ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχέδιο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα: Τεθωρακισμένα και drones στο Αιγαίο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
στρατος

Με τεθω­ρα­κι­σμένα στρα­τιω­τικά οχήματα Μ1117 – Armored Security Vehicles, σχε­διά­ζουν το υπουρ­γείο Άμυνας και το Γενικό Επι­τε­λείο Στρατού να εξο­πλί­σουν τα νησιά του Αιγαίου δημιουρ­γώ­ντας, σύμφωνα με δημο­σί­ευμα της εφη­με­ρί­δας “τα Νέα”, επι­πλέον ασπίδα απέ­να­ντι στην τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα.

Όπως ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευμα, οι Αμε­ρι­κα­νοί προ­σφέ­ρουν τα συγκε­κρι­μένα οχήματα ως πλε­ο­νά­ζο­ντα, δηλαδή ουσια­στικά δωρεάν, αφού κόστος υπάρχει μόνο για τη μετα­φορά τους.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της εφη­με­ρί­δας, το ΓΕΣ απά­ντησε θετικά για την από­κτηση των 1.200 θωρα­κι­σμέ­νων στρα­τιω­τι­κών οχη­μά­των Μ1117. Τα οχήματα – «κομάντο» εκτι­μά­ται ότι θα ανε­βά­σουν επίπεδο στην απο­τρε­πτική δυνα­τό­τητα των Ενόπλων Δυνά­μεων κυρίως στα ελλη­νικά νησιά αλλά και στον Έβρο. Επρό­κειτο για μία επι­χει­ρη­σιακή απαί­τηση καθώς έως σήμερα το πεζικό στη­ρι­ζό­ταν σε πεπα­λαιω­μένα οχήματα όπως τα Μ113.

Τα Μ1117 αντέ­χουν εκρη­κτικά 12 κιλών, νάρκες και μπορούν να κινη­θούν σε εδάφη με κλίση 60% αλλά και να υπερ­πη­δή­σουν εμπόδια 1,5 μέτρου. Και βέβαια, είναι δοκι­μα­σμένα σε συν­θή­κες πραγ­μα­τι­κών πολε­μι­κών μαχών. Η ένταξή τους στο οπλο­στά­σιο του Στρατού Ξηράς στα νησιά σε συν­δυα­σμό με τα ελι­κό­πτερα KIowa θα αλλάξει άρδην την απο­τρε­πτική ισχύ των Ενόπλων Δυνά­μεων στις ακρι­τι­κές περιο­χές.

Νέες προ­κλή­σεις σήμερα

Για ακόμα μια ημέρα η Τουρκία συνέ­χισε τις προ­κλή­σεις στο Αιγαίο, καθώς μαχη­τικά αερο­σκάφη λίγο πριν από τις 11 πραγ­μα­το­ποί­η­σαν υπερ­πτή­σεις πάνω από το Καστε­λό­ριζο.

Συγκε­κρι­μένα στις 10:52 το πρωί, δύο τουρ­κικά F-16 πραγ­μα­το­ποί­η­σαν υπέρ­πτηση πάνω από το Καστε­λό­ριζο στα 28.000 πόδια.

πηγή news247.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.