Τοπικές Ειδήσεις

«Ο Εθισμός στο Λαϊκισμό και στο Σταλινισμό είναι σαν τα σκληρά ναρκωτικά. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία!! Κοινωνική και Πολιτική…»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά η αντίδραση του κομματικά κατευθυνόμενου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου (ΚΚΕ-ΠΑΜΕ), επιβεβαιώνοντας δικαίως τον τίτλο που οι ίδιοι εργαζόμενοι τους έχουν των «Όρνεων του Λαϊκισμού και του Σταλινισμού». Και ως συνήθως, αυτά τα κομματικά κατευθυνόμενα «όρνεα», τα οποία τρέφονται με τη φτώχεια και τη δυστυχία των ανθρώπων του μόχθου, καθώς ίπτανται επάνω από το έδαφος, περιμένουν πότε θα «σωριαστεί» κανένας δύσμοιρος για να «κατασπαράξουν» το αδύναμο σε ηθικές και ιδεολογικές αντιστάσεις πνεύμα του. Να του πουλήσουν παραμύθια και να του δηλητηριάσουν την ψυχή.

Με ανακοίνωση τους λοιπόν, αποκάλεσαν τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ, Παναγιώτη Εγγλέζο, «κλακαδόρο της δημοτικής και κυβερνητικής πολιτικής». Για ποιο λόγο; Γιατί (άκουσον – άκουσον), το Ε.Κ.Ρ παρενέβη και διεκδίκησε από τη Δημοτική Αρχή να χορηγηθεί ένα εφάπαξ επίδομα 300€ σε όσους έχουν πληγεί από την κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος και δεν έχουν λαμβάνειν έσοδο από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Διεκδικήθηκε δηλαδή κάτι που δεν προϋπήρχε ως πρόνοια και κατακτήθηκε τελικά από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου!

Αυτή η μικρής κλίμακας κατάκτηση, μπαίνει στο στόχαστρο και λοιδορείται από το ανύπαρκτο κομματικό σωματείο (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι οικογενειακή υπόθεση του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε Ρόδου και της συζύγου του). Και εμείς ρωτάμε: Το είχαν δεδομένο αυτό το βοήθημα; Μήπως το διεκδίκησαν οι ίδιοι; Η απάντηση είναι όχι.

Το βοήθημα αυτό έρχεται επικουρικά από το Δήμο για να βοηθήσει συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων και πολιτών της Ρόδου, η οποία πραγματικά δεν παίρνει από πουθενά αλλού κάποιο βοήθημα. Και για το λόγο αυτό, ως Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή που ανταποκρίθηκε.

Και ο αγώνας συνεχίζεται και βεβαίως οι απαιτήσεις μας από τη Δημοτική Αρχή δεν σταματούν εδώ. Τόσο απέναντι στην κεντρική Κυβέρνηση όσο και απέναντι στη Δημοτική Αρχή Ρόδου, οι απαιτήσεις μας καθημερινά μεγαλώνουν, όσο θα μεγαλώνουν και τα προβλήματα.

Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και το έχουμε αποδείξει ως Εργατικό Κέντρο με τις δεκάδες παρεμβάσεις μας προς όφελος του εργατικού δυναμικού του νησιού. Καθημερινά το Εργατικό Κέντρο, η Διοίκηση και τα Σωματεία-Μέλη του δίνουν μάχη, υπερασπίζονται, παρεμβαίνουν και διεκδικούν προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους που πλήττονται!

Από αυτήν όμως τη μάχη οι κομματικοί υπάλληλοι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ απουσιάζουν! Και οι μάχες δεν δίνονται με ανέξοδους αλαλαγμούς, ψεύτικα «μοιρολόγια» και «ψυχοθεραπεία» στα κομματικά τους γραφεία. Η μάχη δίνεται στην καθημερινότητα, από την οποία απουσιάζουν. Γι’ αυτό και οι ροδίτες εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Γιατί είναι ανύπαρκτοι και άφαντοι, όπως άφαντος ήταν από την αρχή της πανδημίας, από τις συνεδριάσεις της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, στην οποία ήταν εκλεγμένος ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Μήπως θυμάται πότε ήταν η τελευταία συνεδρίαση που συμμετείχε; Μήπως θυμάται πότε ήταν η τελευταία φορά που άρθρωσε λέξη σε συνεδρίαση και που έθεσε ζητήματα των εργαζομένων; Μήπως γι αυτό άρον-άρον του «πήραν το κεφάλι» και τον «εξαφάνισαν» σε μία νύχτα τοποθετώντας στη θέση του τη γυναίκα του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ρόδου;

Κλείνοντας λοιπόν, τους απαντάμε ότι ο εθισμός στο λαϊκισμό και στο σταλινισμό είναι σαν τα σκληρά ναρκωτικά. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία! Κοινωνική και πολιτική… Καλή τους λοιπόν ανάρρωση…!!!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου