Τοπικές Ειδήσεις

Τελέστηκε 40ήμερο μνημόσυνο για τον βορειοηπειρώτη Κ. Κατσίφα και στη Pόδο

Παρουσία πιστών, και βορειοηπειρωτών που ζουν στη Ρόδο τελέστηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στο οποίο παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Φλεβάρης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος, ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, και επικεφαλής της παράταξης της ΧΑ στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Ν. Αττιτής.
Για άλλη μια φορά, ο παπαΧρήστος, γνωστός και ως ο «παπάς των φτωχών» ήταν λάβρος κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ιδίως για τον τρόπο που, όπως είπε, αντιμετώπισε την δολοφονία του 35χρονου ομογενή.
«Ο Κωνσταντίνος προπηλακίστηκε άγρια, απειλήθηκε με προτεταμένα όπλα, υβρίστηκε, τα ιερά και τα όσιά του εκχυδαΐστηκαν από παραστρατιωτικούς χαφιέδες. Οι γονείς του κακοποιήθηκαν άγρια από ενόπλους κουκουλοφόρους καθ’ όν χρόνο διαρκούσε η καταδίωξή του. Μπροστά στη θέα της ξεσκισμένης σημαίας θόλωσε ο νους του αλλά πυροβολούσε μόνο στον αέρα. Έφυγε προς το βουνό, για να υπερασπιστεί τον Σταυρό. Θα μπορούσε να διαφύγει προς την Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε. Στάθηκε όρθιος κι έπεσε χαμογελώντας», είπε μεταξύ άλλων ο παπαΧρήστος, απευθυνόμενος στο ποίμνιο. Και συνέχισε λέγοντας: «Θα προστατέψουμε το δικαίωμα της εθνικής ελληνικής μειονότητας να υψώνει τη σημαία, εμείς, ο λαός και η εκκλησία, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση της ισοπέδωσης του ελληνισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαξιώνουν εντελώς τη δολοφονία του Έλληνα βορειοηπειρώτη και την τρομοκρατία που βιώνει η εθνική ελληνική μειονότητα στα χωριά της Βορείου Ηπείρου. Ζήτω η ορθοδοξία, ζήτω το έθνος, ζήτω η Μακεδονία μας», ενώ αναφέρθηκε και στους «άθεους που δεν έχουν μούτρα να πλησιάζουν σε τέτοιες εκδηλώσεις γιατί θα τους κράξουμε», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος.
Στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, οικοδόμος στο επάγγελμα, Έλληνας ομογενής από την Βόρεια Ήπειρο ηλικίας 35 ετών σκοτώθηκε στις 28/10/2018 σε επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες στη Βόρειο Ήπειρο κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Ο θάνατός του ήταν η αφορμή για διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκίνησε με την άρνηση των αλβανικών αρχών να παραδώσουν τη σορό του νεκρού για εξέταση από Έλληνα ιατροδικαστή. Η σορός επιστράφηκε πολύ αργότερα και κατόπιν αλλεπάλληλων επικλήσεων, στην οικογένεια του εκλιπόντος για ταφή.
Η κηδεία του έγινε στις 8 Νοεμβρίου κάτω από δρακόντεια μέτρα στις Βουλιαράτες και με πλήθος κόσμου από τον τοπικό πληθυσμό.
Το επόμενο Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, θα γίνει το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του Κ. Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.

Ενόψει του μνημόσυνου του δολοφονημένου από την αλβανική αστυνομία ομογενούς, οι αλβανικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία Αργυροκάστρου ανακοίνωσαν εμπάργκο στα σύνορα για περίπου 60 Έλληνες πολίτες που καταγράφηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια και δεν θα επιτραπεί η είσοδός τους στην Αλβανία, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.
Τα ονόματα όλων αυτών των ατόμων έχουν γίνει γνωστά σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στην αλβανική επικράτεια.
Μάλιστα, σύμφωνα με το himara.gr, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς θα βρίσκονται ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι ειδικές δυνάμεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΔΟΣ    04.12.2018 15:50

    Άλλο παιδιά να αγαπάς την πατρίδα σου και άλλο να μισείς όλους τους “άλλους”. Και οι παπάδες καλό είναι να μην υποκινούν την μισαλλοδοξία και να μην μπερδεύονται σε πράγματα που δεν ξέρουν και δεν τους ρώτησε κανείς.

  • andreas    04.12.2018 09:34

    EINAI POLY KALO AYTO DIOTI DYSTIXOS EXOYME MHNH LIGOI ELLHNES, EPEITA STH ELLADA AN PHS AGAPO THN PATRIDA MOY TOTE SOY KOLANE OI SYRIZAIOI THN TAMPELA OTI EISAI FASISTAS NAZISTHS KAI ALLES BLAKIES ENO AN PAS STH AMERIKH SE TIMOYN AN PHS AGAPO THN PATRIDA MOY,. TOYS MONOYS POY TIMOYN SHMERA STH ELLADA EINAI OI ROYBIKONES KAI TA KOPROSKYLA TON EKSARXION, KAI OLOI OI LHSTES ZAK.

Σχολιασμός άρθρου