ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντώνης Καμπουράκης: «Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία συμφωνία, σύμβαση και ανάθεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής»

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Aντώνης Καμπουράκης

«Καμία συμ­φω­νία, καμία σύμ­βα­ση και καμία ανά­θε­ση, που υπέ­γρα­ψε ή θα υπο­γρά­ψει η απερ­χό­με­νη δη­μο­τι­κή αρχή από την 2α Ιου­νί­ου 2019 και μετά, δεν θα γίνει απο­δε­κτή από τη νέα δη­μο­τι­κή αρχή, που ανα­λαμ­βά­νει κα­θή­κο­ντα την 1η Σε­πτεμ­βρί­ου 2019» δή­λω­σε χθες στην “δη­μο­κρα­τι­κή” ο νέος δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης.

Αφορ­μή για την δή­λω­ση του κ. Κα­μπου­ρά­κη, απο­τέ­λε­σε η δια­πί­στω­ση ότι ενώ έχει εκ­φρά­σει σα­φέ­στα­τα το αί­τη­μά του αυτό και εγ­γρά­φως και προ­φο­ρι­κά στην απερ­χό­με­νη δη­μο­τι­κή αρχή, δια­πι­στώ­νει ότι τόσο σε επί­πε­δο Δήμου Ρόδου όσο και σε επί­πε­δο δη­μο­τι­κών εται­ρειών, λαμ­βά­νο­νται απο­φά­σεις, τις συ­νέ­πειες, τα απο­τε­λέ­σμα­τα και τις δε­σμεύ­σεις των οποί­ων θα κλη­θεί να δια­χει­ρι­στεί ο ίδιος και οι συ­νερ­γά­τες του, ανα­λαμ­βά­νο­ντας πο­λι­τι­κές και οι­κο­νο­μι­κές δε­σμεύ­σεις, ερή­μην του, παρά τη σαφή εντο­λή του εκλο­γι­κού σώ­μα­τος.

«Η διοί­κη­ση έχει συ­νέ­χεια, αυτό είναι δε­δο­μέ­νο, από εκεί και πέρα όμως, πρέ­πει να γίνει κα­τα­νοη­τό, ότι δεν θα επι­τρέ­ψω να κα­κο­ποι­η­θεί η εκ­πε­φρα­σμέ­νη βού­λη­ση των πο­λι­τών του νη­σιού, όπως αυτή απο­τυ­πώ­θη­κε στην κάλπη, για μια νέα αντί­λη­ψη στην πο­λι­τι­κή δια­χεί­ρι­ση των δη­μο­τι­κών μας πραγ­μά­των. Η εντο­λή ήταν σαφής, όμως δεν φαί­νε­ται να έχει γίνει κα­τα­νοη­τή» δή­λω­σε ο κ. Κα­μπου­ρά­κης.

Εν­δει­κτι­κή της στά­σε­ως της δη­μο­τι­κής αρχής ένα­ντι ση­μα­ντι­κών θε­μά­των, που θα κλη­θεί να δια­χει­ρι­στεί ο νέος δή­μαρ­χος Ρόδου, είναι και η από­φα­σή της να φέρει προς συ­ζή­τη­ση στην αυ­ρια­νή συ­νε­δρί­α­ση του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, το θέμα της χο­ρή­γη­σης και νέας, 8μηνης πα­ρα­τά­σε­ως, για την υλο­ποί­η­ση των έργων της εται­ρεί­ας “Ήχος και Φως ΑΕ” στον ομώ­νυ­μο αν­θό­κη­πο, αφού προη­γή­θη­καν δύο προη­γού­με­νες 4μηνης διάρ­κειας κι ενώ η δεύ­τε­ρη λήγει την 31η Αυ­γού­στου 2019, μια μέρα πριν ανα­λά­βει κα­θή­κο­ντα η νέα δη­μο­τι­κή αρχή.

Το θέμα, που αφορά στην υλο­ποί­η­ση της σύμ­βα­σης πα­ρα­χώ­ρη­σης της χρή­σης και εκ­με­τάλ­λευ­σης του οπτι­κο­α­κου­στι­κού θε­ά­μα­τος στον αν­θό­κη­πο, που υπε­γρά­φη την 28η Φε­βρουα­ρί­ου 2018, αφού το προ­σχέ­διό της εγκρί­θη­κε, μετά από εξο­νυ­χι­στι­κό έλεγ­χο του Ελεγ­κτι­κού Συ­νε­δρί­ου, δεν είναι απλό.

