ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εστίαση : Έως 5.000 ευρώ σε επιχειρηματίες για θερμαντικά σώματα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
θερμαντικά σώματα

Έως 5000 ευρώ θα λάβουν οι επι­χει­ρη­μα­τίες της εστί­α­σης, ώστε να προ­μη­θευ­τούν θερ­μα­ντικά σώματα εξω­τε­ρι­κού χώρου.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες από το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων, η δράση θα έχει συνο­λικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 60 εκατ. ευρώ, θα υλο­ποι­η­θεί μέσω ΕΣΠΑ και η δημόσια χρη­μα­το­δό­τηση θα καλύ­πτει μέρος του κόστους για την από­κτηση θερ­μα­ντι­κών σωμάτων εξω­τε­ρι­κού χώρου οποιου­δή­ποτε τύπου (υγρα­ε­ρίου, ηλε­κτρική, φυσικού αερίου, πάνελ υπε­ρύ­θρων, αλο­γό­νου ή άλλο), αυτό­νομη/μεμο­νω­μένη, ή μέρος κινητού εξο­πλι­σμού που φέρει ενσω­μα­τω­μένο θερ­μα­ντικό σώμα εξω­τε­ρι­κού χώρου, τα οποία είναι/ήταν και­νούρ­για και αμε­τα­χεί­ρι­στα κατά την αγορά τους.

Σύμφωνα με τους υπο­λο­γι­σμούς, η δράση που ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σει την επόμενη εβδο­μάδα και να διαρ­κέ­σει 2 μήνες, θα επι­χο­ρη­γεί την προ­μή­θεια ενός θερ­μα­ντι­κού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειο­δο­τη­μέ­νου εξω­τε­ρι­κού χώρου ή παρα­χω­ρη­μέ­νου με βάση την αίτηση που έχει υπο­βά­λει ο δυνη­τι­κός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερ­μα­ντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Σε περί­πτωση που ο αριθμός των τετρα­γω­νι­κών μέτρων, δεν δικαιο­λο­γεί ακέραιο αριθμό θερ­μα­ντι­κών σωμάτων, το ποσό της επι­χο­ρή­γη­σης υπο­λο­γί­ζε­ται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερ­μα­ντι­κών σωμάτων.

Προ­μή­θεια θερ­μα­ντι­κών σωμάτων που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε από την 1η Φεβρουα­ρίου του 2020 και μετά αλλά και πριν την έγκριση της δημο­σί­ευση της πρό­σκλη­σης, θα καλύ­πτε­ται από αυτήν, υπό την προ­ϋ­πό­θεση ότι ο λήπτης της ενί­σχυ­σης διέθετε του­λά­χι­στον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημε­ρο­μη­νία προ­μή­θειας και εξα­κο­λου­θεί να τον δια­θέ­τει κατά την ημε­ρο­μη­νία υπο­βο­λής της αίτησής του προς χρη­μα­το­δό­τηση.

Το συνο­λικό ποσό της δημό­σιας χρη­μα­το­δό­τη­σης που δύναται να λάβει η κάθε επι­χεί­ρηση (σε επίπεδο «ενιαίας επι­χεί­ρη­σης») από τη δράση, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη κάθε άλλη ενί­σχυση που έχει λάβει ή θα λάβει δυνάμει του Κανο­νι­σμού 1407/2013 την τελευ­ταία τριετία, υπο­λο­γι­ζό­μενη σε κυλιό­μενη βάση, δεν δύναται να ξεπερ­νάει τις 200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ για τον τομέα των μετα­φο­ρών).

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες από το υπουρ­γείο, κατα­βάλ­λε­ται προ­σπά­θεια, ώστε το σύνολο της επι­δό­τη­σης να είναι ακα­τά­σχετο.

Η εστίαση και οι επι­λέ­ξι­μοι ΚΑΔ

Οι επι­λέ­ξι­μοι ΚΑΔ, όπως ανα­φέ­ρει το ΑΠΕ, για ενί­σχυση είναι οι:

– 56.10 : Δρα­στη­ριό­τη­τες υπη­ρε­σιών εστια­το­ρίων και κινητών μονάδων εστί­α­σης. Περι­λαμ­βά­νο­νται και όλοι οι ΚΑΔ της υπο­κα­τη­γο­ρίας 56.10

– 56.29.20 : Υπη­ρε­σίες καντί­νας. Περι­λαμ­βά­νο­νται και όλοι οι ΚΑΔ της υπο­κα­τη­γο­ρίας 56.29.20

– 56.30 : Δρα­στη­ριό­τη­τες παροχής ποτών. Περι­λαμ­βά­νο­νται και όλοι οι ΚΑΔ της υπο­κα­τη­γο­ρίας 56.30.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.