ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Run Greece: Φινάλε στη Ρόδο, τελικός στην Αθήνα

news room 4 λεπτά ανάγνωση
RUN GREECE ΡΟΔΟΣ

Και το 2019 το Run Greece θα συμ­με­τά­σχει στο Μαρα­θώ­νιο Αθήνας με τους καλύ­τε­ρους εκπρο­σώ­πους του.

Ο ΣΕΓΑΣ διε­ξά­γει και φέτος τον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE “ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 3χλμ ERGO”, κατά τη διάρ­κεια διε­ξα­γω­γής της διορ­γά­νω­σης του Μαρα­θω­νίου Αθήνας, την Κυριακή 10 Νοεμ­βρίου 2019. Η εκκί­νηση του αγώνα δίνεται επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Ζαχάρωφ, ακριβώς στο 39,195χλμ της Αυθε­ντι­κής Μαρα­θώ­νιας Δια­δρο­μής, ενώ ο αγώνας τερ­μα­τί­ζει στο Πανα­θη­ναϊκό Στάδιο.

Θυμί­ζουμε, ότι ο τελευ­ταίος αγώνας του Run Greece που θα δώσει πρό­κριση στον τελικό της Αθήνας, θα διε­ξα­χθεί στη Ρόδο, στις 13 Οκτω­βρίου και ενώ θα έχουν προη­γη­θεί οι άλλοι δύο αγώνες του φθι­νο­πω­ρι­νού «σκέλους» της διορ­γά­νω­σης, σε Αλε­ξαν­δρού­πολη και Πάτρα.

Στον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE δικαί­ωμα συμ­με­το­χής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προ­κρί­θη­καν από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ κάθε αγώνα της σειράς RUN GREECE του τρέ­χο­ντος έτους σύμφωνα με τις παρα­κάτω προ­ϋ­πο­θέ­σεις:

  1. Να είναι κάτοι­κοι της σχε­τι­κής Περι­φέ­ρειας στην οποία ανήκει η Πόλη διε­ξα­γω­γής εκάστου αγώνα RUN GREECE για διά­στημα μεγα­λύ­τερο (ή του­λά­χι­στο) των 12 μηνών από την ημέρα διε­ξα­γω­γής του αγώνα της πόλης (υπο­βάλ­λε­ται σχετική υπεύ­θυνη δήλωση).
  2. Να έχουν συμπλη­ρώ­σει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του ΤΕΛΙΚΟΥ RGR, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμ­βρίου του έτους διε­ξα­γω­γής του.
  3. Να έχουν κατα­τα­γεί σε θέση πρό­κρι­σης, ανά ηλι­κιακή κατη­γο­ρία, σ’ έναν αγώνα 5χλμ της σειράς RUN GREECE του τρέ­χο­ντος έτους σύμφωνα με τον παρα­κάτω πίνακα:
Ηλι­κιακή Κατη­γο­ρία Αριθμός Προ­κρι­νό­με­νων Ανδρών Αριθμός Προ­κρι­νό­με­νων Γυναι­κών
18 – 34 4 4
35 – 39 1 1
40 – 44 1 1
45 – 49 1 1
50 – 54 1 1
55 – 59 1 1
60 + 1 1
     
Σύνολο 10 10

 

  1. Οι προ­κρι­νό­με­νοι θα πρέπει να έχουν συμ­με­τά­σχει σε μια από τις παρα­κάτω αγω­νι­στι­κές δια­δρο­μές που είναι μετρη­μέ­νες και πιστο­ποι­η­μέ­νες από IAAF/ΑIMS και ΣΕΓΑΣ και να πληρούν τις παρα­πάνω προ­ϋ­πο­θέ­σεις:
  • Run Greece, Λάρισα – 5km, (10km) *
  • Run Greece, Ηρά­κλειο – 5km, (10km) *
  • Run Greece, Καστο­ριά – 5km, (10km) *
  • Run Greece, Ιωάν­νινα – 5km, (10km) *
  • Run Greece, Αλε­ξαν­δρού­πολη – 5km, (10km) *
  • Run Greece, Ρόδος – 5km, (10km) *
  • Run Greece, Πάτρα – 5km, (10km) *

 

* Αν σε μια από τις ηλι­κια­κές κατη­γο­ρίες του αγώνα των 5 χλμ. δεν υπάρχει απο­δε­δειγ­μένα καμία συμ­με­τοχή που καλύ­πτει τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­με­το­χής, τότε ο προκρινόμενος-μένη θα συμπλη­ρώ­νε­ται από την αντί­στοιχη ηλι­κιακή κατη­γο­ρία του αγώνα των 10 χλμ. και αν δεν υπάρχει και εκεί, από την αμέσως προη­γού­μενη ηλι­κιακή κατη­γο­ρία του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ή 10χλμ (εφόσον υπάρχει), κατά σειρά ηλικίας (από τη μεγα­λύ­τερη ηλικία προς τη μικρό­τερη της κατη­γο­ρίας) και εναλλάξ από τα 5 χλμ και 10χλμ, εφόσον πληροί τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις συμ­με­το­χής.

