ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Κορκονέα: Ο Αρειος Πάγος θα επανεξετάσει την αποφυλάκισή του

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Θα επα­νε­ξε­τα­στεί η απο­φυ­λά­κιση του Επα­μει­νώνδα Κορ­κο­νέα, καθώς η Εισαγ­γε­λία του Αρείου Πάγου απο­φά­σισε την άσκηση αναί­ρε­σης κατά της από­φα­σης του Εφε­τείου της Λαμίας, το οποίο με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα (που ψηφί­στηκε παρα­μο­νές των βου­λευ­τι­κών εκλογών) ανα­γνώ­ρισε στον Κορ­κο­νέα που είχε κατα­δι­κα­στεί για τη δολοφ­νία του Αλέξη Γρη­γο­ρό­που­λου το ελα­φρυ­ντικό του σύν­νο­μου βίου, με απο­τέ­λε­σμα να σπάσουν τα ισόβια και ο Κορ­κο­νέας να απο­φυ­λα­κι­στεί.

Η Εισαγ­γε­λία του Αρείου Πάγου, αφού μελέ­τησε το σκε­πτικό της από­φα­σης έκρινε ότι υπάρχει  εσφαλ­μένη ερμη­νεία  και μη επαρκή αιτιο­λο­γία σε ό,τι αφορά την  ανα­γνώ­ριση του ελα­φρυ­ντι­κού του σύν­νο­μου βίου για τον Επ. Κορ­κο­νέα.

Μετά ταύτα το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώ­τα­του Δικα­στη­ρίου της χώρας θα επα­νε­ξε­τά­σει την υπόθεση.

Σημειώ­νε­ται ότι ο πρώην ειδικός φρουρός Επα­μει­νών­δας Κορ­κο­νέας απο­φυ­λα­κί­στηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφε­τείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επι­βλή­θηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, καθώς του ανα­γνω­ρί­στηκε το ελα­φρυ­ντικό του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου

Ο Κορ­κο­νέας είχε ήδη συμπλη­ρώ­σει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προ­σμε­τρή­θη­καν και μερο­κά­ματα που έκανε ως έγκλει­στος.

Τέλος, αξίζει να σημειω­θεί ότι η όποια απόφαση των ανώ­τα­των δικα­στών  για  την περί­πτωση του Επ. Κορ­κο­νέα θα  απο­τε­λέ­σει νομο­λο­γιακή πυξίδα  σε ό,τι αφορά  τα όρια και τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την ανα­γνώ­ριση του ελα­φρυ­ντι­κού του σύν­νο­μου βίου που αφορά σε δεκάδες εκκρε­μείς ποι­νι­κές υπο­θέ­σεις.

πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.