ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γώγος: Τα κρούσματα κορονοϊού είναι περισσότερα από όσα καταγράφονται

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γώγος
«Καμπα­νάκι» για την αύξηση των ημερών νοση­λείας στις ΜΕΘ ασθενών με κορο­νοϊό που «σημαί­νει αύξηση της πιθα­νό­τη­τας θανάτου» σήμανε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο καθη­γη­τής Παθο­λο­γίας Χαρά­λα­μπος Γώγος.

«Το θέμα είναι ότι έχουμε αυξη­μέ­νους θανά­τους καθώς αυξά­νε­ται ο χρόνος παρα­μο­νής στις ΜΕΘ» είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ο κ. Γώγος εξη­γώ­ντας ότι το καλό σενάριο είναι οι ασθε­νείς με κορο­νοϊό εφόσον στα­θε­ρο­ποιού­νται να βγαί­νουν σε μια εβδο­μάδα από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σημα­ντικά αυξη­μέ­νος ο αριθμός των κρου­σμά­των. Από την άλλη δεν έχουμε τη μεγάλη αύξηση που φοβό­μα­σταν ότι θα φτά­σουμε στα 500 και πλέον κρού­σματα και εκεί υπάρχει μια αισιο­δο­ξία».

Όπως, όμως, τόνισε «είμαστε σε μια καλή κατά­σταση όσον αφορά τις κλι­μα­τι­κές συν­θή­κες και θα θέλαμε καλύ­τερα νούμερα».

Μιλώ­ντας για το μέτρο της «μάσκας παντού» ο κ. Γώγος είπε ότι «δεν μπορεί να άρει τα υπό­λοιπα, όλα πρέπει να πηγαί­νουν πακέτο».

«Το πρό­βλημα με αυτή τη νόσο είναι ότι υπάρ­χουν πολλοί ασυμ­πτω­μα­τι­κοί. Αν κάποιος βήχει ή έχει άλλα συμ­πτώ­ματα θα απο­μο­νω­θεί. Αυτό το νόημα έχει η μάσκα» συμπλή­ρωσε.

Ο ίδιος είπε, τέλος, ότι «τα κρού­σματα είναι παρα­πάνω στην πραγ­μα­τι­κό­τητα» από αυτά που κατα­γρά­φο­νται με τεστ. «Με τα τεστ βλέ­πουμε τη δυνα­μική της επι­δη­μίας».

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.