ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ

«Η Ελλάδα μπορεί να ανα­δει­χθεί δυνα­μικά στον τομέα του ιατρι­κού του­ρι­σμού, ο οποίος είναι ο ταχύ­τερα ανα­πτυσ­σό­με­νος τομέας σε όλο τον κόσμο και για αυτό το λόγο χρειά­ζε­ται συνέ­νωση δυνά­μεων και γνώσεων».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρό­ε­δρος του Ελλη­νι­κού Ιατρι­κού Του­ρι­σμού, της Κεντρι­κής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Αθηνών Γιώργος Πατού­λης, μιλώ­ντας σήμερα σε συνέ­δριο στην Πάτρα, το οποίο οργά­νωσε η εφη­με­ρίδα «Σύμ­βου­λος Επι­χει­ρή­σεων».

Ανα­φε­ρό­με­νος στα πλε­ο­νε­κτή­ματα που έχει η Ελλάδα, είπε ότι «η χώρα μας δια­θέ­τει ιδανικό κλίμα, άριστο επι­στη­μο­νικό προ­σω­πικό, χαμηλό κόστος ιατρι­κών υπη­ρε­σιών, ιαμα­τι­κές πηγές, ανώτερη ποιό­τητα υδάτων καθώς και την μεσο­γειακή δια­τροφή».

Επίσης, ανέφερε ότι «ένα ακόμα πλε­ο­νέ­κτημα είναι η υψηλή επι­σκε­ψι­μό­τητα της χώρας, ως του­ρι­στι­κού προ­ο­ρι­σμού»

Όμως, όπως πρό­σθεσε, «δεν υπάρχει εθνική στρα­τη­γική, δηλαδή μία πυξίδα η οποία να βάζει τα χρο­νο­δια­γράμ­ματα, διότι η υλο­ποί­ηση αυτών των χρο­νο­δια­γραμ­μά­των δεν εξαρ­τά­ται από εμάς, αλλά από πολλούς παρά­γο­ντες, που προ­φα­νώς τον κυρί­αρχο ρόλο έχουν εκείνοι που νομο­θε­τούν, που κυβερ­νούν, εκείνοι δηλαδή που μπορούν να εκτε­λέ­σουν τις απα­ραί­τη­τες νομο­θε­τι­κές πρω­το­βου­λίες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Πατού­λης είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να απο­τε­λέ­σει τον κυριό­τερο σταθμό σε παγκό­σμιο επίπεδο φιλο­ξε­νίας, ευεξίας της λεγό­με­νης τρίτης ηλικίας» για αυτό όπως ανέφερε, κατα­σκευά­ζο­νται εξυ­πνό­τερα ξενο­δο­χεία που μπορούν να προ­σφέ­ρουν υψη­λό­τε­ρης ποιό­τη­τας υπη­ρε­σίες.

Μάλιστα, πρό­σθεσε ότι «μπορούν να γίνουν πράγ­ματα και μάλιστα άμεσα, όπως ο καθο­ρι­σμός εθνικής στρα­τη­γι­κής, η καθιέ­ρωση σύγ­χρο­νων πρα­κτι­κών, εξει­δί­κευση προ­σφε­ρο­μέ­νων προ­ϊ­ό­ντων και αξιο­ποί­ηση διεθνών δικτύων».

Παρου­σιά­ζο­ντας οικο­νο­μικά στοι­χεία για τον ιατρικό του­ρι­σμό, υπο­γράμ­μισε ότι «δια­κι­νού­νται πάνω από 40 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολάρια και προ­φα­νώς υπάρ­χουν χώρες που απορ­ρο­φούν τερά­στιους πόρους μέσα από αυτή την παγκό­σμια τάση, η οποία έχει ανα­πτυ­χθεί με ταχύ­τα­τους ρυθμούς».

Κλεί­νο­ντας, ο Γιώργος Πατού­λης τόνισε ότι «χρειά­ζε­ται εθνική στρα­τη­γική ανά­πτυ­ξης του ιατρι­κού του­ρι­σμού, διότι απο­τε­λεί ανα­γκαία προ­ϋ­πό­θεση, προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λι­στεί η δημιουρ­γία ενός κλάδου που θα συμ­βάλ­λει καθο­ρι­στικά στην εθνική οικο­νο­μία».

πηγή dikaiologitika.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.