ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεμένα τα πλοία όλης της χώρας την Πρωτομαγιά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Δε­μέ­να στα λι­μά­νια όλης της χώρας θα είναι αύριο Τρίτη τα πλοία, λόγω της συμ­με­το­χής της Πα­νελ­λή­νιας Ναυ­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απερ­γία της ΓΣΕΕ, για τον εορ­τα­σμό της Ερ­γα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς.

Η απερ­γία αφορά όλες τις κα­τη­γο­ρί­ες πλοί­ων και θα αρ­χί­σει στις 00:01 τα ξη­με­ρώ­μα­τα της Τρί­της 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέ­ρας.

 «Υψώ­νου­με φωνή δια­μαρ­τυ­ρί­ας και διεκ­δι­κού­με την άμεση επί­λυ­ση του συ­ντα­ξιο­δο­τι­κού, την ανά­κλη­ση των μειω­μέ­νων ει­δι­κών συν­θέ­σε­ων με κα­τάρ­γη­ση του νόμου 4150/2013, την υπο­γρα­φή συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων ερ­γα­σί­ας τη λήψη μέ­τρων για την αντι­με­τώ­πι­ση της ανερ­γί­ας και την άμεση και ορθή κα­τα­βο­λή των δε­δου­λευ­μέ­νων απο­δο­χών στα πλη­ρώ­μα­τα» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΠΝΟ.

Στην απερ­γία για τον εορ­τα­σμό της ερ­γα­τι­κής πρω­το­μα­γιάς συμ­με­τέ­χουν με 24ωρη απερ­γία η Πα­νελ­λή­νια Ένωση Πλη­ρω­μά­των Ρυ­μουλ­κών και Ναυα­γο­σω­στι­κών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αλλά και οι ερ­γα­ζό­με­νοι στα λι­μά­νια.

Η Ομο­σπον­δία Υπαλ­λή­λων Λι­μά­νιων Ελ­λά­δας (ΟΜΥΛΕ) σε ανα­κοί­νω­σή της ζητεί την κα­τάρ­γη­ση των μνη­μο­νια­κών δια­τά­ξε­ων και των συ­νε­πειών τους, μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση της ανερ­γί­ας, δια­σφά­λι­ση της βιω­σι­μό­τη­τας του ασφα­λι­στι­κού συ­στή­μα­τος και πα­ρο­χή αξιο­πρε­πών συ­ντά­ξε­ων. Οι ερ­γα­ζό­με­νοι στον ΟΛΠ θα συμ­με­τέ­χουν στην απερ­για­κή συ­γκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος στις 11 το πρωί

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.