ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο απολογισμός του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΚΑΚΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Η ώρα του «απο­χαι­ρε­τι­σμού» για φέτος έφτασε για τον Σκα­κι­στικό Όμιλο Καρ­πά­θου, η διοί­κηση του οποίου έκανε τον απο­λο­γι­σμό της χρονιάς, ανα­νε­ώ­νο­ντας το «ραντε­βού» με τους σκα­κι­στές για τον προσεχή Οκτώ­βριο. Ανα­λυ­τικά:

«Η φετινή χρονιά σημα­δεύ­τηκε από το ξέσπα­σμα της παν­δη­μίας του κορω­νοϊού. Αμέσως μόλις τέθηκε ζήτημα καρα­ντί­νας, δίνο­ντας προ­τε­ραιό­τητα στην ασφά­λεια και την υγεία των μαθητών, δια­κό­ψαμε τα δια ζώσης μαθή­ματα και οργα­νώ­σαμε άμεσα μαθή­ματα μέσω δια­δι­κτύου.

Επίσης, σε σταθερή βάση, διορ­γα­νώ­σαμε εβδο­μα­διαία δια­δι­κτυακά πρω­τα­θλή­ματα ενώ προ­τεί­ναμε και την συμ­με­τοχή των μαθητών μας σε πρω­τα­θλή­ματα άλλων ομίλων καθώς και σε εκείνα τις Ελλη­νι­κής Σκα­κι­στι­κής Ομο­σπον­δίας.

Τόσο τα μαθή­ματα, όσο και οι δράσεις μας κατά την διάρ­κεια της καρα­ντί­νας (Μάρτιος, Απρί­λιος, Μάιος), πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δωρεάν για όλους τους μαθητές μας. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το ότι αρκετοί άνθρω­ποι έπρεπε να δια­κό­ψουν τις εργα­σίες τους κατά την περίοδο του κορω­νοϊού και έτσι δεν θα είχαν την ίδια άνεση για να συνε­χί­σουν να πλη­ρώ­νουν τα δίδα­κτρα των μαθη­μά­των.

Ορόσημο για την πορεία του συλ­λό­γου μας θα απο­τε­λεί η συμ­με­τοχή μας στο δια­δι­κτυακό πρω­τά­θλημα της Ελλη­νι­κής Ομο­σπον­δίας. Συνα­γω­νι­στή­καμε με ομάδες από όλη την Ελλάδα και κατα­φέ­ραμε να είμαστε στους είκοσι που πέρασαν στην τελική φάση, όπου και τερ­μα­τί­σαμε πέμπτοι στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο της προ­ε­τοι­μα­σίας των μετεγ­γρα­φών μας, είχαμε την συγκα­τά­θεση του Baadur Jobava, χρυσού ολυ­μπιο­νίκη και εκ των κορυ­φαίων αθλητών παγκο­σμίως, να αγω­νι­σθεί μαζί μας και στα πανελ­λή­νια δια­δι­κτυακά πρω­τα­θλή­ματα αλλά και να μας δώσει χρή­σι­μες συμ­βου­λές που ωφέ­λη­σαν ιδιαί­τερα τον όμιλό μας.

Στο πλαίσιο του συγ­χρο­νι­σμού μας με την τεχνο­λο­γική εξέλιξη του σκακιού, είμαστε πιθα­νό­τατα ο μονα­δι­κός ελλη­νι­κός όμιλος που συνερ­γά­στηκε με εταιρία παγκό­σμιου κύρους για να ωφε­λη­θούν οι μαθητές μας, απο­σπώ­ντας ενθου­σιώδη σχόλια τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους κηδε­μό­νες για το νέο λογι­σμικό που δια­θέ­σαμε.

Το μονα­δικό αρνη­τικό από φέτος, είναι ότι η νέα δημο­τική αρχή του τόπου, όπως και το νέο συμ­βού­λιο του Κ.Ο.Π.Α.Π., δεν ολο­κλή­ρω­σαν όσα είχαν ήδη εγκρι­θεί από προη­γού­μενη αίτησή μας, αλλά και δεν έχουν ακόμη εξε­τά­σει την νέα μας αίτηση. Ευελ­πι­στούμε, τώρα που η περί­ο­δος της καρα­ντί­νας έληξε, ότι θα βρουν τον χρόνο που απαι­τεί­ται για να στη­ρί­ξουν έναν σύλλογο με δωδε­κα­νη­σια­κές αγω­νι­στι­κές πρωτιές, με πανελ­λή­νιες πρω­το­πο­ρίες, αλλά και που κυρίως, προ­σπα­θεί πολι­τι­στικά να προ­σφέ­ρει σημα­ντικά εφόδια στα παιδιά του νησιού μας.

Από τις φετινές μας δράσεις, απο­μέ­νει να διορ­γα­νώ­σουμε κατά την διάρ­κεια του καλο­και­ριού δύο τουρ­νουά ώστε να ανα­δει­χθεί ο μαθητής μας που θα κερ­δί­σει το έπαθλο των χιλίων ευρώ (1000€) για να ταξι­δέ­ψει στο εξω­τε­ρικό με την οικο­γέ­νειά του, ώστε να συμ­με­τέ­χει σε διεθνές τουρ­νουά αλλά και να επι­σκε­φτεί μουσεία, μνημεία και άλλους χώρους που επίσης θα συμ­βά­λουν στην μόρφωση και την καλ­λιέρ­γειά του. Σχετικά με τις ημε­ρο­μη­νίες διε­ξα­γω­γής των τουρ­νουά θα σας ενη­με­ρώ­σουμε σύντομα.

Ευχό­μα­στε καλό καλο­καίρι σε όλους!

Μείνετε ασφα­λείς και τον Οκτώ­βριο θα είμαστε πάλι κοντά σας!».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.