Δεν αφορά συ­γκε­κρι­μέ­να μόνο στην υλο­ποί­η­ση των έργων, που όφει­λαν σύμ­φω­να με την σύμ­βα­ση να έχουν ολο­κλη­ρω­θεί εντός δια­στή­μα­τος 10 μηνών από την υπο­γρα­φή, αλλά έχει και οι­κο­νο­μι­κό αντι­κεί­με­νο.

Ει­δι­κό­τε­ρα σύμ­φω­να με τα όσα προ­βλέ­πο­νται στην σύμ­βα­ση, η επέν­δυ­ση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ θα υλο­ποι­η­θεί με ίδια συμ­με­το­χή της εται­ρεί­ας ύψους 375.000 ευρώ και δά­νειο ύψους από 900.000 ευρώ έως 1.125.000 ευρώ.

Το κα­τα­βλη­τέο στον Δήμο Ρόδου ετή­σιο μί­σθω­μα ορί­ζε­ται στο ποσό των 85.000 ευρώ και κα­τα­βάλ­λε­ται στο πρώτο 10ήμερο κάθε τρι­μή­νου επι­βα­ρυ­νό­με­νο και με χαρ­τό­ση­μο και ΟΓΑ 3,6%, ανα­προ­σαρ­μό­ζε­ται ετη­σί­ως, ενώ επι­πρό­σθε­τα η εται­ρεία θα πρέ­πει να κα­τα­βά­λει το ποσό των 20.000 ευρώ ένα­ντι του ελά­χι­στου εγ­γυ­η­μέ­νου τζί­ρου της ύψους 1.000.000 ευρώ ανά έτος (2% επί του τζί­ρου).

Σε πε­ρί­πτω­ση μη έγκαι­ρης κα­τα­βο­λής του μι­σθώ­μα­τος και του οι­κο­νο­μι­κού ανταλ­λάγ­μα­τος προ­βλέ­πε­ται προ­σαύ­ξη­ση σε πο­σο­στό 2,5%.

Σε πε­ρί­πτω­ση επι­πλέ­ον μη τή­ρη­σης του αυ­στη­ρού χρο­νο­δια­γράμ­μα­τος προ­βλέ­πε­ται κα­τά­πτω­ση της εγ­γυ­η­τι­κής επι­στο­λής και κα­ταγ­γε­λία της συμ­βά­σε­ως.

Η εται­ρεία σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που έχουν δια­βι­βα­στεί αρ­μο­δί­ως και κα­τό­πιν αι­τή­σε­ώς του στον νέο δή­μαρ­χο Ρόδου από την δη­μο­τι­κή αρχή, δεν έχει υπάρ­ξει συ­νε­πής στις οι­κο­νο­μι­κές της υπο­χρε­ώ­σεις, όπως αυτές απορ­ρέ­ουν από την σύμ­βα­ση πα­ρα­χώ­ρη­σης.

Το ένα θέμα έτσι, που γεν­νά­ται είναι, αν θα πρέ­πει πρώτα να εξα­σφα­λι­στεί η εξό­φλη­ση των οφει­λών της και ακο­λού­θως να εξε­τα­στεί η χο­ρή­γη­ση πα­ρα­τά­σε­ως ή όχι και επι­πλέ­ον αν τη­ρού­νται επα­κρι­βώς οι προ­βλέ­ψεις της συμ­βά­σε­ως όπως αυτές εγκρί­θη­καν από το Ελεγ­κτι­κό Συ­νέ­δριο.

Η επι­στο­λή του

δη­μάρ­χου Ρόδου

Την 3η Οκτω­βρί­ου του 2018 ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χα­τζη­διά­κος απέ­στει­λε στην εται­ρεία ει­δι­κού σκο­πού “Ήχος και Φως ΑΕ”, που έχει μι­σθώ­σει τον ομώ­νυ­μο αν­θό­κη­πο, επι­στο­λή προει­δο­ποιώ­ντας με κυ­ρώ­σεις αν δεν τη­ρή­σει στο ακέ­ραιο τις προ­θε­σμί­ες υλο­ποί­η­σης του έργου.