Το συντο­νι­σμό των ομάδων ανά Περι­φέ­ρεια, τις δηλώ­σεις συμ­με­το­χής, όλες τις σχε­τι­κές δια­δι­κα­σίες, όλα τα σχετικά με τη μετα­κί­νηση, διαμονή και δια­τροφή, καθώς και οτι­δή­ποτε έχει σχέση με τη συμ­με­τοχή των ομάδων στον Τελικό Αγώνα Run Greece έχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε Περι­φέ­ρειας.

Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δηλωθεί και να συμ­με­τέ­χει εάν δεν έχει προ­κρι­θεί σύμφωνα με τις παρα­πάνω προ­ϋ­πο­θέ­σεις.

Θα διε­ξα­χθεί ένας αγώνας 3χλμ που θα συμ­με­τά­σχουν όλες οι παρα­πάνω ανα­φε­ρό­με­νες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχω­ρι­στή κατά­ταξη Ανδρών και Γυναι­κών χωρίς ηλι­κια­κές κατη­γο­ρίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναί­κες).

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών – Γυναι­κών), είναι 70 βαθμοί, όσο και το σύνολο των συμ­με­τε­χό­ντων (70 Άνδρες και 70 Γυναί­κες). Στη συνέ­χεια για κάθε επόμενο τερ­μα­τί­σα­ντα, οι βαθμοί θα μειώ­νο­νται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροι­σμα των βαθμών των τερ­μα­τι­σά­ντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναι­κών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατά­ταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναι­κών.

Στον πρώτο νικητή-νικήτρια της Γενικής Κατά­τα­ξης Ανδρών και Γυναι­κών θα απο­νε­μη­θούν κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα, στον δεύτερο-δεύτερη μετάλ­λιο και δίπλωμα και στον τρίτο-τρίτη μετάλ­λιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμ­με­τέ­χο­ντες θα απο­νε­μη­θεί ανα­μνη­στικό μετάλ­λιο.

Ο ΣΕΓΑΣ με την αρωγή του Χορηγού του Αγώνα Δρόμου 3χλμ, της ERGO Ασφα­λι­στι­κής, θα φρο­ντί­σει για τη μετα­κί­νηση, διαμονή και δια­τροφή (full board) των δρομέων που θα συμ­με­τά­σχουν, ανα­λαμ­βά­νο­ντας και τα σχετικά έξοδα.  Κάθε ομάδα θα απο­τε­λεί­ται το ανώτερο από 10 άνδρες και 10 Γυναί­κες και 1 συνοδό-συντονιστή.

ΓΕΝΙΚΑ

Οι συμ­με­τέ­χο­ντες θα μετα­βαί­νουν στο χώρο εκκί­νη­σης του Αγώνα με ευθύνη του συνοδού-επικεφαλής της Ομάδας.  Θα πρέπει να βρί­σκο­νται εκεί του­λά­χι­στον μια ώρα πριν από την εκκί­νηση, δηλαδή στις 09.35πμ.

Οι συμ­με­τέ­χο­ντες θα πρέπει να παρα­δώ­σουν την τσάντα με τον ιμα­τι­σμό τους του­λά­χι­στον 30 λεπτά πριν από την εκκί­νηση του αγώνα.  Η παρά­δοση γίνεται μόνο στον ειδικά δια­μορ­φω­μένο χώρο που έχει οριστεί από την Οργα­νω­τική Επι­τροπή.  Απα­ραί­τητα θα πρέπει να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η τσάντα που τους παρα­δό­θηκε. Η παρά­δοση της τσάντας στους κατό­χους δρομείς θα γίνεται μετά τον τερ­μα­τι­σμό τους στον ειδικά δια­μορ­φω­μένο χώρο του Πανα­θη­ναϊ­κού Σταδίου (χώρος elite αθλητών), με την επί­δειξη του αριθμού συμ­με­το­χής τους.

Το αργό­τερο 15 λεπτά πριν από την εκκί­νηση, δηλαδή στις 10.20πμ, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκί­νη­σης. Οι δρομείς θα τοπο­θε­τη­θούν στην γραμμή εκκί­νη­σης με ευθύνη των διορ­γα­νω­τών.

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να αγω­νι­στούν υπο­χρε­ω­τικά με το T-Shirt που θα τους δώσει η διορ­γά­νωση σε συνερ­γα­σία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε περιο­χής.

Θα υπάρ­χουν ζώνες ηλε­κτρο­νι­κού ελέγχου και χρο­νο­μέ­τρη­σης στην εκκί­νηση και τον τερ­μα­τι­σμό, καθώς και πιθανώς σε ενδιά­μεσα σημεία της δια­δρο­μής για την κατα­γραφή των ενδιά­με­σων χρόνων.  Όποιος δρομέας δεν έχει ηλε­κτρο­νική ένδειξη στην εκκί­νηση, στον τερ­μα­τι­σμό καθώς και σε όλες τις ενδιά­με­σες ζώνες ελέγχου του αγώνα, θα ακυ­ρώ­νε­ται.

Οι δρομείς με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξε­τα­σθεί ιατρι­κώς πριν από τους αγώνες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.