Αθλητικά

Χωρίς άγχος στην πρεμιέρα ο Κολοσσός!

Δύσκολη αποστολή θα έχει με το… «καλημέρα» στη Basket League ο Κολοσσός. Η ροδίτικη ομάδα παίζει σήμερα (17:15-ΕΡΤ) στο κλειστό γυμναστήριο «Α. Παπανδρέου» κόντρα στο Περιστέρι και θέλει να διεκδικήσει το μερίδιο που της αντιστοιχεί σε μία μεγάλη νίκη. Οι «θαλασσί» ταξίδεψαν με… δύο δόσεις στην Αθήνα (οι μισοί θα μεταβούν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα) και θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να κάνουν την έκπληξη. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη… δεν είναι το φαβορί για τη νίκη, το άγχος θα βαραίνει τους γηπεδούχους, κάτι που βολεύει τους Ροδίτες στη σημερινή πρεμιέρα της Basket League.
Ο Κολοσσός θα παρουσιαστεί στο σημερινό παιχνίδι με 11 αθλητές, αφού στη Ρόδο παρέμεινε ο τραυματίας Μιχάιλο Άντριτς, ενώ οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι για την αναμέτρηση με το Περιστέρι του Νίκου Παπανικολόπουλου. Οι «θαλασσί» έχουν κερδίσει μία φορά εκτός έδρας τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» και αυτό συνέβη τη «χρυσή» χρονιά (2011-12), όταν η ομάδα (τότε) του Βασίλη Φραγκιά κέρδισε και μάλιστα άνετα το Περιστέρι με 66-46! Κόντρα λοιπόν στην παράδοση (4-1) αλλά με αισιοδοξία για μία καλή εμφάνιση και ότι… προκύψει ο Κολοσσός θα παίξει στο «Α. Παπανδρέου». Στην αποστολή της ομάδας βρίσκονται οι εξής 11 παίκτες: Βασίλης Ξανθόπουλος (επιστρέφει ως αντίπαλος στο Περιστέρι), Τζακουάν Λάιλ, Ντομινίκ Άρτις, Θοδωρής Ζάρας, Νίκος Αρσενόπουλος, Μιχάλης Λιάπης, Κέβιν Τούμπα, Κερέμ Καντέρ, Κένι Γκόινς, Νίκος Καμαριανός και Σωτήρης Μπιλλής.
«ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ…ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ»
Ο Γιάννης Αθηναίου αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Περιστερίου και με αφορμή της έναρξη της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε στην προετοιμασία του συλλόγου, τους συμπαίκτες του αλλά και στις… ιδιαίτερες συνθήκες. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ ελπίζει να βρει… τα πατήματά του στη νέα του μπασκετική «στέγη» και θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο τις προσδοκίες του και τις ευχές του ενόψει της νέας… περίεργης σεζόν μέσα από το blog του στον ιστότοπο του ΕΣΑΚΕ. Αναλυτικά, όσα είπε:
«Έπειτα και από την αναβολή που πήρε το πρωτάθλημα για μια εβδομάδα, μπαίνουμε πλέον στο παρκέ για να ξεκινήσει η Basket League της νέας σεζόν. Εμείς δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα, ενώ είχαμε και τις επιστροφές των παικτών που ήταν τραυματίες. Συνεπώς, δουλέψαμε καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζουμε στο γήπεδο μας μια ομάδα (Κολοσσός) που είναι καλά δουλεμένη και αποτελείται από έμπειρους Έλληνες, κάποιους νέους παίκτες και από καλούς ξένους. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα αυτό το νέο πρωτάθλημα τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για το γεγονός ότι ακολουθεί μια δύσκολη συνέχεια και ξέρουμε ότι κάθε αρχή κρύβει και εκπλήξεις.
Επειδή δεν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε μέρος των εκπλήξεων, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε το πλάνο που θα μας υποδείξουν οι προπονητές μας στο παρκέ, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη και να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας. Από κει και πέρα, θέλω να ευχηθώ καλή αρχή σε όλους όσους συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια περίεργη χρονιά, όπου βλέπουμε ότι οι ομάδες αντιμετωπίζουν συνέχεια κρούσματα Covid-19. Ευελπιστούμε πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς όλοι μαζί και ύστερα, παίζοντας άμυνα και στον κορωνοϊό, να καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα».
*Ο διεθνής Τάσος Μάνος (Αττικής), ο Πατρινός Χρήστος Παναγιώτου και ο Βασίλης Τσώνος (Αττικής) θα «σφυρίξουν» το παιχνίδι της πρεμιέρας Περιστέρι- Κολοσσός.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΗΜΕΡΑ:
«Σ. Μπεφόν» (17:15): Ιωνικός Νικαίας- Α.Ε.Κ. (ΕΡΤ)
(Σώμος- Μάλαμας- Λόρτος/ Βιδάλης)
«Α. Παπανδρέου» (17:15): Περιστέρι- Κολοσσός Ρόδου (ΕΡΤ)
(Μάνος- Παναγιώτου- Τσώνος/ Ελευθεριάδης)
Αγρίνιο (17:15): Χαρίλαος Τρικούπης- Άρης (ΕΡΤ)
(Καρακατσούνης- Ψαριανός- Πιτσίλκας/ Πίγκας)
«Ιβανώφειο» (19:30): Ηρακλής- Π.Α.Ο.Κ. (ΕΡΤ Sports Live)
(Πουρσανίδης Γ.- Συμεωνίδης- Ζαχαρής/ Ελευθεριάδης Π.)
ΚΥΡΙΑΚΗ(25/10):
Ο.Α.Κ.Α. (19:30): Παναθηναϊκός- Λάρισα (ΕΡΤ Sports Live)
(Κορομηλάς- Καλδίρης- Μπίκας/ Μουζάκης Στ.)
*Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Γ.Σ. Λαυρίου- Προμηθέας Πάτρας, λόγω Covid-19.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου