Παραδόθηκε η μελέτη για το πάρκο του Ροδινιού

Παραδόθηκε στο δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά από την επιτροπή που είχε συγκροτηθεί, η μελέτη που εκπονήθηκε για την αναβάθμιση το πάρκου του Ροδινιού.
Θα ακολουθήσει διαβούλευση προκειμένου να κατατεθούν και άλλες προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος.
Αφού αξιολογηθούν και οι νέες προτάσεις η δημοτική αρχή θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει ώστε να γίνει ξανά πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας η κοιλάδα του Ροδινιού.
Σημειώνεται, πάντως, με την ευκαιρία ότι εδώ και δεκαετίες εκπονούνται μελέτες για το Ροδίνι αλλά ο Δήμος παραμένει στις μελέτες για τις οποίες δαπανώνται μάλιστα αρκετά χρήματα.
Η μικρή καταπράσινη κοιλάδα, διατηρεί την ομορφιά της αλλά έχει και δεκάδες προβλήματα που περιγράφονται στη μελέτη που κατατέθηκε στο δήμαρχο.
Μπορεί να έγιναν παρεμβάσεις, σε ορισμένα τμήματα του πάρκου από το προσωπικό της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ αλλά δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγράφηκαν από τα μέλη της επιτροπής και περιγράφονται στην μελέτη θα πρέπει να εξευρεθούν πόροι.
Επίσης κρίνεται απαραίτητο να συσταθεί ένας φορέας που θα έχει την ευθύνη διαχείρισης του πάρκου.
Για να γίνει ξανά επισκέψιμο το πάρκο τα μέλη της επιτροπής έκριναν πως θα πρέπει να διεξάγονται σε αυτό διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η κοιλάδα θα πρέπει να γίνει ξανά επισκέψιμη και για τους τουρίστες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του τόπου μας δηλαδή με τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες.
Κρίθηκε επίσης επιβεβλημένο να φυλάσσεται ο χώρος προκειμένου να μη προκαλούνται φθορές.
«Παραδώσαμε τη μελέτη στο δήμαρχο. Προτείνουμε τη σύσταση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης που θα διαχειρίζεται το πάρκο του Ροδινιού. Με την υπογραφή μιας σύμβασης με το Δήμο Ρόδου η εταιρεία θα τεθεί σε λειτουργία και θα αναπτύξει διάφορες δράσεις» , δήλωσε το μέλος της Επιτροπής κ. Δ. Γρηγοριάδης.
Η διοίκηση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ποικίλες δράσεις, να ιδρύσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμη και ένα μικρό εκθετήριο με παραδοσιακά προϊόντα προκειμένου να συγκεντρώσει πόρους για την αναβάθμιση του πάρκου.