ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όριο για το Ευρωπαϊκό ο Τοτολίδης, εξαιρετικοί οι Δωδεκανήσιοι στο Σχηματάρι

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΗΛΙΑΣ ΤΟΤΟΛΙΔΗΣ

Το Πα­νελ­λή­νιο Σχο­λι­κό Πρω­τά­θλη­μα Λυ­κεί­ων ξε­κί­νη­σε την Τε­τάρ­τη στο Σχη­μα­τά­ρι με τη συμ­με­το­χή μα­θη­τών και μα­θη­τριών από την Ελ­λά­δα και την Κύπρο. Στη διάρ­κεια της ημέ­ρας τρεις αθλη­τές έπια­σαν τα όρια για το Ευ­ρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα Κ18 στο Γκιορ και ένας για το Πα­γκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Κ20 στο Τά­μπε­ρε.

Την ευ­χά­ρι­στη έκ­πλη­ξη έκανε στα 110 μ. εμπ. ο Παί­δας Ηλίας Το­το­λί­δης του ΙΔ.ΕΚΠ. Πυ­θα­γό­ρας, που τερ­μά­τι­σε σε 13.94 (2,00 μ.) βελ­τί­ω­σε το ρεκόρ του και πα­ράλ­λη­λα έπια­σε το όριο για το κο­ρυ­φαίο γε­γο­νός της κα­τη­γο­ρί­ας του. Πολύ κοντά στο όριο συμ­με­το­χής στην ίδια διορ­γά­νω­ση βρέ­θη­κε και ο δεύ­τε­ρος του τε­λι­κού, Βα­σί­λης Αρ­βα­νί­της, που τερ­μά­τι­σε σε 13.96 (όριο 13.95) και έδει­ξε πως σύ­ντο­μα θα έχει την ευ­και­ρία να πε­τύ­χει τον επι­θυ­μη­τό χρόνο.

Ο Γιάν­νης Γρα­νι­τσιώ­της ήταν ο με­γά­λος νι­κη­τής στα 100 μ. αγο­ριών με 10.56 (1,8), επί­δο­ση που επι­βε­βαιώ­νει τη συμ­με­το­χή του στο Ευ­ρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα Κ18 του Γκιορ. Ο νε­α­ρός σπρί­ντερ για μία ακόμη φορά έδει­ξε πως δια­θέ­τει έμ­φυ­το τα­λέ­ντο και πως είναι σε θέση να τρέ­ξει πολύ κάτω από το 10.51, που είναι το ρεκόρ. Ελ­πι­δο­φό­ρα ήταν η πα­ρου­σία και του δεύ­τε­ρου αθλη­τή, του Σω­τή­ρη Κο­μια­νού που τερ­μά­τι­σε σε 10.66 (1,8) και βελ­τί­ω­σε το ατο­μι­κό του ρεκόρ. Τον εαυτό του ξε­πέ­ρα­σε και ο τρί­τος της κούρ­σας, ο Χρή­στος Πα­πα­δό­που­λος, επί­σης του ΙΔ.ΕΚΠ. Πυ­θα­γό­ρας που πέ­τυ­χε 10.82.

Το όριο συμ­με­το­χής στο Ευ­ρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα του Γκιορ επι­βε­βαί­ω­σε και η Σταυ­ρού­λα Κο­σμί­δου στη σφυ­ρο­βο­λία με βολή στα 63,53 μέτρα.

Ο Αν­δρέ­ας Πα­ντα­ζής ξε­πέ­ρα­σε το πρό­βλη­μα τραυ­μα­τι­σμού και κα­τά­φε­ρε έτσι στον πρώτο του ση­μα­ντι­κό αγώνα στη σεζόν να πε­τύ­χει τον στόχο του, που ήταν το όριο συμ­με­το­χής στο Πα­γκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Κ20, στο Τά­μπε­ρε και ένα νέο ατο­μι­κό ρεκόρ. Ο αθλη­τής του Κώστα Ηλία “προ­σγειώ­θη­κε” στα 15,83 μ. (0,8) στην πέμ­πτη του προ­σπά­θεια έδει­ξε σε θέση να κυ­νη­γή­σει άλ­μα­τα πάνω από τα 16,00 μέτρα και κα­τέ­κτη­σε την πρώτη θέση στο τρι­πλούν.