Στο έγ­γρα­φο ζη­τού­σε ει­δι­κό­τε­ρα ενη­μέ­ρω­ση για την πο­ρεία των ερ­γα­σιών του Οπτι­κο­α­κου­στι­κού Θε­ά­μα­τος στο Δη­μο­τι­κό Αν­θό­κη­πο Πλα­τεί­ας Ρί­μι­νι (πρώην “ΗΧΟΣ & ΦΩΣ”) καθώς και εάν τα προ­βλε­πό­με­να ανα­γκαία και εν­δει­κτι­κά έργα του Δη­μο­τι­κού Αν­θό­κη­που, σύμ­φω­να με το συ­νημ­μέ­νο στην ορι­στι­κή με­λέ­τη Χρο­νο­διά­γραμ­μα Εκτέ­λε­σης Ερ­γα­σιών και βάσει του άρ­θρου 9 της από 28/02/2018 υπο­γραμ­μέ­νης σύμ­βα­σης πα­ρα­χώ­ρη­σης, πρό­κει­ται να ολο­κλη­ρω­θούν το Δε­κέμ­βριο του 2018.

‏Υπεν­θύ­μι­ζε δε ό,τι βάσει του άρ­θρου 9 της Σύμ­βα­σης Πα­ρα­χώ­ρη­σης, σε πε­ρί­πτω­ση πα­ρά­βα­σης της τή­ρη­σης του χρο­νο­δια­γράμ­μα­τος, με υπαι­τιό­τη­τα του Φορέα Δια­χεί­ρι­σης θα επέρ­χο­νται σε βάρος του οι­κο­νο­μι­κές κυ­ρώ­σεις που ανέρ­χο­νται στο 1/12 του οφει­λό­με­νου ποσού του ετή­σιου μι­σθώ­μα­τος (1/12 X 85.000 €) και εγ­γυ­η­μέ­νου ανταλ­λάγ­μα­τος (1/12 X 20.000 €) για κάθε μήνα κα­θυ­στέ­ρη­σης και ο Δήμος Ρόδου σω­ρευ­τι­κά προς τις οι­κο­νο­μι­κές κυ­ρώ­σεις δι­καιού­ται να ζη­τή­σει την άμεση κα­τά­πτω­ση του συ­νό­λου της Εγ­γυ­η­τι­κής Επι­στο­λής καλής εκτέ­λε­σης των έργων και την κα­ταγ­γε­λία της σύμ­βα­σης.

‏Εκτός των άλλων, όπως τό­νι­ζε, ανέ­με­νε την απά­ντη­ση της εται­ρεί­ας για να ενη­με­ρώ­σει και το Τμήμα Προ­σό­δων της Δ/νσης Οικ/κών Υπη­ρε­σιών ως αρ­μό­διο για τη βε­βαί­ω­ση του οι­κο­νο­μι­κού ανταλ­λάγ­μα­τος 2% επί του τζί­ρου, με ελά­χι­στο εγ­γυ­η­μέ­νο το ποσό των 20.000 €, αρχής γε­νο­μέ­νης από το πέρας του πρώ­του έτους πα­ρα­χώ­ρη­σης.

Η πρώτη πα­ρά­τα­ση

Την 30η Οκτω­βρί­ου 2018 το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο του Δήμου Ρόδου με την υπ’ αρίθμ. 1171/2018 από­φα­σή του απο­φά­σι­σε ομο­φώ­νως την πα­ρά­τα­ση προ­θε­σμί­ας ερ­γα­σιών της σύμ­βα­σης πα­ρα­χώ­ρη­σης της χρή­σης και εκ­με­τάλ­λευ­σης του οπτι­κο­α­κου­στι­κού θε­ά­μα­τος στο δη­μο­τι­κό αν­θό­κη­πο της πλα­τεί­ας Ρί­μι­νι Ρόδου.

Το θέμα είχε ει­ση­γη­θεί ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Ε. Χα­τζη­ιω­άν­νου. Εθεσε ει­δι­κό­τε­ρα υπόψη του Σώ­μα­τος την υπ’αριθ. 2/63650/19-10-2018 ει­σή­γη­ση της Δ/νσης Με­σαιω­νι­κής Πόλης και Μνη­μεί­ων, στην οποία πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται αυ­τού­σια η με αρίθμ. πρωτ. 60908/9-10-2018 αί­τη­ση της η ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ A. Ε. με την οποία ζη­τή­θη­κε πα­ρά­τα­ση της προ­θε­σμί­ας ολο­κλή­ρω­σης των προ­θε­σμιών κατά τέσ­σε­ρις (4) μήνες ήτοι έως τις 30/04/2019, για τους πα­ρα­κά­τω λό­γους:

«Λόγω της κα­λο­και­ρι­νής πε­ριό­δου η πρό­σβα­ση στο χώρο ερ­γα­σιών και στον πε­ρι­βάλ­λο­ντα χώρο της τά­φρου ήταν αρ­κε­τά δύ­σκο­λη έως αδύ­να­τη, με απο­τέ­λε­σμα τη δια­κο­πή των ερ­γα­σιών κατά τη συ­γκε­κρι­μέ­νη χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο.

Σύμ­φω­να με τη με­λέ­τη κη­πο­τε­χνι­κής δια­μόρ­φω­σης, με την οποία θέ­λου­με να ανα­δεί­ξου­με το δη­μο­τι­κό αν­θό­κη­πο σε ση­μείο ανα­φο­ράς, εκτι­μού­με ότι ο χρό­νος υλο­ποί­η­σης (φυ­τεύ­σεις – δια­μορ­φώ­σεις) θα πρέ­πει να προ­σαρ­μο­σθεί κα­τάλ­λη­λα ώστε να βελ­τι­στο­ποι­η­θεί το ανα­με­νό­με­νο απο­τέ­λε­σμα και να γί­νουν οι φυ­τεύ­σεις και η αρ­χι­κή ανά­πτυ­ξη των φυτών την ιδα­νι­κή πε­ρί­ο­δο ανά­λο­γα με το είδος τους και τη χρήση τους».

Η δεύ­τε­ρη πα­ρά­τα­ση

Το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο την 27η Μαρ­τί­ου 2019 με την υπ’ αρίθμ. 328/209 από­φα­ση, που ελή­φθη κατά πλειο­ψη­φία, απο­φά­σι­σε την χο­ρή­γη­ση νέας πα­ρά­τα­σης στο έργο.

Ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Ε.Χα­τζη­ϊ­ω­άν­νου ει­ση­γού­με­νος το θέμα, έθεσε υπόψη του Σώ­μα­τος την υπ’ αριθ. πρωτ. 2/13869/2019 ει­σή­γη­ση της Δ/νσης Με­σαιω­νι­κής Πόλης και Μνη­μεί­ων, η οποία πε­ρι­λαμ­βά­νει αυ­τού­σια την αρ. πρωτ. 13385/14-03-2019 αί­τη­ση της η ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ Α.Ε. με την οποία ζη­τή­θη­κε νέα πα­ρά­τα­ση της προ­θε­σμί­ας ολο­κλή­ρω­σης των προ­θε­σμιών κατά τέσ­σε­ρις μήνες ήτοι έως τις 31/08/2019.

Στην νέα αί­τη­σή της η εται­ρεία ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Λόγω των κακών και­ρι­κών συν­θη­κών (έντο­νων και συ­χνών βρο­χο­πτώ­σε­ων) τους τε­λευ­ταί­ους τέσ­σε­ρις μήνες, προ­κλή­θη­καν κα­θυ­στε­ρή­σεις στην εξέ­λι­ξη των ερ­γα­σιών στον πε­ρι­βάλ­λο­ντα χώρο, καθώς οι πε­ρισ­σό­τε­ρες από αυτές δεν εν­δεί­κνυ­ται ή είναι αδύ­να­το να πραγ­μα­το­ποιού­νται σε συν­θή­κες βρο­χής ή αυ­ξη­μέ­νης υγρα­σί­ας. Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, δεν μπο­ρού­σαν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι εκ­σκα­φές των κε­ντρι­κών δι­κτύ­ων του πε­ρι­βάλ­λο­ντος χώρου με απο­τέ­λε­σμα να μην μπο­ρούν να προ­χω­ρή­σουν και οι δια­μορ­φώ­σεις των τε­λι­κών δα­πέ­δων στους δια­δρό­μους του πάρ­κου. Οι ερ­γα­σί­ες για τα κε­ντρι­κά δί­κτυα βρί­σκο­νται ακόμα σε εξέ­λι­ξη. Ακόμη, δεν μπο­ρού­σαν να ολο­κλη­ρω­θούν οι μο­νώ­σεις των κε­λυ­φών των υπό­σκα­φων κτη­ρί­ων όπως και οι επι­χώ­σεις τους. Γι’ αυτό το λόγο δεν ξε­κί­νη­σαν και οι ερ­γα­σί­ες της επί­στρω­σης των δα­πέ­δων στα δώ­μα­τα των υπό­σκα­φων κτη­ρί­ων. Επί­σης, υπήρ­ξε κα­θυ­στέ­ρη­ση στις ερ­γα­σί­ες απο­κα­τά­στα­σης-συ­ντή­ρη­σης αναλ­λη­μα­τι­κών τοι­χί­ων και στην επι­σκευή – δια­μόρ­φω­ση του υφι­στά­με­νου θερ­μο­κη­πί­ου, οι οποί­ες βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη. Οι ερ­γα­σί­ες επι­σκευ­ής και απο­κα­τά­στα­σης του υφι­στά­με­νου θε­ά­τρου και της με­ταλ­λι­κής πε­ρί­φρα­ξης δια­κό­πτο­νταν συ­νε­χώς λόγω των και­ρι­κών συν­θη­κών… Τέλος, λόγω των και­ρι­κών συν­θη­κών δεν κα­τέ­στη δυ­να­τό να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το σύ­νο­λο των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων δο­κι­μών για τον οπτι­κο­α­κου­στι­κό εξο­πλι­σμό του ηχο­ρό­μα­τος, οι οποί­ες δο­κι­μές θα ολο­κλη­ρω­θούν εντός του Μαρ­τί­ου (υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση καλών και­ρι­κών συν­θη­κών). Με βάση τα απο­τε­λέ­σμα­τα των δο­κι­μών, θα γίνει η ορι­στι­κή επι­λο­γή και πα­ραγ­γε­λία του οπτι­κο­α­κου­στι­κού εξο­πλι­σμού. Στη συ­νέ­χεια, ο απαι­τού­με­νος χρό­νος πα­ρά­δο­σης του εξει­δι­κευ­μέ­νου οπτι­κο­α­κου­στι­κού εξο­πλι­σμού είναι τρεις μήνες και ο απαι­τού­με­νος χρό­νος εγκα­τά­στα­σης και προ­γραμ­μα­τι­σμού ένας μήνας».

