Τοπικές Ειδήσεις

Δράσεις του Συνδέσμου των Συνταξιούχων Δωδ/σου εν μέσω πανδημίας

Είναι γνωστή η έντονη δράση του Συνδέσμου των Συνταξιούχων Δωδεκανήσου τόσο στη διεκδίκηση των οικονομικών απολαβών όσο και στη διοργάνωση εκδηλώσεων και τμημάτων απασχόλησης των μελών του.

Η πανδημία όμως του κορονοιού ανάγκασε τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαεμμανουήλ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να διακόψουν τη λειτουργία του Συνδέσμου, τους τελευταίους επτά μήνες, για την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής και πρωτόγνωρης κατάστασης.

Μετά όμως από την αναγκαστική αδράνεια των τελευταίων μηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου συνεδρίασε ξανά στις 7 Οκτωβρίου 2020 και συζήτησε διάφορα θέματα, τηρώντας τις οδηγίες για την ασφαλή προφύλαξη από τη διασπορά του ιού.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε τηλεφωνικώς και μέσω e-mail από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων. Με τα σημερινά δεδομένα, οι πολιτικοί συνταξιούχοι με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα πάρουν αναδρομικά για το 11μηνο Ιουνίου 2015 μέχρι Μάϊο 2016, μόνο για τις κύριες συντάξεις και μάλιστα με την προϋπόθεση ότι παραιτούνται από κάθε άλλη διεκδίκηση. Βέβαια όσοι προσέφυγαν με αγωγές μπορούν να πάρουν τα αναδρομικά αυτά αλλά μπορούν και να συνεχίσουν τον αγώνα της διεκδίκησης των επικουρικών και των δώρων. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου είναι ανάστατοι, γιατί στα χρόνια των μνημονίων κράτησαν όρθια την κοινωνία με το να χρηματοδοτούν και να βοηθούν τα άνεργα μέλη της

οικογένειας τους. Αντ’ αυτού τώρα εισπράττουν την αδικία, αφού τα αναδρομικά της κύριας σύνταξης δίνονται μόνο για 11 μήνες και όχι από το 2012-13 που έγινε η μεγάλη σφαγή των κύριων συντάξεων, αποκλείοντας όσους δεν είχαν προσφύγει με αγωγές στη διεκδίκηση επικουρικών και δώρων. Οι συνταξιούχοι ζητούν από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και να επιστρέψει τα χρήματα των συνταξιούχων, έστω και σε βάθος χρόνου. Μόνο έτσι θα αρθούν οι αδικίες και οι συνταξιούχοι θα ηρεμήσουν.

Τα μέλη του Δ.Σ., εκτός από τα αναδρομικά, συζήτησαν και έλαβαν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του Γραφείου και το πρόγραμμα των δράσεων του συλλόγου.

Αποφασίστηκε να λειτουργεί το Γραφείο του Συνδέσμου κάθε Πέμπτη 5μ.μ.-8μ.μ. από τις 15/10/2020, στην οδό Σόφιας 2 στο Ροδίνι, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2241068826.

Αποφάσισε επίσης το Δ.Σ. να τελέσει λειτουργία με αρτοκλασία την ημέρα του εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, που είναι οι προστάτες των πολιτικών συνταξιούχων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο παλαιό νεκροταφείο.

Αποφασίστηκε ακόμη να λειτουργήσουν οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, με μικρό αριθμό ατόμων και υπεύθυνη την κ. Μαίρη Γεωργιάδου, με ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τέλος αποφασίστηκε οι ομάδες εξάσκησης μνήμης να λειτουργήσουν διαδικτυακά και σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση που εστάλη από την κ. Θεοδοσία Βελεγράκη, υπεύθυνη του προγράμματος στην Εταιρεία Πανάκεια.

«Προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες μας στα νέα δεδομένα και σεβόμενοι τα μέτρα πρόληψης για τη νόσο Covid-19, πρόκειται να ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου 2020, ώρα 11.00 κύκλος διαδικτυακών τμημάτων νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα άνω των 55 ετών, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξάσκηση των γνωστικών λειτουργιών και η διατήρηση τους σε καλό επίπεδο. Οι online συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11.00-12.00. Για λεπτομέρειες και οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα μπορείτε να καλέσετε στο 22410 78315.»

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. παροτρύνουν τους συνταξιούχους του Δημοσίου να είναι σε εγρήγορση και να συσπειρώνονται γύρω από τον Σύνδεσμο προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικούν και να διεκπεραιώνουν αιτήματα μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΠΣ). Για πληροφορίες δε μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο και στο τηλέφωνο 6946056285.

 

Εκ του Δ.Σ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου