ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hurriyet: Ο Τσίπρας προσπάθησε πολύ να εκδώσει τους «8» στην Τουρκία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας Ερντογαν

«Ο Ερ­ντο­γάν και ο Τσί­πρας θα μι­λή­σουν για τους φυ­γό­δι­κους Τούρ­κους στρα­τιω­τι­κούς στους οποί­ους χο­ρη­γή­θη­κε άσυλο, πα­ρό­τι είχαν επι­χει­ρή­σει να ανα­τρέ­ψουν την κυ­βέρ­νη­ση μέσω πρα­ξι­κο­πή­μα­τος τον Ιού­λιο του 2016. Η Τουρ­κία ήταν αρ­κε­τά σί­γου­ρη ότι ο Τσί­πρας προ­σπά­θη­σε σκλη­ρά να ανα­στρέ­ψει την κα­τά­στα­ση και να τους εκ­δώ­σει», ανα­φέ­ρει σε άρθρο του δη­μο­σιο­γρά­φος της εφη­με­ρί­δας Hurriyet ενό­ψει της επί­σκε­ψης του πρω­θυ­πουρ­γού στην Άγκυ­ρα την Τρίτη και την Τε­τάρ­τη.

Ο αρ­θρο­γρά­φος εκ­θειά­ζει τον κ. Τσί­πρα για την πο­ρεία της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας, για το γε­γο­νός ότι παρά τις πε­ριό­δους έντα­σης με­τα­ξύ των δύο κρα­τών δεν «έκοψε» τις γραμ­μές επι­κοι­νω­νί­ας με την τουρ­κι­κή κυ­βέρ­νη­ση, αλλά και για το γε­γο­νός ότι ενέ­κρι­νε τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών, με την Τουρ­κία να χαι­ρε­τί­ζει την εξέ­λι­ξη.

«Ο Ερ­ντο­γάν, ο οποί­ος πραγ­μα­το­ποί­η­σε ιστο­ρι­κή επί­σκε­ψη στη Δυ­τι­κή Θράκη το 2017, θα θέσει σί­γου­ρα τα προ­βλή­μα­τα της ‘’τουρ­κι­κής’’ μειο­νό­τη­τας, ενώ ο Τσί­πρας θα απαι­τή­σει σί­γου­ρα την επα­να­λει­τουρ­γία της Θε­ο­λο­γι­κή Σχο­λής της Χάλ­κης» σχο­λιά­ζει ο αρ­θρο­γρά­φος Σερ­κάν Ντε­μιρ­τάς.

Το άρθρο ανα­φέ­ρε­ται ακόμα στα «ανε­πί­λυ­τα προ­βλή­μα­τα» με­τα­ξύ των δύο χωρών, σε δι­με­ρές και πε­ρι­φε­ρεια­κό επί­πε­δο, δη­λα­δή την αντι­πα­ρά­θε­ση στο Αι­γαίο και τη διέ­νε­ξη για τις έρευ­νες που διε­ξά­γει η Λευ­κω­σία για υδρο­γο­νάν­θρα­κες.

«Η απο­χώ­ρη­ση του τέως υπουρ­γού Άμυ­νας Πάνου Καμ­μέ­νου από το ελ­λη­νι­κό υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο δίνει σί­γου­ρα ελ­πί­δες για «ενι­σχυ­μέ­νες συ­νο­μι­λί­ες’» με­τα­ξύ των δύο χωρών» το­νί­ζε­ται ακόμη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.