Η νέα αί­τη­ση για πα­ρά­τα­ση

Η Διεύ­θυν­ση Με­σαιω­νι­κής Πόλης με την αρ. Πρωτ: 2/39044/ 22-07-2019 θε­τι­κή ει­σή­γη­ση της προς το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο, που θα εξε­τα­στεί αύριο, γνω­μο­δο­τεί υπέρ της χο­ρή­γη­σης νέας πα­ρα­τά­σε­ως ως την 31η Απρι­λί­ου 2020 σε ικα­νο­ποί­η­ση του με αρ. 2/37937/16-07-2019 αι­τή­μα­τος της ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ Α.Ε.

Στο νέο έγ­γρα­φο της εται­ρεί­ας ανα­φέ­ρε­ται με­τα­ξύ άλλων ότι κυ­ρί­αρ­χο στοι­χείο της Τε­χνι­κής Έκ­θε­σης είναι ότι η λο­γι­κή της ανα­βί­ω­σης του κήπου έχει όλα τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά που χα­ρα­κτη­ρί­ζουν ένα θε­μα­τι­κό πάρκο και αρ­κε­τές πα­ρεμ­βά­σεις που πε­ριε­γρά­φη­καν στη Τε­χνι­κή Έκ­θε­ση αφο­ρούν και στην συμ­μόρ­φω­ση με τις προ­δια­γρα­φές που τί­θε­νται από το νο­μο­θε­τι­κό κα­θε­στώς που διέ­πει τη λει­τουρ­γία των θε­μα­τι­κών πάρ­κων (Κ. Υ.Α. 16793/23.02.2009).

Στο πλαί­σιο της λει­τουρ­γί­ας ως θε­μα­τι­κό πάρκο θα πρέ­πει -με­τα­ξύ άλλων- υπο­χρε­ω­τι­κά να υπάρ­χει δυ­να­τό­τη­τα στάθ­μευ­σης με­γά­λων οχη­μά­των (πούλ­μαν). Σύμ­φω­να με το άρθρο 3 πα­ρά­γρα­φος 2β της σύμ­βα­σης, ο Δήμος Ρόδου έχει ανα­λά­βει την υπο­χρέ­ω­ση εκ­πό­νη­σης με­λέ­της από τη Διεύ­θυν­ση Τε­χνι­κών Έργων και Υπο­δο­μών του, για τη δια­μόρ­φω­ση του χώρου στάθ­μευ­σης της πλα­τεί­ας Ρί­μι­νι που θα συμ­βά­λει στην ασφα­λή και ομαλή πρό­σβα­ση στο χώρο του θε­ά­μα­τος, την οποία μετά την έγκρι­σή της από το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο θα υλο­ποι­ή­σει. Ο Δήμος Ρόδου έχει κάνει σχε­τι­κές ενέρ­γειες και έχει εγκρί­νει με την 429/2019 από­φα­ση του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου τη με­λέ­τη του έργου “Δια­μόρ­φω­ση του χώρου έμπρο­σθεν του Ήχος και Φως” και η οι­κο­νο­μι­κή υπη­ρε­σία του Δήμου Ρόδου με την από­φα­ση ανά­λη­ψης υπο­χρέ­ω­σης με αρ. πρωτ. 790/14-04-2019 ενέ­κρι­νε τη δα­πά­νη και τη δέ­σμευ­ση πί­στω­σης ύψους 74.400 ευρώ σε βάρος της πί­στω­σης του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού εξό­δων 2019 του Δήμου Ρόδου. Όμως τα έργα υλο­ποί­η­σης της δια­μόρ­φω­σης του χώρου στάθ­μευ­σης δεν έχουν ξε­κι­νή­σει καθώς απαι­τού­νται πριν την έναρ­ξη ερ­γα­σιών πρό­σθε­τες ενέρ­γειες, όπως η έκ­δο­ση των απαι­τού­με­νων απο­φά­σε­ων για την αλ­λα­γή του χώρου στάθ­μευ­σης, η δια­δι­κα­σία δη­μο­πρά­τη­σης, η επι­λο­γή ανα­δό­χου κλπ…

