ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου για την «Black Friday»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Την Παρα­σκευή 29 Νοεμ­βρίου 2019 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η προ­ω­θη­τική ενέρ­γεια, γνωστή και ως «Black Friday».

Αν και ξεκί­νησε ως μία ημέρα όπου πραγ­μα­το­ποιού­νται προ­σφο­ρές προ­ϊ­ό­ντων σε κλάδους όπως τα ηλε­κτρικά είδη και τα προ­ϊ­ό­ντα τεχνο­λο­γίας η ενέρ­γεια αυτή έχει διεισ­δύ­σει σε ολό­κληρο το φάσμα των εμπο­ρι­κών δρα­στη­ριο­τή­των.

Δεν απο­τε­λεί θεσμο­θε­τη­μένη εκπτω­τική περίοδο ή περίοδο προ­σφο­ρών, αλλά έχει καθιε­ρω­θεί διεθνώς ως παγκό­σμια εμπο­ρική «γιορτή».

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕΜΥ, οι επι­χει­ρή­σεις που συμ­με­τεί­χαν παρου­σί­α­ζαν αύξηση του τζίρου και τόνωση της ρευ­στό­τη­τας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Ρόδου επι­διώ­κει προ­τεί­νει και ενθαρ­ρύ­νει την συμ­με­τοχή των τοπικών επι­χει­ρή­σεων στην Black Friday, πιστεύ­ο­ντας ακρά­δα­ντα και οι μεσαίοι και οι μικροί επι­χει­ρη­μα­τίες μπορούν να εκμε­ταλ­λευ­θούν το εργα­λείο αυτό προ­ω­θώ­ντας τις πωλή­σεις τους.

Για όσους από εσάς τελικώς απο­φα­σί­σουν να συμ­με­τέ­χουν στην προ­ω­θη­τική ενέρ­γεια, χρειά­ζε­ται ιδιαί­τερη προσοχή, καθώς εφαρ­μό­ζο­νται οι όροι και κανόνες της Υπουρ­γι­κής Από­φα­σης 56885/19-11-2014 για τις προ­σφο­ρές και προ­ω­θη­τι­κές ενέρ­γειες. Συγκε­κρι­μένα, θα πρέπει να ανα­γρά­φο­νται ευκρι­νώς η παλαιά και η νέα μειω­μένη τιμή των προ­ϊ­ό­ντων και προ­αι­ρε­τικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του κατα­στή­μα­τος και οπωσ­δή­ποτε στα σημεία που πωλού­νται τα προ­ϊ­ό­ντα.

Σε κάθε περί­πτωση δεν επι­τρέ­πε­ται η προ­σφορά ειδών των οποίων η ποσό­τητα υπερ­βαί­νει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που δια­θέ­τει το κατά­στημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.

Η τήρηση των προ­ϋ­πο­θέ­σεων αυτών είναι αυτο­νό­ητη, γιατί οι κυρώ­σεις είναι αυστη­ρές και δεν επι­τρέ­πε­ται να επι­βάλ­λο­νται πρό­στιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Συγκε­κρι­μένα, για τους παρα­βά­τες προ­βλέ­πε­ται πρό­στιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργα­σιών και πάντως όχι κατώ­τερο των 5.000 €. Εάν οι προ­σφο­ρές είναι ανα­κρι­βείς ή παρα­πλα­νη­τι­κές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρί­βεια των ανα­γρα­φό­με­νων τιμών ή ως προς την ποσό­τητα των προ­σφε­ρό­με­νων προ­ϊ­ό­ντων ή όταν ενέχουν οποιασ­δή­ποτε μορφής από­κρυψη ή παρα­πλά­νηση, επι­βάλ­λε­ται πρό­στιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργα­σιών και πάντως όχι κατώ­τερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύ­τητα και τη συχνό­τητα της παρά­βα­σης. Ταυ­τό­χρονα με τα παρα­πάνω μπορεί να επι­βάλ­λε­ται και αυτο­τε­λές πρό­στιμο 1.000 έως 3.000 € για κάθε μία από τις παρα­βά­σεις που περι­λαμ­βά­νο­νται στο άρθρο 78 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Εκ του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.