ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστηρή απάντηση Αθήνας στα Τίρανα

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Πα­ρα­μέ­νουν τε­τα­μέ­νες οι σχέ­σεις Ελ­λά­δας – Αλ­βα­νί­ας, μετά και το τε­λευ­ταίο πε­ρι­στα­τι­κό του θα­νά­του ομο­γε­νή Κ. Κα­τσι­φά από αστυ­νο­μι­κά πυρά το με­ση­μέ­ρι της Κυ­ρια­κής στο χωριό Βου­λια­ρά­τες της Αλ­βα­νί­ας.

Η Ελ­λη­νί­δα πρέ­σβει­ρα εκλή­θη εκ νέου στο Αλ­βα­νι­κό ΥΠΕΞ, προ­κει­μέ­νου να δώσει εξη­γή­σεις για το κά­ψι­μο της αλ­βα­νι­κής ση­μαί­ας στην πλα­τεία Συ­ντάγ­μα­τος και άλλα πε­ρι­στα­τι­κά, τα οποία τα Τί­ρα­να πε­ρι­γρά­φουν ως απει­λή για την ζωή και την πε­ριου­σία των Αλ­βα­νών πο­λι­τών που ζουν στην Ελ­λά­δα.

Δι­πλω­μα­τι­κές πηγές ανέ­φε­ραν ότι η πρέ­σβης της Ελ­λά­δας στα Τί­ρα­να Ελένη Σου­ρα­νή «απά­ντη­σε με έντο­νο και εν­δε­δειγ­μέ­νο τρόπο, το­νί­ζο­ντας ότι η Ελ­λά­δα είναι ένα απο­λύ­τως ασφα­λές κρά­τος».

Η Αθήνα πα­ρα­κο­λου­θεί με ανη­συ­χία την πο­λι­τι­κο­ποί­η­ση των γε­γο­νό­των από την κυ­βέρ­νη­ση της γει­το­νι­κής χώρας, ωστό­σο απο­φεύ­γει την πε­ραι­τέ­ρω όξυν­ση της ατμό­σφαι­ρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.