Ειδήσεις

Γρηγόρης Τάσιος: Το ονειρεμένο σενάριο είναι να ανοίξουμε από Ιούλιο

Το εφιαλτικό σενάριο για τους ξενοδόχους είναι να μην ανοίξουν καθόλου, κάτι που θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ασύμμετρο πόλεμο» χαρακτήρισε τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και στον Τουρισμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Οι συνθήκες «δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε», τόνισε ο κ. Τάσιος και χαρακτήρισε θετικές τις μέχρι στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας: «Μέχρι τώρα έχει πάρει πολύ καλά μέτρα η κυβέρνηση για να στηρίξει όσο το περισσότερο το επιχειρείν, προφανώς και τον ξενοδοχειακό τουριστικό κλάδο, όμως η σεζόν σιγά σιγά πλησιάζει. Και εκεί είναι ο μεγάλος προβληματισμός όλων μας. Εχουμε από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του προέδρου μας με το ΣΕΤΕ και τον πρωθυπουργό μία πολύ καλή προσέγγιση, όμως μην ξεχνάτε ότι η υγειονομική κατάσταση των άλλων χωρών, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν τέτοια μηνύματα που θα μπορέσουν οι άνθρωποι να μετακινηθούν».

Στο ερώτημα αν επιχειρηθεί ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, μειώνοντας τις τιμές, απάντησε: «Βεβαίως. Αλλωστε, είναι μέσα στις προτάσεις μας. Το έχουμε κάνει πρόταση και στο υπουργείο Τουρισμού και στα συναρμόδια υπουργεία. Από κει και πέρα βέβαια, πρέπει να ανοίξουμε. Όταν ανοίξεις, δεν μπορείς να είσαι στο σημείο μηδέν».

Ερωτηθείς ποια είναι τα σενάρια που συζητούν οι ξενοδόχοι, είπε: «Κάνουμε σενάρια, τα οποία είναι από εφιαλτικό μέχρι το ονειρεμένο. Το εφιαλτικό σενάριο είναι να μην ανοίξουμε και το ονειρεμένο να ανοίξουμε από τον Ιούλιο και μετά. Όλα είναι στο  τραπέζι και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις υγειονομικά».

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου