Εμμονικός με την γυμναστική και το σώμα του, δήλωσε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ο Δ. Γ. του Σ., 30 ετών, μισθωτής γκαρσονιέρας στην οδό Τελχινών, ο οποίος κατηγορείτο για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, καθώς και κίνδυνος σε άνθρωπο και για παρασκευή ναρκωτικών ουσιών (αμφεταμίνης), παρά μη τοξικομανούς, από δράστη που ενεργούσε κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και η πράξη αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις που είχε πάνω στην χημεία και την φαρμακολογία, ήθελε, όπως κατέθεσε, να κατασκευάσει νόμιμες ουσίες, που δεν προκαλούν καμία ψυχική εξάρτηση, απλά μόνο αυξάνουν τις αθλητικές επιδόσεις και αντοχές του.
Λόγω δε της εμμονής που είχε με την διαρκή και συνεχή άθληση, ήθελε να δημιουργήσει τονωτικές ουσίες που θα συνέβαλλαν στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα απόλυτα σμιλεμένο και γυμνασμένο σώμα.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου βρέθηκαν και ψευδοεφεδρίνες στην οικία του, οι οποίες δεν αποτελούν ναρκωτικές ουσίες, παρά μόνο ενισχυτικές των αθλητικών επιδόσεων.
Η δικογραφία για την υπόθεση, που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στο νησί, οδεύει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για επεξεργασία.
Ο 30χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά την 17η Ιανουαρίου 2013 το πρωί µετά από έκρηξη στην κουζίνα και νοσηλεύτηκε στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής και Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου “Γεννηματάς”.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε από τον τακτικό ανακριτή, ο 30χρονος παρασκεύασε με είδη του μονοπωλίου ναρκωτικά και δη αμφεταμίνη, και κατείχε όργανα και σκεύη και υλικά αυτοσχέδιας παρασκευής της ανωτέρω ουσίας.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί βρήκαν τους δύο διακόπτες των ματιών της ηλεκτρικής κουζίνας ανοικτούς κάτι που υποδεικνύει ότι δύο μάτια φαίνεται ότι ήταν αναμμένα και πάνω σ’ αυτά βρίσκονταν δύο κατσαρόλες από τις οποίες ελήφθη δείγμα του περιεχομένου τους για χημική εξέταση.
Όπως έγραψε η «δ», ο κατηγορούμενος κλήθηκε για συμπληρωματική εξέταση, για το αδίκημα της παραγωγής ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα για την παραγωγή 18ml μεθαμφεταμίνης και 30,9gr των ουσιών τριφθορομεθυλοφαινυλοπιπεραζίνη και βενζυλοπιπεραζίνη παρά μη τοξικομανούς.
Όπως κατέθεσε, απολογούμενος, οι συγκεκριμένες ουσίες δεν χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά από τοξικομανείς, αλλά αποτελούν ουσίες που δρουν ως νορεπινεφρίνες, ήτοι ως αγγειοσυσταλτικά που επιδρούν ως ισχυροί ινοτροπικοί διεγέρτες της καρδιάς και έχουν ως αποτέλεσμα, την αύξηση της καρδιακής πίεσης και της ροής του αίματος, είναι δηλαδή καρδιοτονωτικά και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης και την αύξηση της αντοχής ανθρώπων που αθλούνται σε υπερβολικό βαθμό.
Ισχυρίστηκε ότι εκτός της πολύωρης γυμναστικής, ακολουθούσε εξαντλητικά αυστηρές διατροφές και έπαιρνε διάφορα νόμιμα σκευάσματα που κυκλοφορούσαν στην αγορά για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας, όπως συμπληρώματα διατροφής.
Η εμμονή του με το σώμα του τον έκανε να αναζητεί εκτός από συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θα του εξασφάλιζαν μυϊκή μάζα και διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία θα του εξασφάλιζαν αύξηση της μυϊκής του μάζας και θα βοηθούσαν στο κάψιμο του λίπους.
Λόγω του αντικειμένου των σπουδών του ανακάλυψε ένα φάρμακο, νόμιμο στην αγορά, το ictropin reoonbinant igf.
Επιπλέον υποστήριξε ότι λόγω της αλλεργικής ρινίτιδας που αντιμετώπιζε από την παιδική του ηλικία τον ανάγκαζε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, με clarityne και Αctifed tablets, απολύτως νόμιμα φάρμακα τα οποία βρέθηκαν και στο διαμέρισμα του που έχουν ως συστατικό τους, ψευδοεφεδρίνες για την καταπολέμηση της αλλεργικής ρινίτιδας.
Τα φάρμακα αυτά, όπως είπε, του προκαλούσαν μια διεγερτικότητα και λάμβανε με συνταγή γιατρού και ένα χάπι xanax την ημέρα για να ηρεμεί τα συμπτώματα διεγερτικότητας και άγχους.
Αφού αναφέρεται στις συνέπειες που είχε στον ψυχικό του κόσμο η διάλυση μιας σχέσεως με μια Ροδίτισσα κατέθεσε ότι ως αντιστάθμισμα σε ψυχικές καταστάσεις που βίωνε να παρασκευάσει, αποκλειστικά για δική του χρήση μόλις 18 χιλιοστά του λίτρου, μεθαμφεταμίνη, την οποία θα έπαιρνε, ως αντιστάθμισμα στην χρήση του ηρεμιστικού χαπιού xanax, το οποίο τον είχε καταντήσει μαλθακό και ανόρεκτο για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Η μεθαμφεταμίνη αποτελεί, όπως κατέθεσε, συνθετική ουσία, εξέλιξη μιας προγενέστερης ουσίας, της αμφεταμίνης.
Τα ελάχιστα χιλιοστά του λίτρου μεθαμεφεταμίνης, τα δημιούργησε, όπως είπε, συνδυάζοντας την ουσία εφεδρίνη και ψευδοεφεδρίνη, που υπήρχαν στα φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της καταρροής και της αλλεργικής ρινίτιδας, όπως πχ. το πασίγνωστο φάρμακο για κρυολόγημα Comtrex cold, που είχε στο σπίτι του, και ήταν σε υγρή μορφή, διότι θα την διέλυε σε νερό, προκειμένου απλώς να εξισορροπήσει την ψυχική του διάθεση.
Ως προς δε τις άλλες δύο ουσίες που προέκυψαν από την χημική ανάλυση των δειγμάτων που βρέθηκαν στην οικία μου, ήτοι 30,9 gr των ουσιών τριφθορομεθυλοφαινυλοπιπεραζίνη ΤFMΡΡ και βενζυλοπιπεραζίνη ΒΖΡ, κατέθεσε ότι αυτές δεν θεωρούνται καν ναρκωτικές ουσίες στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα αυτές οι δύο ουσίες χρησιμοποιούνται, όπως είπε, μόνο συνδυαστικά και ουχί η καθεμία μεμονωμένα και η χρήση τους στο εξωτερικό είναι νόμιμη.
Δεν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλλά μόνο από ανθρώπους που θέλουν βελτίωση της αθλητικής τους επίδοσης και της αγωνιστικής τους κατάστασης, αφού δεν προκαλούν κανένα εθισμό και το μόνο το οποίο κάνουν είναι να απελευθερώνουν στον οργανισμό του ανθρώπου που τις καταναλώνει, ντοπαμίνη και να αυξάνουν την σεροτονίνη, ουσίες που υπάρχουν ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν είναι ψυχότροπες.
Προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η χρήση αυτών των ουσιών που δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο, ως ναρκωτικά, πρέπει το άτομο να καταναλώνει 5 gr την ημέρα.
Η ποσότητα που είχε κατασκευάσει θα τον κάλυπτε για 6 μέρες.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Ιωαννίδης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/emmonikos-me-tin-gimnastiki-diloni-o-alchimistis/







