Ειδήσεις

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το Μαξίμου άρση του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Στην προτελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αρκετά στελέχη και βουλευτές είχαν εκφράσει την αντίρρησή τους στο εμπάργκο που έχει επιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή για την «καρατόμηση» των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Από τα τέλη Ιουλίου υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της πλειοψηφίας δεν παρίστανται στα τηλεοπτικά πάνελ του ΣΚΑΙ και η σημερινή στάση της Ηρώδου Αττικού έδειξε πως αυτό θα συνεχιστεί, αφού σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως “η αποφασιστική αυτή στάση της κυβέρνησης, η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και η απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις προσπάθειες,  αυτή να συνδεθεί με την πολιτική αντιπαράθεση”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  οι ζυμώσεις σήμερα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ήταν συνεχείς με μερίδα βουλευτών να ετοιμάζει μια πιο συντεταγμένη κίνηση προς το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας σχετικά με την άρση του εμπάργκο. Οι βουλευτές αναμένεται με αφορμη την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ να ζητήσουν την «ανάκτηση του δημοσίου λόγου», χωρίς αποκλεισμούς, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «σε όλα τα δημοκρατικά μέσα, χωρίς εξαιρέσεις».

Στόχος τους είναι η «φωνή τους» να φτάσει μέχρι το Μαξίμου προκειμένου να επανεξεταστεί η κυβερνητική στρατηγική για το συγκεκριμένο ζήτημα, αν και γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγή στάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  την Τετάρτη θα συνεδριάσει και το υπουργικό Συμβούλιο.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου