Υπόθεση καταδολίευσης δανειστών, με κατηγορούμενους τρεις γνωστούς επιχειρηματίες της Ρόδου, θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εφετείου Δωδεκανήσου.
Οι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινές φυλάκισης 9 και 7 μηνών με 3ετή αναστολή και επιδιώκουν την ακύρωση των πρωτόδικων αποφάσεων ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι φέρονται στη Ρόδο στις 30 Αυγούστου 2006 αν και όφειλαν στον μηνυτή σημαντικά ποσά, εντός του έτους 2008 να μεταβίβασαν την κυριότητα δύο επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων στον τρίτο κατηγορούμενο, συγγενή τους.
Ειδικότερα η πρώτη μεταβίβασε περιφερειακό κατάστημα υποδημάτων στον τρίτο κατηγορούμενο και ο δεύτερος ένα δεύτερο κατάστημα, που διατηρούσε στο κέντρο της πόλεως Ρόδου.
Επίσης η πρώτη κατηγορείται ότι μεταβίβασε την κυριότητα δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της τα οποία ευρίσκονται στην Σύμη, επιφανείας κατά τον τίτλο κτίσης 160,40 τ.μ., και ένα οικόπεδο επιφανείας, κατά τον τίτλο κτίσης, 182,90 τμ.
Κατηγορούνται δηλαδή ότι απαλλοτρίωσαν χωρίς ισότιμο και αξιόχρεο αντάλλαγμα τα ανωτέρω περιουσιακά τους στοιχεία με σκοπό να βλάψουν τον δανειστή τους δηλαδή να ματαιώσουν και να μην ικανοποιήσουν την εκ μέρους του είσπραξη από αυτούς του συνολικού οφειλόμενου ποσού των 240.062,79 ευρώ και πλέον, αφού βάσει διαταγών πληρωμής μετά τόκων και εξόδων του όφειλαν το ποσό των 81.841,00 ευρώ, για κεφάλαιο και μόνο των επιταγών 59.000 ευρώ και για το αντίτιμο τιμολογίων πώλησης-δελτίων αποστολής 99.221,79 ευρώ.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/katigorounte-gia-katadoliefsi-daniston/














