ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν εξέπληξε, αλλά «πονάει» το νέο «απαγορευτικό

Παύλος Nτοκόουπιλ 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοένα και πιο δυσβά­στα­χτη γίνεται η κατά­σταση για τον ερα­σι­τε­χνικό αθλη­τι­σμό λόγω των συνεχών παρα­τά­σεων που λαμ­βά­νει το «απα­γο­ρευ­τικό» διε­ξα­γω­γής προ­πο­νή­σεων και επί­ση­μων αγώνων.

Χθες, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέλιος Πέτσας ανα­κοί­νωσε πως πλην της Superleague 1 και της Basket League, ο επαγ­γελ­μα­τι­κός, ο ημιε­παγ­γελ­μα­τι­κός και ο ερα­σι­τε­χνι­κός αθλη­τι­σμός θα παρα­μεί­νουν στον «πάγο» του­λά­χι­στον μέχρι τις 7 Ιανουα­ρίου, εξέλιξη η οποία πάντως ουδείς μπορεί να ισχυ­ρι­στεί πως εξέ­πληξε.

Το δεύτερο κύμα της παν­δη­μίας του covid-19 συνε­χί­ζει να πλήττει με σφο­δρό­τητα τη χώρα και μέχρι στιγμής δεν έχει ανα­σχε­θεί στον ζητού­μενο βαθμό, παρά το lockdown και αν συνυ­πο­λο­γι­στεί πως οι γιορτές των Χρι­στου­γέν­νων βρί­σκο­νται προ των πυλών, η απόφαση για ορισμό της 7ης Ιανουα­ρίου ως επό­με­νης ημε­ρο­μη­νίας αξιο­λό­γη­σης της κατά­στα­σης σχετικά με την ασφά­λεια ανοίγ­μα­τος του αθλη­τι­σμού ήταν μάλλον ανα­με­νό­μενη και επι­βε­βαιώ­νει τις αρχικές εκτι­μή­σεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ακόμα κι αν τα γήπεδα ανοί­ξουν στις αρχές του νέου έτους, η ΕΠΣΔ, τα σωμα­τεία, οι ποδο­σφαι­ρι­στές και οι παρά­γο­ντες θα βρεθούν μπροστά σε μία νέα και δύσκολα δια­χει­ρί­σιμη πραγ­μα­τι­κό­τητα.

Οι αθλητές των ομάδων θα έχουν συμπλη­ρώ­σει εννέα εβδο­μά­δες μακριά από τις προ­πο­νή­σεις και ουδείς μπορεί να πει σήμερα με βεβαιό­τητα πόσες θα χρεια­στούν προ­κει­μέ­νου να επα­νέλ­θουν (οι περισ­σό­τε­ροι προ­πο­νη­τές τις προσ­διο­ρί­ζουν στις τρεις, που ενδε­χο­μέ­νως να μην απο­δει­χθούν αρκετές), ενώ λαμ­βά­νο­ντας υπόψη το παρα­πάνω δεδο­μένο, τα τοπικά πρω­τα­θλή­ματα δεν θα επα­νεκ­κι­νή­σουν νωρί­τερα από τον Φεβρουά­ριο, συνεπώς το επόμενο «καυτό» ερώτημα το οποίο τίθεται, έχει να κάνει με τον ρυθμό διεκ­πε­ραί­ω­σής τους, ώστε να ολο­κλη­ρω­θούν έγκαιρα και ταυ­τό­χρονα να εξε­λι­χθούν χωρίς να «λυγί­σουν» οι ποδο­σφαι­ρι­στές, αλλά και οι διοι­κή­σεις, από την αφόρητη πίεση συνε­χό­με­νων αγώνων (πέρα από τα πρω­τα­θλή­ματα και τις διορ­γα­νώ­σεις των υπο­δο­μών, στο πρό­γραμμα της σεζόν υπάρχει και το Κύπελλο Δωδε­κα­νή­σου).

Είναι απα­ραί­τητο να υπο­γραμ­μι­στεί, πως το άνοιγμα του αθλη­τι­σμού στις 7 Ιανουα­ρίου παρα­μέ­νει το καλό σενάριο, καθώς απα­ραί­τητη προ­ϋ­πό­θεση για να απο­φα­σι­στεί είναι η επαρκής εκτό­νωση του επι­δη­μιο­λο­γι­κού φορτίου στη χώρα και η δια­σφά­λιση πως η επι­στροφή θα γίνει μέσα σε συν­θή­κες όσο το δυνατόν μεγα­λύ­τε­ρης ασφά­λειας.

Οι παρά­γο­ντες της ΕΠΣΔ συνε­χί­ζουν να παρα­κο­λου­θούν τις εξε­λί­ξεις και επα­να­λαμ­βά­νουν σε όλους τους τόνους πως αυτή που θα ορίσει το πλαίσιο της επό­με­νης μέρας- δεδο­μέ­νου πως εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει μεγάλη συζή­τηση και για το ενδε­χό­μενο να ακυ­ρω­θεί η φετινή αγω­νι­στική περίοδος- δεν είναι άλλη από την ΕΠΟ, κατόπιν της συνεν­νό­η­σης που θα κάνει η τελευ­ταία με το υφυ­πουρ­γείο Αθλη­τι­σμού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.