ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσχημη η εξέλιξη της επιδημίας – Τσιόδρας: “Η Αθήνα δεν πάει καλά”

news room 3 λεπτά ανάγνωση
τσιοδρας

Ως ο πλέον δρα­μα­τι­κός μήνας για την πορεία του κορο­νοϊου στη χώρα ανα­δει­κνύ­ε­ται ο Σεπτέμ­βριος, με πάνω από 8000 συνο­λικά νέα κρού­σματα να κατα­γρά­φο­νται. Μεγάλη ανη­συ­χία μετά τον εντο­πι­σμό νέας εστίας στη Μονάδα Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων “Αττική”.

Η περιοχή της Αττικής βρί­σκε­ται πλέον σε “κόκκινο” συνα­γερμό παρά τις επί­ση­μες ανα­φο­ρές ότι η κατά­σταση μπορεί να είναι δια­χει­ρί­σιμη. Στην εν λόγω περι­φέ­ρεια έχουν κατα­γρα­φεί το Σεπτέμ­βριο περί τα 4100 νέα κρού­σματα δηλαδή τα μισά και πλέον από τα συνο­λικά που έχουν επι­βε­βαιω­θεί τον εν λόγω μήνα σε όλη τη χώρα. Η Πολι­τεία ανα­φέ­ρει ότι το ΕΣΥ αντέχει, όμως περι­πτώ­σεις όπως το γηρο­κο­μείο στον Άγιο Παντε­λε­ή­μονα δημιουρ­γούν σημα­ντι­κές επι­πλο­κές.

Ειδικά το κέντρο της Αθήνας βρί­σκε­ται στο προ­σκή­νιο λόγω του υψηλού αριθμού των κρου­σμά­των. Όμως πλέον η νέα εστία της επι­δη­μίας που εντο­πί­στηκε στη Μονάδα Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων «Αττική» κοντά στο κέντρο ανη­συ­χεί έντονα τις υγειο­νο­μι­κές αρχές. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του καθη­γητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά».

Να ανα­φέ­ρουμε ότι από τον έλεγχο σε 100 άτομα στη συγκε­κρι­μένη δομή, πάνω από 32 είναι θετικά, ωστόσο η δια­δι­κα­σία ελέγχου και ιχνη­λά­τη­σης συνε­χί­ζε­ται από τις υγειο­νο­μι­κές αρχές. Να ανα­φέ­ρουμε ακόμη ότι σε του­λά­χι­στον επτά μονάδες φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων έχει «εισβάλ­λει» ο φονικός ιός από την αρχή της επι­δη­μίας – έχουν κατα­γρα­φεί συρροές, μικρές αλλά και μεγα­λύ­τε­ρες και θανα­τη­φό­ρες με χαρα­κτη­ρι­στι­κές εκείνης στην κλινική «Ταξιάρ­χαι» καθώς και στην «Αγία Κυριακή» στο Ασβε­στο­χώρι Θεσ­σα­λο­νί­κης.

Κρού­σματα

Να υπεν­θυ­μί­σουμε ότι και πάλι χθες δια­τη­ρή­θηκε το επίπεδο των 300 και πλέον κρου­σμά­των σε ημε­ρή­σια βάση, αριθμός που χαρα­κτή­ρισε το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμ­βρίου. Στη χθεσινή επι­δη­μιο­λο­γική έκθεση του Εθνικού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατα­γρά­φη­καν 354 νέα κρού­σματα κορο­νοϊού, με πάνω από τα μισά να εντο­πί­ζο­νται στο λεκα­νο­πέ­διο.

Ειδι­κό­τερα, κατα­γρά­φη­καν 29 εισα­γό­μενα κρού­σματα και 325 δηλω­θέ­ντα ως εγχώρια. Την αρνη­τική πρωτιά σε επίπεδο περιο­χών συνε­χί­ζει να δια­τη­ρεί -όπως όλο τον μήνα- η Αττική, η οποία μετρά 195 θετικά κρού­σματα.

Συνο­λικά μέσα στον Σεπτέμ­βριο στο λεκα­νο­πέ­διο κατα­γρά­φη­καν 4.091 κρού­σματα κορο­νοϊού. Τόσο από τη σημε­ρινή έκθεση όσο και από τις προη­γού­με­νες προ­κύ­πτει πως σημα­ντι­κός αριθμός κρου­σμά­των συν­δέ­ε­ται με γνωστές συρροές αλλά και με ιστο­ρικό ταξι­διού σε άλλο επι­βα­ρυ­μένο σημείο της επι­κρά­τειας.

Συνο­λικά στην Ελλάδα νοση­λεύ­ο­νται περί τους 630 ασθε­νείς οι περισ­σό­τε­ροι δε στα νοσο­κο­μεία με κλι­νι­κές κορο­νοϊού της Αττικής, όπου και κατα­γρά­φε­ται συνεχής ροή ασθενών. Ευαγ­γε­λι­σμός, Σωτηρία, Παμ­μα­κά­ρι­στος, Αττικόν, Θριάσιο, Αμαλία Φλέ­μινγκ σηκώ­νουν μεγάλο βάρος και επι­κου­ρούν δια­τη­ρώ­ντας δυνά­μεις και για τα γενικά περι­στα­τικά μεγάλα νοσο­κο­μεία όπως το Λαϊκό, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το Γεν­νη­μα­τάς.

Πηγή: news247.gr

Γιώργος Σακκάς

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.