Ειδήσεις

Χ. Κόκκινος: Απολογισμός οπισθοδρόμησης για την περιφερειακή αρχή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/4/2014 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η «Κατάρτιση, Επεξεργασία, Προέλεγχος Απολογισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έτους 2013».

Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και Γ. Παπαμανώλης αλλά και οι εκπρόσωποι της ελάσσονος μειοψηφίας καταψήφισαν τον Απολογισμό της «οπισθοδρόμησης» που εμφάνισε η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου.

Ο Απολογισμός (συνδέεται άμεσα με τον Προϋπολογισμό) δεν ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές ανάγκες των νησιών μας και – δυστυχώς – πιστοποιεί την κατάσταση ύφεσης και παρακμής που βιώνει – με μεγάλη ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής – το Ν. Αιγαίο.
Κατά τα άλλα στο ίδιο έργο θεατές…
Νέες παρατάσεις στα έργα:

1. « Αντιπλημμυρική Προστασία Νήσου Ρόδου (περιοχές Αρχάγγελου – Μαλώνας)».

2. «Αποκατάσταση τεχνικού στην επαρχιακή οδό Κρεμαστή – Παστίδας στην περιοχή Καρυδιάς».

προκειμένου να ολοκληρωθούν. Οι νέες παρατάσεις δείχνουν την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων και επιβεβαιώνουν τη κριτική μας για τις αναπτυξιακές δράσεις της Περιφερειακής Αρχής που είναι ανεπαρκείς.
Τέλος τηρήθηκε το «έθιμο» των οικονομικών μικροεπιχορηγήσεων σε σωματεία και συλλόγους.

Υ.Γ. Επειδή παρατηρείται «πολιτική» εκμετάλλευση στο θέμα της τουριστικής προβολής των νησιών μας από την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου επισημαίνουμε ότι τα στελέχη μας ψήφισαν θετικά γι’ αυτές τις ενέργειες και οι οικονομικοί πόροι ήταν διασφαλισμένοι από την περίοδο της Γενικής Γραμματείας στην Π.Ν.Α. του Χαρ. Κόκκινου με την έναρξη του ΕΣΠΑ το 2007…

Επίσης τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας ψηφίσαν «λευκό» στον πρόχειρο Διαγωνισμό για την «Παραγωγή Αναμνηστικών Προϊόντων με το brand της Π.Ν.Α.» διότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα χρονικά και να συμμετέχουν περισσότερες από μια (1) εταιρεία στο Διαγωνισμό…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
• ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
• ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ κ. Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ
«ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου