί­ους τους Λουκά Μαυ­ρο­κε­φα­λί­δη (27π, 9/11δ, 2/3τρ, 7ρ,) και Αμπ­ντούλ Γκά­ντι (13π, 5ρ, 7ασ.). Για τους φι­λο­ξε­νού­με­νους, ξε­χώ­ρι­σαν οι Ντο­μι­νίκ Άρτις (25π, 6ασ,) και Τζα­κουάν Λάιλ (16π, 4ρ.).

Μετά τον αγώνα του πρώ­του γύρου προ­έ­κυ­ψε κα­τά­στα­ση από­λυ­της ισορ­ρο­πί­ας στα παι­χνί­δια με­τα­ξύ των δύο ομά­δων που με­τρούν από έξι νίκες. Στα ματς που έγι­ναν στη Ρόδο, ο Κο­λοσ­σός ση­μεί­ω­σε πέντε νίκες ένα­ντι μιας του Πε­ρι­στε­ρί­ου. Η μο­να­δι­κή φορά στην οποία οι «κυα­νο­κί­τρι­νοι» έφυ­γαν με τους δύο βαθ­μούς, ήταν στο παι­χνί­δι της σεζόν 2018-19 επι­κρα­τώ­ντας με 84-77 (Μπρά­ου­νινγκ 27π, 6/10δ, 5/9τρ, Λί­γκινς 14π, 5ρ, 5ασ – Γκρέι 22π, 6/8τρ, Βα­σι­λό­που­λος 15).

Στον αντί­στοι­χο αγώνα της περ­σι­νής σεζόν που έγινε και πάλι για τη 12η αγω­νι­στι­κή, ση­μειώ­θη­κε η μο­να­δι­κή «100άρα» των έξι ανα­με­τρή­σε­ων της Ρόδου. Ο Κο­λοσ­σός είχε νι­κή­σει το Πε­ρι­στέ­ρι με 101-84 (Ντό­νο­βαν Τζάκ­σον 20, Λασάν Κρομά 17π, 5ρ, 3ασ. – Ουίλ Χά­τσερ 16, Στί­βεν Γκρέι 14).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.