ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Europol εντόπισε εκατοντάδες παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
παιδί

Μια με­γά­λη επι­χεί­ρη­ση της Europol, που πε­ρι­λαμ­βά­νει ερευ­νη­τές από 20 πε­ρί­που χώρες, είχε ως απο­τέ­λε­σμα να ανα­γνω­ρι­στούν πε­ρισ­σό­τε­ρα από 240 παι­διά θύ­μα­τα σε­ξουα­λι­κής κα­κο­ποί­η­σης σε όλο τον κόσμο από το 2014, όπως απο­κά­λυ­ψε σή­με­ρα η Ευ­ρω­παϊ­κή Αστυ­νο­μι­κή Υπη­ρε­σία.

Είναι η πρώτη φορά που η Europol δη­μο­σιεύ­ει στοι­χεία από την ομάδα ερ­γα­σί­ας για την ανα­γνώ­ρι­ση των θυ­μά­των σε­ξουα­λι­κής κα­κο­ποί­η­σης. Η πέμ­πτη επι­χεί­ρη­ση αυτής της ομά­δας, που δι­ήρ­κη­σε δύο εβδο­μά­δες, ολο­κλη­ρώ­θη­κε σή­με­ρα.

Σύμ­φω­να με όσα με­τέ­δω­σε το ΑΠΕ, χάρη σε αυτές τις έρευ­νες, η ευ­ρω­παϊ­κή υπη­ρε­σία «μπό­ρε­σε να εντο­πί­σει και να δια­σώ­σει 241 θύ­μα­τα σε όλο τον κόσμο» τα τέσ­σε­ρα τε­λευ­ταία χρό­νια, δή­λω­σε ο Φερ­νά­ντο Ρουίζ, διευ­θυ­ντής του κέ­ντρου κατά του κυ­βερ­νο­ε­γκλή­μα­τος στη Europol.

«Έχουν ασκη­θεί διώ­ξεις σε πε­ρί­που 94 υπό­πτους σε 28 χώρες», δή­λω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ο Ρουίζ.

Το 2018, 27 ερευ­νη­τές από 21 χώρες – με­τα­ξύ των οποί­ων οι ΗΠΑ και η Αυ­στρα­λία – συμ­με­τεί­χαν στην επι­χεί­ρη­ση.

Το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο είχε πρό­σβα­ση στην καρ­διά του Ευ­ρω­παϊ­κού Κέ­ντρου κατά του Κυ­βερ­νο­ε­γκλή­μα­τος (EC3), όπου οι ερευ­νη­τές ανέ­λυ­σαν εκα­τομ­μύ­ρια ει­κό­νες και βί­ντεο προ­κει­μέ­νου να βρουν απο­δει­κτι­κά στοι­χεία για πε­ρι­πτώ­σεις σε­ξουα­λι­κής κα­κο­ποί­η­σης, τα οποία στη συ­νέ­χεια στάλ­θη­καν στις χώρες όπου εντο­πί­στη­καν οι ύπο­πτοι και τα θύ­μα­τα.

«Αυτές οι χώρες ενη­με­ρώ­νο­νται για να μπο­ρέ­σουν να ξε­κι­νή­σουν τις δικές τους έρευ­νες», εξή­γη­σε ο Ρουίζ.

Η Europol χαι­ρέ­τι­σε τις προ­σπά­θειες των πο­λι­τών που βο­ή­θη­σαν τους ερευ­νη­τές να εντο­πί­σουν ίχνη των υπό­πτων και των θυ­μά­των σε­ξουα­λι­κής κα­κο­ποί­η­σης μέσω του ιστό­το­που Stop Child Abuse, τον οποίο έθεσε σε λει­τουρ­γία η υπη­ρε­σία το 2017.

«Αυτός ο ιστό­το­πος υπάρ­χει εδώ και ένα χρόνο και έχου­με λάβει 22.000 e-mail ως απά­ντη­ση. Δεν πε­ρι­μέ­να­με μια τέ­τοια αντα­πό­κρι­ση» από τους χρή­στες του δια­δι­κτύ­ου, δή­λω­σε ο Βιλ βαν Γκέ­μερτ, υπο­διευ­θυ­ντής της Europol.

«Επτά παι­διά» θύ­μα­τα σε­ξουα­λι­κής κα­κο­ποί­η­σης «δια­σώ­θη­καν» χάρη σε αυτό τον ιστό­το­πο, δή­λω­σε ο ίδιος στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο.

πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.