Η Κα­λύ­μνια Μαρία Μα­γκού­λια δεν είχε κα­νέ­να πρό­βλη­μα να φτά­σει στη νίκη και να ση­μειώ­σει 16,46 μ. με την σφαί­ρα, όμως, των κο­ρα­σί­δων. Κάτι ανά­λο­γο ισχύ­ει και για τον Έφηβο Ιά­σω­να Μα­χαί­ρα, που με το ελα­φρύ όρ­γα­νο ση­μεί­ω­σε 20,05 μ. και ανα­δεί­χθη­κε νι­κη­τής στη σφαι­ρο­βο­λία. Το ατο­μι­κό της ρεκόρ βελ­τί­ω­σε η Σοφία Κεσ­σί­δη στη δι­σκο­βο­λία με το εντυ­πω­σια­κό 47,30 μέτρα και πλέον σκέ­φτε­ται με με­γα­λύ­τε­ρη αι­σιο­δο­ξία το Ευ­ρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα της κα­τη­γο­ρί­ας της.

Οι αθλη­τές από τα Δω­δε­κά­νη­σα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν εξαι­ρε­τι­κές εμ­φα­νί­σεις και κα­τά­φε­ραν να πά­ρουν συ­νο­λι­κά επτά με­τάλ­λια. Δύο χρυσά με τον Ηλία Το­το­λί­δη και τη Μαρία Μα­γκού­λια, δύο αση­μέ­νια με τη Σμα­ρά­γδα Μω­ρα­ΐ­τη και τον Νίκο Κα­τρα­μά­δο και τρία χάλ­κι­να με τους Χρή­στο Πα­πα­δό­που­λο, Γε­ωρ­γία Πα­ρα­στα­τί­δου και Αλέ­ξαν­δρο Πα­θιά­κη. Χθες επρό­κει­το να ολο­κλη­ρω­θούν το δέ­κα­θλο αγο­ριών και το έπτα­θλο κο­ρι­τσιών.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα των αθλη­τών της Δω­δε­κα­νή­σου:

1.Ηλίας Το­το­λί­δης (ΙΔ.ΕΚΠ. Πυ­θα­γό­ρας) 100μ. εμπ. 13.94

1.Μαρία Μα­γκού­λια (1ο ΓΕΛ Κα­λύ­μνου) σφαι­ρο­βο­λία 16.46

2.Σμα­ρά­γδα Μω­ρα­ΐ­τη (ΓΕΛ Ια­λυ­σού) 100μ. εμπ. 14.28

2.Νι­κό­λα­ος Κα­τρα­μά­δος (ΓΕΛ Λέρου) τρι­πλούν 14.44

3.Χρή­στος Πα­πα­δό­που­λος (ΙΔ.ΕΚΠ. Πυ­θα­γό­ρας) 100μ. 10.82

3.Γε­ωρ­γία Πα­ρα­στα­τί­δου (4ο ΓΕΛ Ρόδου) 400μ. εμπ. 1.05.95

3.Αλέ­ξαν­δρος Πα­θιά­κης (2ο ΓΕΛ Ρόδου) επί κοντώ 4.50

5.Σέρ­γιος Δια­κο­στε­φα­νής (ΓΕΛ Αντι­μά­χειας) 800μ. 1.58.66

6.Αν­δρέ­ας Έλ­λη­νας (1ο ΕΠΑΛ Κα­λύ­μνου) 2000μ. στιπλ 6.27.12

8.Άγ­γε­λος Πα­πα­γρη­γο­ρί­ου (2ο ΓΕΛ Ρόδου) επί κοντώ 4.20

8.Μαρ­κέ­λο Μέμα (2ο ΓΕΛ Ρόδου) σφυ­ρο­βο­λία 55.83

8.Ιω­άν­νης Ντέ­τσι­κας (3ο ΓΕΛ Ρόδου) 200μ. 22.93

9.Χρι­στό­φο­ρος Δια­κο­γιώρ­γης (ΕΠΑΛ Κω) δι­σκο­βο­λία 40.91

Σύν­θε­τα:

2.Δέ­σποι­να Μα­νω­λά (2ο ΓΕΛ Ρόδου) έπτα­θλο 2480β. (μετά τα πρώτα τέσ­σε­ρα αγω­νί­σμα­τα)

6.Πα­να­γιώ­της Παν­σε­λη­νάς (ΓΕΛ Σο­ρω­νής) δέ­κα­θλο 2944β. (μετά τα πρώτα πέντε αγω­νί­σμα­τα)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.