ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευτέρης Αυγενάκης: Κατέθεσε τροπολογία για επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τους Δήμους

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Αυγενακης- Ποδοσφαιρο

Ο υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμού Λευ­τέ­ρης Αυγε­νά­κης, κατέ­θεσε τρο­πο­λο­γία σε σχέδιο νόμου του Υπουρ­γείου Εσω­τε­ρι­κών, που θα ψηφι­στεί την Πέμπτη (8/10), σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι θα έχουν το δικαί­ωμα να επι­χο­ρη­γούν τα ερα­σι­τε­χνικά σωμα­τεία για τα έξοδα μετα­κί­νη­σής τους.

Στην τρο­πο­λο­γία περι­λαμ­βά­νε­ται και διάταξη σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι θα έχουν το δικαί­ωμα να απο­βά­λουν από αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις που ανήκουν σε ΟΤΑ, τα σωμα­τεία που δεν έχουν εγγρα­φεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Ανα­λυ­τικά η ενη­μέ­ρωση της Γ.Γ.Α.:

«Δύο δια­τά­ξεις που ενι­σχύ­ουν ακόμα περισ­σό­τερο τον ερα­σι­τε­χνικό αθλη­τι­σμό και συντε­λούν στην εξυ­γί­ανση του αθλη­τι­κού τοπίου, περι­λαμ­βά­νο­νται σε τρο­πο­λο­γία που πρό­τεινε το Υφυ­πουρ­γείο Αθλη­τι­σμού και κατα­τέ­θηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουρ­γείου Εσω­τε­ρι­κών, το οποίο εισά­γε­ται την Πέμπτη, 8 Οκτω­βρίου, προς ψήφιση στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Ο Υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, Λευ­τέ­ρης Αυγε­νά­κης, συνεπής στη φιλο­σο­φία και στην υλο­ποί­ηση της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής τόσο για συνεχή στήριξη του ερα­σι­τε­χνι­κού αθλη­τι­σμού με άμεσα και έμμεσα μέτρα, ειδικά στην εποχή της παν­δη­μίας, όσο και για νοι­κο­κύ­ρεμα του αθλη­τι­κού τοπίου με δια­φά­νεια, σε αγαστή συνερ­γα­σία με το Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, ρυθ­μί­ζουν τα εξής:

• Με απόφαση Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου θα είναι δυνατή η παροχή χρη­μα­τι­κών επι­χο­ρη­γή­σεων σε αθλη­τι­κούς συλ­λό­γους για την προ­α­γωγή του οικείου αθλή­μα­τος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετα­κί­νη­σης αθλητών και αθλη­τι­κών ομάδων, που εδρεύ­ουν στην περιοχή τους και συμ­με­τέ­χουν σε εθνικά πρω­τα­θλή­ματα ολυ­μπια­κών αθλη­μά­των. Από τις δια­τά­ξεις εξαι­ρού­νται οι αθλη­τι­κές ανώ­νυ­μες εται­ρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 30/06/2021.

• Αθλη­τικό σωμα­τείο που δεν φέρει την ειδική αθλη­τική ανα­γνώ­ριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και δεν έχει εγγρα­φεί στο ηλε­κτρο­νικό Μητρώο αθλη­τι­κών σωμα­τείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), δεν μπορεί να χρη­σι­μο­ποιεί αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημο­σί­ευσή της στην Εφη­με­ρίδα της Κυβερ­νή­σεως.

Οι επι­χο­ρη­γή­σεις από τους Δήμους σε ερα­σι­τε­χνικά σωμα­τεία για τα έξοδα μετα­κί­νη­σής τους, έρχο­νται σε συνέ­χεια μιας δέσμης μέτρων που -ενδεικτικά- αφορά στο αφο­ρο­λό­γητο 20% στις δωρεές και χορη­γίες από 01/01/2020, στην ένταξη όλης της αθλη­τι­κής οικο­γέ­νειας στην ομπρέλα στή­ρι­ξης ενάντια στον κορω­νοϊό την περα­σμένη άνοιξη, στην έκτακτη χορή­γηση 12 εκατ. ευρώ απευ­θείας στα σωμα­τεία έπειτα από 12 χρόνια, η οποία θα υλο­ποι­η­θεί τις προ­σε­χείς εβδο­μά­δες κλπ.

Όσο για την υπο­χρέ­ωση κατοχής της Ειδικής Αθλη­τι­κής Ανα­γνώ­ρι­σης και εγγρα­φής στο Μητρώο Αθλη­τι­κών Σωμα­τείων, προ­κει­μέ­νου να δικαιού­ται ένα σωμα­τείο να κάνει χρήση δημο­τι­κών αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σεων, αυτή εναρ­μο­νί­ζε­ται με την αντί­στοιχη πρό­βλεψη για τις επο­πτευό­με­νες από Γ.Γ.Α. αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις, η οποία θεσπί­στηκε με τον 4726/2020».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.