Επι­πρό­σθε­τα, η σύν­δε­ση του κε­ντρι­κού δι­κτύ­ου απο­χέ­τευ­σης και όμ­βριων του θε­μα­τι­κού πάρ­κου έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί να γίνει κατά τη φάση της δια­μόρ­φω­σης του χώρου στάθ­μευ­σης, σε συ­νερ­γα­σία της Ήχος και Φως Α.Ε. με τον ανά­δο­χο του έργου “Δια­μόρ­φω­ση του χώρου έμπρο­σθεν του Ήχος και Φως”, έτσι ώστε να πε­ριο­ρι­στεί η όχλη­ση προς τους κα­τοί­κους και τους επι­σκέ­πτες της πόλης, να μη γί­νουν επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες ερ­γα­σί­ες εκ­σκα­φών οι οποί­ες εν­δε­χο­μέ­νως να επι­βα­ρύ­νουν το ρι­ζι­κό σύ­στη­μα των Φίκων και να πε­ριο­ρι­στεί το κό­στος για τις υπη­ρε­σί­ες του Δήμου Ρόδου. Οι ερ­γα­σί­ες για το κε­ντρι­κό δί­κτυο απο­χέ­τευ­σης και όμ­βριων εντός του θε­μα­τι­κού πάρ­κου έχουν ολο­κλη­ρω­θεί με τις ανα­μο­νές να βρί­σκο­νται στο όριο της πε­ρί­φρα­ξης επί της οδού Πα­πά­γου και ανα­μέ­νου­με την έναρ­ξη ερ­γα­σιών του έργου “Δια­μόρ­φω­ση του χώρου έμπρο­σθεν του Ήχος και Φως” προ­κει­μέ­νου να συ­νε­χι­στούν οι ερ­γα­σί­ες δια­σύν­δε­σης με το δί­κτυο της πόλης στον χώρο στάθ­μευ­σης.

Επι­πρό­σθε­τα το­νί­ζει ότι υπήρ­ξαν κα­θυ­στε­ρή­σεις στην έκ­δο­ση αδειών για ερ­γα­σί­ες εκ­σκα­φών για την εγκα­τά­στα­ση ηλε­κτρο­μη­χα­νο­λο­γι­κών δι­κτύ­ων εντός του θε­μα­τι­κού πάρ­κου και ότι θα εκτε­λε­στούν αμέ­σως μετά το πέρας της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου ώστε να μην προ­κλη­θεί όχλη­ση στους χι­λιά­δες επι­σκέ­πτες της Με­σαιω­νι­κής τά­φρου και του πα­λα­τιού.

Η Διεύ­θυν­ση Με­σαιω­νι­κής Πόλης, εγκρί­νει θε­τι­κά την πα­ρά­τα­ση επι­κα­λού­με­νη τις δια­τά­ξεις του άρ­θρου 147 Ν. 4412/2016 που αφορά τις Δη­μό­σιες Συμ­βά­σεις Έργων, Προ­μη­θειών και Υπη­ρε­σιών όταν η συ­γκε­κρι­μέ­νη επέν­δυ­ση, φέ­ρε­ται να υπά­γε­ται στο νόμο 4413/2016, που αφορά Ανά­θε­ση και εκτέ­λε­ση συμ­βά­σε­ων πα­ρα­χώ­ρη­σης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.